birkaç yıldır ortalarda görünmüyordu
@Alpyre meğer bununla uğraşıyormuş. Eski bir samcoupe'cu olduğu için onu da spectrumcu kabul ediyorum, birçok spectrumcu gibi o da kodlama ile barışık biri.
Amiga kodlaması yapıyordu ama görünüşe göre iyice ilerletmiş, bir oyun motoru ile çıkagelmiş. Çok gevşek bir lisans olan MIT lisansı ile yayınlamış.
Popüler tile editörü Tiled çıktılarını kullanabiliyormuş ama hangi özelliklere kadar destekliyor bilmiyorum.
guide dosyasında font, sprite, bob ve image editörlerinden bahsediliyor, henüz denemedim ama burada bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Yani anladığım kadarıyla amos gibi kendi sprite bank'ı vs olan, C tabanlı olduğu için kolayca cross-develop yapabileceğiniz bir sdk geliştirmiş. Umarım aramızdan basit de olsa bir oyun yapan çıkar.
Aminetten indirdiğim önceden compile edilmiş binary'ler benim sistemimde çalışmadı 
version 0 cybergraphics.library istiyor, benim sistemde cybergrapX kütüphaneleri kurulu fakat bir RTG kartım yok.
@Alpyre buna bir açıklık getirir mi acaba.
https://aminet.net/package/dev/c/Sevgi_Enginehttps://github.com/alpyre/Sevgi_EngineChatGpt çevirisi:
Sevgi Engine, klasik Amiga bilgisayarlar için geliştirilmiş yeni bir açık kaynak video oyun motorudur. Sadece C programlama dili kullanarak yüksek performanslı Amiga oyunları oluşturmak için gerekli araçları sağlar ve temel (boilerplate) kodları üretir. Georg Steger tarafından geliştirilen mükemmel ScrollingTricks temeli üzerine inşa edilmiştir.
Özellikler
Performans
Tüm görüntüleme algoritmaları, tek tamponlu (single buffered) yerel Amiga yonga seti ekranında kilitli 50 fps hızında çalışacak şekilde tasarlanmıştır. ScrollingTricks’te yer alan Scroller_XYUnlimited2_64 algoritmasının optimize edilmiş bir sürümünü uygular. Fast RAM mevcut olduğunda büyük performans artışı sağlar.
Sistem Dostu
Tüm ROM sürümlerinde (2.0 ve üzeri) çalışmayı hedefler ve WHDLoad gerektirmeden temiz bir şekilde işletim sistemine geri dönmeyi sağlar.
AGA Desteği
AGA yonga setinin sunduğu tüm özellikleri destekler.
Kısıtlama Yok
Popüler Amiga video oyunlarında bilinen tüm görsel "trick"leri destekleyecek şekilde tasarlanmıştır ve daha deneysel efektlerin uygulanmasını da engellemez.
Kolay Geliştirme
Kod üretmek, oyun varlıklarını yönetmek, renk paletlerini düzenlemek vb. işlemler için Sevgi Editor adlı yerel bir editör programı sunulur. Oyun mantığı, animasyon ve olaylar gibi diğer bileşenler için C programlama bilgisi gerekir. Programlama ve derleme işlemleri Amiga OS üzerinde yerel olarak yapılabileceği gibi, Windows veya Linux bilgisayarlarda çapraz geliştirme araçları kullanılarak da yapılabilir. Sevgi Editor, Tiled ile oluşturulmuş haritaları içe aktarabilir.
Şablonlar
Hızlı başlangıç için derlenip çalıştırılmaya hazır oyun kodları üreten tür şablonları içerir. Bu şablonlar test varlıklarıyla birlikte gelir.
ptplayer
Müzik ve ses efektleri için Frank Wille tarafından geliştirilen harika ptplayer’ı uygular.
Üçüncü Taraf Bağımlılık Yok
Oyun çalıştırılabilir dosyası herhangi bir harici kütüphaneye ihtiyaç duymaz.
Dokümantasyon
Oyun motorunun kaynak kodu çok iyi yorumlanmış (commented) ve Amigaguide formatında detaylı şekilde belgelenmiştir.