Gönderen Konu: Amstrad CPC 464 Teyp Lastiği  (Okunma sayısı 168 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı overkill

• Retromanik
  • Only Amiga makes it possible...
Amstrad CPC 464 Teyp Lastiği
« : 11 Nisan 2025, 19:50:50 »
Arkadaşlar merhaba,

İlk göz ağrım Amstrad'ımın lastiğinde problem var ve ne yapacağımı bilemiyorum, işin kötü tarafı 9 yaşında oğlum var, kod yazmayı çok seviyor ve tabii ki hep ders çalışıyor ama arada oyun da oynamak istiyor (gerçek donanımda) ve zor durumdayız :) Elinde olan bedeliyle tabii ki gönderebilirse ya da şunu al, şuradan al gibi tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum.

Bir Youtube kanalım var ve her videoda Amstrad'ım da görünmekte, çok meşhur bir cihazdır kendisi ve HP ile yaptığımız bir reklam çalışmasında bile yer almıştır.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Amstrad CPC 464 Teyp Lastiği
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2025, 20:27:13 »
En son @Attilan ya da @unay mı almıştı tam hatırlayamadım. Gerçi disket sürücü de olabilir. En azından lastikçi adresi verirler. Şurada ölçüler var.

https://www.cpcwiki.eu/imgs/archive/a/a9/20200310205530%21Amstrad_cpc_tape_belts.pdf

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2025, 20:44:24 »
Yazıcıoğlunda bulmuştum. 3. Kat diye hatırlıyorum. Merdivenden çıkınca tam arkada kalan dükkan. Tamir işleri yapıyorlardı. Satmaya yanaşmamışlardı ilk başta, kendi işleri için aldıklarını lazım olunca karaköye gitmek zorunda kaldıklarını vs söylemişlerdi. Karaköyde nereden aldıklarını bilmiyorum. Çeşitli ölçülerde lastik var ellerinde. Ben hem 6128 için hem 464 için almıştım.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2025, 20:49:55 »
Bu arada eğer yazıcıoğluna gitme imkanı yoksa, şehir dışında vs iseniz o civardan bir arkadaşa aldırıp kargo yaptırabilirim.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2025, 09:30:47 »
Arkadaşlar merhaba,

İlk göz ağrım Amstrad'ımın lastiğinde problem var ve ne yapacağımı bilemiyorum, işin kötü tarafı 9 yaşında oğlum var, kod yazmayı çok seviyor ama arada oyun da oynamak istiyor (gerçek donanımda) ve zor durumdayız :) Elinde olan bedeliyle tabii ki gönderebilirse ya da şunu al, şuradan al gibi tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum.

Bir Youtube kanalım var ve her videoda Amstrad'ım da görünmekte, çok meşhur bir cihazdır kendisi ve HP ile yaptığımız bir reklam çalışmasında bile yer almıştır.

Youtube kanalını paylaşır mısın bir göz atsak? :)

Çevrimdışı overkill

• Retromanik
« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2025, 14:21:16 »
Yazıcıoğlunda bulmuştum. 3. Kat diye hatırlıyorum. Merdivenden çıkınca tam arkada kalan dükkan. Tamir işleri yapıyorlardı. Satmaya yanaşmamışlardı ilk başta, kendi işleri için aldıklarını lazım olunca karaköye gitmek zorunda kaldıklarını vs söylemişlerdi. Karaköyde nereden aldıklarını bilmiyorum. Çeşitli ölçülerde lastik var ellerinde. Ben hem 6128 için hem 464 için almıştım.

Çok teşekkürler, Yazıcıoğlu'na gidebilirim, peki üst mesajda Alco'nun pdf'ini mi göstermek gerekir, Amstrad lastiği deyince anlıyorlar mı :)

Youtube kanalını paylaşır mısın bir göz atsak? :)

Tabii ki. https://www.youtube.com/@sinetechone

Retro içerikler çok yok ama arada bir yapmaya çalışıyorum.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #6 : 12 Nisan 2025, 14:30:53 »
Ölçü vermek gerekiyor. Amstrad vs anlamazlar. Pdf i gösterirseniz ona göre ölçüp verirler.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2025, 14:42:33 »

Alıntı

Kanalınız güzelmiş, yüzünüz tanıdık geldi. Biraz kurcalayınca bir vakitler mi box için izlediğim bir videoya denk geldim.
Elinize sağlık.

Çevrimdışı overkill

• Retromanik
« Yanıtla #8 : 13 Nisan 2025, 14:13:26 »

Alıntı

Kanalınız güzelmiş, yüzünüz tanıdık geldi. Biraz kurcalayınca bir vakitler mi box için izlediğim bir videoya denk geldim.
Elinize sağlık.

Teşekkürler 🙏