Gönderen Konu: Deckard's apartment.  (Okunma sayısı 6822 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Deckard's apartment.
« : 13 Mayıs 2019, 22:22:41 »
 Konuya dahilseniz ne dedigimi anlamissinizdir ve buyuk ihtimalle de haberiniz vardir. Fakat kacirdiysaniz eger buyrun link http://www.br9732.com/

Bir iki sene once haberim olupta secreen shot' lari inceledigimde "Vay anasni be boyleymis demek" diye diye ennis house dokumanlarindan gorup bilemedigim bir cok ayrintiyi gorme firsatim olmustu. Megerse final surumu gecen yil yayinlanmis. Emlakci simulasyonu olarak tasarlanmis uygulama Unity kullaniyor ve keyif alayim diyorsaniz tasakli bir sistem istiyor. En ust kalitede en ust cozunurlukte calissin derseniz GTX1080 falan osuruyor hani.

Cocuklugumdan beri hayal ettigim bir seyin daha uzerini cizmis oldum boylece. En kiza zaman VR surumunu de denemek istiyorum. O taraklarda beziniz varsa kacirmayin derim.

Not: Cok uzun yillar once buldugum dokumanlar vasitasiyla salon diyebilecegimiz alani modellemistim kabaca. Bir kac kucuk ayrinti disinda gayet isabetli bir model oldugunu soylemeliyim. Neden yapmistim boyle bir sey? Tabii ki man cave tasarimi alakaliydi. Hayaller hayaller hayaller...
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Deckard's apartment.
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2019, 22:52:07 »
vr diyince bende akan sular duruyor artık. Kuyrukta duruyor henüz ama şu anda karışık olan bazı başlıkların üzerini çizdiğimde vicdanım rahat çekilde o yöne ilerleyeceğim.
VR + BR mı? vaay beee.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2019, 23:06:14 »
Hangisini neden cizdin?

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2019, 01:49:46 »
GTX1060 ile fantastic ayarlarda, 1920*1080 çözünürlükte 90fps ve üstünde çalışıyor.
Kamera bakış açısına göre daire biraz küçük gibi görünüyor.
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Alpyre

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2019, 10:05:17 »
Sorarım size kardeşlerim: Sean Young'sız Deckard's apartment, bir Deckard's apartment midir ki?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2019, 10:25:28 »
GTX1060 ile fantastic ayarlarda, 1920*1080 çözünürlükte 90fps ve üstünde çalışıyor.
Kamera bakış açısına göre daire biraz küçük gibi görünüyor.

gtx1070 + pentium g4560'da da durum aynı

Tavanı aşırı alçak. Belki ondandır. Zıplamaya kalkma kafanı yararsın stili. Ama o bina öyle sanırım. Gezen oldu mu acaba? Yıkacaklardı o binayı en son.

Hangisini neden cizdin?
Çizmedim hemen indirip baktım, şu anda vicdan muhasebesindeyim...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2019, 12:49:53 »
3 yil once kurulup bir daha ellenmemis sistemden dolayi mi 40-50 fps arasi aliyorum acaba ben? Uzuldum simdi. Hurdalarla ugrasmaktan salmisim cayira guncel sistemi.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 14 Mayıs 2019, 14:04:43 »
3 yil once kurulup bir daha ellenmemis sistemden dolayi mi 40-50 fps arasi aliyorum acaba ben? Uzuldum simdi. Hurdalarla ugrasmaktan salmisim cayira guncel sistemi.

bir tozunu al sen onun...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 14 Mayıs 2019, 18:20:30 »
Durup dururken is cikardim kendime harika oldu.

1070’ i geri taktim (seninkinle ayni marka ve model) ve 1920x1200' de 110-125 arasi gidip geliyor. 1080 ti founders edition ise 1280x720 ya da 1920x1200 farketmeksizin 40-50 fps arasi calisiyor.

1080 Ti iki gundur sistemde takiliydi, ne yapiyor ediyor deneme firsatim olmamisti. Kart bir tanidigima ait, hatta onun icin ben satin alip takmistim bilgisayarina ama hic firsati olupta kullanamadi adam. Yani kartin problemli oldugunu dusunmuyorum. Benim sistemse uc yil once nasil kurulduysa (minibus soforu jargonunda “bilgisayar dizmek” denir) oyle calisiyor ama ters bir seyler olsa 1070’ de de sorun yasardim. Suruculer falan guncel zaten. Aklima gelen tek sey psu.

650W in-win marka bir psu var sistemde. Yeterliligi konusunda suphem yok fakat 9 yildir neredeyse 7/24 calisiyor bu sey. Ayrica son uc yildir compact bir kasanin icinde, icerisi de hamam gibi. Belki bu gece degistirmeliyim onu zira uzun suredir aklimdaydi. Tek derdim montaj. Montajla ilgili kesinlikle sorun yasayacagim icin deneme maksatli bile sokmeye yemiyor macam.

Shax yeri doldurulamayacak retro ekipmanlara nasil obsesif bir anne sefkati ve ihtimamiyla yaklasiyorsa; Yeri doldurulabilir guncel her ekipman icin de bir o kadar “koy gotune rahvan” gitsin havasinda. Cpu cooler’ in hortumlarini oyle tikistirdim ki psu’ nun altina, bu isi yaparken gorseydiniz oturup aglardiniz. Lafin kisasi, psu’ yu bir kere sokersem cpu cooler hortumlarini kirmadan yerine geri sokamam.

Sanirim uzerinden soktugum sistemde denemeliyim 1080 ti’ yi. Detayli inceleme yapabilirim edebilirim. Diger taraftan rtx ailesi gelmisken direkt yeni bir bilgisayara da yonelebilirim. VR icin bekleyecek sabrim kalmadi zira, yeter! Olgunlassin diye diye hayat geciyor asdfgdsgr!! Hazir evde genis genis vr alani da yaratabilecek bir zaman diliminde yasiyorken yapayim ben bu isi be.

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #9 : 15 Mayıs 2019, 00:46:31 »
Uygulamada perdeler haricinde etkileşimli bir şey yok değil mi? Keşke hafif bir adventure tarzı olsaymış, 1-2 ufak bilmece fena olmazdı...

gtx1070 + pentium g4560'da da durum aynı

Pentium G4560, GTX 1070'e ciddi darboğaz yapmıyor mu? Bendeki i5-4590 bile GTX 1060 6GB'ı ancak besliyor, GTX 1070'e bile kısmi darboğaz yapıyor.

1070’ i geri taktim (seninkinle ayni marka ve model) ve 1920x1200' de 110-125 arasi gidip geliyor. 1080 ti founders edition ise 1280x720 ya da 1920x1200 farketmeksizin 40-50 fps arasi calisiyor.

1080 Ti yüksek çözünürlük kartı, 1080P ve altında kullanılması önerilmiyor. Bu arada CPU nedir, GPU düşük çözünürlükte çok fazla kare render edebildiğinden CPU yetişemiyor olabilir.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #10 : 15 Mayıs 2019, 11:54:21 »
 i7 7700K, hyperx 16GB DDR-4. Cok ucuk senaryolar haric bottleneck olusturacak gibi gozukmuyor. Gibraltar' in mesajina kadar bir sorun oldugunu farketmedim bile zira bu hede disinda bir sey calistirmamistim daha. Ardindan Doom vulkan calistirdim, 30 kare civarinda bir performans verdi 1080 ti. Oysa 1070 4K cozunurlukte 65-70 fps civarinda calisitiriyor vulkan' i bu sistemde.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #11 : 16 Mayıs 2019, 00:23:02 »
1080 ti bildiginiz patates yahu, oturdugu yerde bozulmus. Sebepsiz bir sekilde sahlanamiyor, sadece surunuyor. Neyse ki garanti suresi dolmamis. Ayrica hayirlara vesile olmasi sebebiyle Deckard abiye tesekkuru bir borc bilirim. Kendisini agirlayip sevdigi viski' den ikram etmek isterdim ama yeni dolar kuruyla zor. Artik gelirse ramazan ozel viski kusagimizda ne varsa ondan ikram edecegiz.

@gibraltar Deckard' tan ziyade senin sucun bu  ;D

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #12 : 16 Mayıs 2019, 08:56:12 »
Garanti bitmemiş diyorsun, garanti bitmediğine göre bir kurtarma operasyonuna sebep olmuş oluyorum. Demek ki tebrik edilmem lazım. 8)

Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #13 : 16 Mayıs 2019, 10:26:33 »
Pentium G4560, GTX 1070'e ciddi darboğaz yapmıyor mu? Bendeki i5-4590 bile GTX 1060 6GB'ı ancak besliyor, GTX 1070'e bile kısmi darboğaz yapıyor.
Tüm oyunları ultra ayarlarda oynuyorum 1080P olarak, 60fps'den aşağı düşen oyun görmedim henüz.

O işlemciyi ben geçici olarak almıştım 200liraya, sonra i7 falan takarım birtane diye ama, şimdiye kadar bir eksiğini görmedim. Hala değiştirmeyi düşünüyorum ama aslında hiçbir geçerli sebebim yok. O makinede profesyonel iş yapmadığım için video processing falan karşılaştıramıyorum.

edit: 1060'da kullandım, memnun kalmadım, hediye ettim gitti... Ama arkadaşım memnun, pubg oynuyor.

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
« Yanıtla #14 : 16 Mayıs 2019, 10:45:06 »
Bu uygulama bana Star Trek Stage 9'ı anımsattı. O da çok güzel proje olacaktı ama CBS kapattırdı maalesef [bu devasa şirketler, hiçbir kar amacı gütmeyen fan projelerini neden engelliyorlar anlamıyorum]. Site komple kapanmış ama torrent hala çalışıyor:

magnet:?xt=urn:btih:F2B84DAF5A60AD9A452C933523DE7EC786BBB0BD

Tüm oyunları ultra oyunlarda oynuyorum 1080P olarak, 60fps'den aşağı düşen oyun görmedim henüz.

O işlemciyi ben geçici olarak almıştım 200liraya, sonra i7 falan takarım birtane diye ama, şimdiye kadar bir eksiğini görmedim. Hala değiştirmeyi düşünüyorum ama aslında hiçbir geçerli sebebim yok. O makinede profesyonel iş yapmadığım için video processing falan karşılaştıramıyorum.

edit: 1060'da kullandım, memnun kalmadım, hediye ettim gitti... Ama arkadaşım memnun, pubg oynuyor.

Güzel haber. Ben kendime referans olması açısından sordum aslında. Bende GTX 950 var ve 1080P için artık yetersiz durumda. Döviz iyice yükselmeden ve yeni vergiler de gelmeden kartı değiştireyim diyorum, 3 seçenek belirledim; RTX 2060, GTX 1660Ti ve 1660. Darboğaz nedeniyle 2060'ı elemiştim ama bu bilgiden sonra ona yöneleceğim sanırım.

1080 ti bildiginiz patates yahu, oturdugu yerde bozulmus. Sebepsiz bir sekilde sahlanamiyor, sadece surunuyor. Neyse ki garanti suresi dolmamis.

Geçmiş olsun, garanti konusunda şanslıymışsın gerçekten. Bu arada hiç denemediğine göre o GPU (daha doğrusu kart) en baştan bozuk olabilir. Kesin bakmışsındır ama gpu-z'de render test yaparken yada sentetik benchmark'larda nasıl sonuç veriyor, GPU kullanımı %100'e çıkmıyor mu hiç?