Arkadaşlar selamlar,
Mevcut Amstrad CPC6128'imi kurcalaya kurcalaya patlattıktan sonra (hala umut var) yeni makine arayışım dahilinde tüm ikinci el sitelerine "Amstrad" araması için bildirim bırakırken olur da bilmeyen birileri satışa koyarsa gözden kaçmasın diyerek "Schneider" için de bildirim bırakmıştım. Yetmemişti her gün tekrar tekrar ilgili sitelere girip sırasıyla Amstrad ve Schneider arattırmadan işe başlamıyordum. Sonunda bir Schneider ilanına denk gelince gerçekten çok şanslı olduğumu düşünmüştüm. Aynı zamanda da ne kadar şanssız olduğumu çünkü ilgili ilanı açan arkadaş sarı sitede yıllardır bulunan 45.000-tl fiyatlı CPC6128 + GT65 monitör ilanını baz alarak 35.000-tl fiyat koymuştu.
Her ihtimale karşı favoriye aldıktan 3-4 gün sonra bu sefer (hepsi çok kötü durumda olan) Amstrad CPC6128 + CTM644 + MP3 modülatör ilanı görüp bir hevesle satıcıyı arayıp, olmaz ama(!) "6128'i tek satmayı düşünür müsünüz?" dediğimde; "dur ya, elimde daha temiz durumda 2 tane vardı onları kontrol edip haber vereyim." demesi ile heyecanlandım. Satıcı ile 1 hafta kadar yazıştıktan sonra (çok geç dönen bir arkadaştı) makul bir fiyatla sağlam durumdaki bir 6128 için anlaştık. Sonrasında mesajlarıma ve aramalarıma dönüş yapmadı ve oradan da umudumu kestim.
Ertesi gün Schneider ilanının sahibini aramaya karar verdim (fiyatı bir miktar düşürmüştü). Aradığım numaraya ulaşılamıyordu. Sonraki gün tekrar denedim ve görüştük. İlan fiyatının çok yüksek olduğunu, bu ürünlerin piyasasının daha düşük olduğunu hatta renkli monitörlü olarak onların istediği rakamın 3 te 1 fiyatına ilan olduğunu söyleyip link gönderdim. Üstelik Schneider fotoğraflarda göründüğü kadarı ile "disc missing" hatası veriyordu ki hem iyi hem kötü haber olabilirdi. Satıcı gayet makul bir insan çıktı ve 5 dakika içinde fiyat konusunda anlaştık ve ürünü aldım.
Hem Schneider olması, hem de üzerinde biraz çalışma yapılması gerekiyor (disc missing, expansion portun centronicsten edge çevrilmesi, temizlik vs) olması beni ayrıca heyecanlandırıyordu. Her ne kadar temizlik kısmı çekici gelmese de bu tip bir cihazı alıp, yavaş yavaş toparlamanın verdiği haz benim için; geç keşfedilmiş bir tutkuya dönüşmüştü geçtiğimiz 3 ay içinde.
Cihaz elime ulaştığında, paketini bile açıp kontrol etmekle uğraşmadan eve varmak için hızlı hızlı işlerimi toparlayıp yola koyuldum.
Eve varmak yeterli değildi; çocuklara yemek vermem, kapıdan girer girmez ayaklarıma sürtünen kediyi sevmem, kendime bir kahve koymam gerekli idi. Sabırla hepsini hallettikten sonra sıra paketi açmaya gelmişti. Satıcı sağolsun, çok iyi bir paketleme yapmıştı. Cihazı çıkardım (alışkın olduğum 6128lerden çok daha ağırdı), fotoğraflardaki gibi idi. Balkonda içini açıp, kısmen tozlarını temizledikten sonra disket sürücüyü söküp artık sertleşmiş ve dokununca parçalanan lastiğini uygun bir lastik ile değiştirdim. Şimdi deneme yapabilirdim.
Cihazı çalıştırıp bir disket taktım ve cat komutunu yazıp entera bastım. Disket döndüğü halde disc missing hatası almaya devam ediyordum. Disketin yerine tam oturmamış olabileceğini düşünerek, çıkarıp tekrar taktım, başka disketlerle denedim ama sonuç değişmedi. Disket sürücüyü tekrar söküp, içini iyice inceledim ki özellikle eski lastikten kalan bir parça ya da benzeri bir şey mekanizmayı engelliyor olabilirdi. Göz ile yaptığım kontrol da sonuç vermedi.
Yarın üzerinde çalışmaya devam edeceğim.
Fikirleriniz/tecrübeleriniz varsa makbule geçer.