Gönderen Konu: Atari 2600 Oyunları Çocukluğumda Oynadıklarım :)  (Okunma sayısı 8126 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yusufylmz1986

• Ön Kayıt
Atari 2600 çocukluğumda oyunlarla tanışmamı sağlayan ilk konsoldu. Bir video hazırlamıştım bu oyunlardan çoğunu bilenler vardır. Şimdi bazı emulatorler ile oynadıklarım da oldu fakat küçükken oynadığım oyunların keyfi başkaydı :)

Hatta son zamanlarda oyun yapımıyla ilgili bazı çalışmalarım oldu. Bunların sebebi bu oyunları gördüğümde nasıl yapıldıklarını merak etmemdi.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Atari 2600 Oyunları Çocukluğumda Oynadıklarım :)
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2025, 20:33:56 »
Atari 2600 çocukluğumda oyunlarla tanışmamı sağlayan ilk konsoldu. Bir video hazırlamıştım bu oyunlardan çoğunu bilenler vardır. Şimdi bazı emulatorler ile oynadıklarım da oldu fakat küçükken oynadığım oyunların keyfi başkaydı :)

Hatta son zamanlarda oyun yapımıyla ilgili bazı çalışmalarım oldu. Bunların sebebi bu oyunları gördüğümde nasıl yapıldıklarını merak etmemdi.

@yusufylmz1986 iki yıldır foruma girmiyorsun ama yine de sormak istedim, belki uğruyorsundur, kullandığın atariyi nereden almıştın, türk yapımı olanlardan mıydı? hatırlıyor musun?

Bu soruya bu konuda bilgisi olan herkes cevap verebilir arkadaşlar, türkiyede atari 2600 anısı olanlar ne kadar küçük ve önemsiz görünse bile lütfen paylaşsın.

bu arada yusuf'un paylaştığı video sanırım atari reklamıydı. https://www.youtube.com/watch?v=2wfs4dMfsXs  burada var.

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
Ynt: Atari 2600 Oyunları Çocukluğumda Oynadıklarım :)
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2025, 20:54:40 »
Alıntı
bu arada yusuf'un paylaştığı video sanırım atari reklamıydı. https://www.youtube.com/watch?v=2wfs4dMfsXs  burada var.

Seslendiren Şevket Altuğ sanki.
Fakat bu reklam günümüz için çok absürt olurmuş.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.