Şimdi gelir içine raspberry pi koyduğu replika kasasını lcd'ye bağladığı biri, bize retrodan bahseder. Ona "bi bitmediniz" diye tokadı şimdiden yapıştırıyorum.
Replika kasaya rasp. bağlayan vatandaş gelip burada onu anlatarak rötrö demez diye tahmin ediyorum ama şaşırmam da. Öte yandan çeşitli varyasyonlardan sonra, Amstrad'a 37 ekran Sony bağlamakta karar kılmış ve hatta Amstrad'ın borderlarını tv ayarlarından kısmen yok edip beğenmeyince tekrar orijinal ayarlara döndürmeye karar veren biri olarak replika bir A600 kasasına rasp.4 olsa lcdye bağlar keyfime de bakarım.
Amstrad dışındaki cihazlarla pek bir bağım yok, fakat şu da bir gerçek ki güncel donanım eklemeleri ile birçoğumuzun önünde eski bir bilgisayarın Robocop'a dönmüş hali duruyor. Bu da işin ruhuna bence olumsuz etki ediyor.
Bu donanımlar olmazsa da, yeni ya da remake oyun ve uygulamalardan verim alınamayabiliyor ama bu şimdilik kısıtlı.
Bir
Ulifac almıştım, dün elime ulaştı. Müsait zamanda detaylı inceleme yapacağım ama ilk hissiyat ben bunu kullanmam gibi duruyor. En azından sürekli kullanmam (512k isteyen oyun, os vs için yedekte durur). 3.5" harici disket sürücü, gamepad kullanmak için dönüştürücü (çocukken de joystick kullanmazdım, hatta elimdeki bir joystickin kol kısmını sökmüş öyle kullanıyordum) benim retro keyfim için yeterli görünüyor.
Zamanında da olan eklemelerin (amiga 512k ram vs) bu duruma olumsuz etki edeceğini düşünmüyorum. Hatta bir tık daha ilerisi de kabul edilebilir ama cihaz cihazlıktan çıkıyorsa kendine eziyet etmeye gerek yok. Emulatör kullan bitsin gitsin kardeşim.