Fakat sanırım teorim yanlış çıktı. Compiler db'yi gayet 2'şer byte olarak derliyormuş ve tek/çift tırnak kullanımı da bir şey değiştirmiyor gibi gözüküyor.
Esasında şöyle değiştiriyor. Tuşun üst karakterine tek tırnak atamak istediğim zaman standart ifade ile yazarsak db 65,'3'' şeklinde yazmak gerekiyor. Ancak bu şekilde yazınca gerekli atamayı yapmıyor, ancak ifade db 65,"3'" şeklinde yazılırsa atanıyor. Yapay zekanın yalancısıyım, bu bir kaçış karakteri problemlemiymiş?
Sıkıntı sağ tarafta değil sol tarafta olabilir mi? 19, 22, 71 Türkçe klavyede beklenen tuşlara denk gelmiyor olabilir mi? Zaten başka ihtimal de kalmıyor gibi. Tüm ihtimalleri sayarak aslında yardımcı olmamış olduk.
Evel sol tarafta imiş! Bu konuda benim baştan kontrol etmem gereken ve kaçırdığım ufak(!!!!) bir nokta olmuş. Winape'de, standart bir pc klavyesi ile 19, 22 ve 71. tuşlara basınca zaten hiç bir karakter çıkmıyor. Amstrad'da bu tuşların bir tanımı yok zaten.
Neyse, güzel bir haber vereyim bu vesile ile: Temiz bir cpc6128 buldum. 1-2 hafta içinde elimde olacak. Nostaljinin dibine vuracağım
noktalı virgül ve Yunanca soru işareti mevzusu gibi bir olay mı kalıyor geriye
[ Invalid Attachment ]
Bu mevzuyu ilk kez gördüm, kabus gibi