Gönderen Konu: Multiface 2 Kartuş (CPC/CPC Plus)  (Okunma sayısı 132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
Multiface 2 Kartuş (CPC/CPC Plus)
« : 02 Mayıs 2025, 15:57:28 »
O kadar yıl Amstrad'çıda çalıştım ama adını yeni duydum. Bunun sebebi sanırım Amstrad'ın son demlerine ancak yetişmiş olmam.
Şimdi 2. el dahi bulunmayan bu arkadaşı nasıl hayata döndürürüz diye aranıyorum fakat kayda değer bir kaynak bulamadım.

Var mıdır bir bilen? Gerber dosyasıdır BOM listtir... Elinde olup satmak isteyene de hayır demem ama 1 adet de işi görmez, muhtemelen @Hifly başta olmak üzere isteyenler olacaktır.

Nedir diyen olursa, başta save state oluşturma olmak üzere oyunu/programı dondurup bir kısmını anlamasam da hafızaya girip kurcalamaya, tonla şey yapmaya imkan veren cihaz.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
Ynt: Multiface 2 Kartuş (CPC/CPC Plus)
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2025, 17:28:08 »
Bu tür eski kartuşların yapımı zor olmasa gerek değil mi? Eğer bu konuda da bilgisi olan var ise yazan olursa memnun oluruz. Di mi @unay ? :)

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2025, 17:36:43 »
Bu tür eski kartuşların yapımı zor olmasa gerek değil mi? Eğer bu konuda da bilgisi olan var ise yazan olursa memnun oluruz. Di mi @unay ? :)

Maalesef kardeşim, bu çok gizli bir sır.
Öyle olmasa ben 90 larda duymuş, görmüş olurdum.
Ancak büyük ustalar ve iyi bir çocuk olanlara bahşedilen bir sır.
Çocukken Şirinler köyünü görmediysen mesela, bu sırra da ermen mümkün değil.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2025, 03:41:50 »

bunlar biraz modası geçmiş donanımlar, snapshotları kasetlere ya da disketlere yazabiliyorlar. Modlamak da mümkün değil, devreyi baştan çizmek gerekir. O sebepten nispeten daha basit devrelerden oluşsalar da, işlevsel olarak günün ihtiyaçlarını karşılayabilecek şeyler değiller. Orjinali varsa güzel, halen disketlere snapshot dump edebilirsin.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2025, 09:30:14 »

bunlar biraz modası geçmiş donanımlar, snapshotları kasetlere ya da disketlere yazabiliyorlar. Modlamak da mümkün değil, devreyi baştan çizmek gerekir. O sebepten nispeten daha basit devrelerden oluşsalar da, işlevsel olarak günün ihtiyaçlarını karşılayabilecek şeyler değiller. Orjinali varsa güzel, halen disketlere snapshot dump edebilirsin.

Ah doğru tabi, bunu düşünmemiştim. O zamanlar hafıza kartı vs mi vardı, snapshot'ı nereye kaydedecek di mi, illa ya kaset ya disket...

Çevrimdışı unay

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2025, 09:55:37 »
Multiface 2 kartuş ve ulifac/usifac ii kombosu ile usbye (dsk dosyası olarak) kayıt yapılabiliyor.
Benzer bir şekilde gotekle de kayıt yapıabilir.