Bu konuyu özellikle
Ne Nasıl Yapılır bölümüne açıyorum ki acısız ve düzgün işleyen bir çözüm bulursak belki başkalarının da işine yarar. Haliyle bu bölümden ulaşması da daha kolay olur. Neyse olayımız şöyle:
Ne istiyorum ve neyim var:Elimde Macbook Pro'da kullandığım 500GB'lık bir Sandisk SSD var. Yeni bir tane 1TB'lık Samsung 860 EVO aldım. Haliyle fazla uğraşmadan 500'lüğü 1TB'liğe klonlamak istiyorum. Fakat 500'lüğün bir kısmına APFS dosya sistemi Catalina kurulu, diğer kısmı ise BootCamp ve NTFS dosya sistemi ile Win10 kurulu şeklinde bölünmüş durumda. Bu iki oturumu birden ağrısız sızısız tek seferde kopyalan lokum gibi bir çözüm arıyorum.
Neler denedim:* Disk Utlility Mac bölümünü kopyalıyor ama BootCamp'de duvara tosluyor.
* Acronis ve Macrium Reflect ise Mac OS X bölümünü kopyalayamadı. Daha doğrusu yaptık dediler ama olmamış.
* Clonezilla "abicim bunun boyutları farklı istersen ben bu topa hiç girmeyeyim ya da sen şu
sudo lu komutları giriver şansımızı deneyelim" diyor ama bunları yaptığım halde beceremedi.
* Winclone diye "abi bizim işimiz bootcamp zaten, bende o iş" şeklinde mucize vaadeden erge dönergecinden hallice program ise kitlenip kalıyor. Lan Mac OS X'de kitlenen bir program hiç görmemiştim bugüne kadar.
* HDCloneX diye birşeye de baktım ama onda da başarılı olamadım.
Yani:Şimdi ben bu meseleyi kulağı tersten gösterip; önce Max OS X bölümünü Disk Utility ile sonra başka bir program ile BootCamp NTFS Win10 bölümünü kopyalarak ve sonra chkdsk falan yaparak çözebilirim sanırım ama neden lokum gibi çözüm sunan, partitionları fıstık gibi resize eden eden tek bir program olmasın. Var mı böyle bir program, çözüm bilen duyan? Yok mu bir damdan düşen?
Not: Lütfen "Neden BootCamp, Neden Mac üzerinde Win10" gibi sorular olmasın.
Hiçbirini babam üretmiyor, fanatikliğim yok. İkisine de zaman zaman ihtiyacım oluyor.