Backbit Pro / 8 bit için SD Kartuş

Başlatan unay, 06 Aralık 2025, 19:23:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

unay

Bilenleriniz vardır, aklınıza gelen neredeyse tüm 8 bit bilgisayar ve konsollar için geliştirilmiş bir kartuş emülatörü.
SD kart ive her cihaza ayrı üretilen adaptör le çalışıyor.
Sitesinden temin edilebilecek farklı adaptörlerle bir çok cihazda tek bir ürün kullanma avantajı ürünü tercih sebebi (kimi için mecburiyet)  olabiliyor.

Her neyse benim derdim başka, ama biraz ürünü de tanıtmak gerek didim.

Hem MSX hem de Amstrad 6128 Plusta kullanırım diye alasım var.
Deneyimi, duyumu olan varsa, "durun siz kardeşsiniz, evlenemezsiniz!" uyarısı için son çağrı.
Ürün linkini bıraktım.

https://store.backbit.io/product/backbit-pro/
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Ref

biraz tuzluymuş ama her makineye ayrı ayrı flashcart almaya çalışmaktan ucuz olabilir. Büyük koleksiyonları yönetmeye çalışan fakirler için anlamlı olabilir :D

unay

Alıntı yapılan: Ref - 07 Aralık 2025, 16:00:57
biraz tuzluymuş ama her makineye ayrı ayrı flashcart almaya çalışmaktan ucuz olabilir. Büyük koleksiyonları yönetmeye çalışan fakirler için anlamlı olabilir :D

Sadece ben gibi fakirler için anlamlı olmanın ötesinde bir mecburiyete dönüşüyor ama hala kararsızım.
6128 PLUS sahibi olduktan sonra "olabilir mi?" evresine geçtim.
Hem MSX hem Plus için kullanırım diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum ama mantığım müsaade etmiyor.
Hem Plus'ın oyun arşivinin çok kısıtlı olması ve hepi topu 3-5 multirom kartuşla neredeyse tüm arşive sahip olabilecek olmak hem de MSX tarafında hali hazırda yazılabilir kartuş çözümü (64kb sınırı hariç) ve fırsat bulur da yaparsa @dodogildo 'nun malzemelerini alıp bir türlü başlayamadığı SD Mapper alternatifi ciddi bir muhalefet yaratıyor :)

unay

Abla ile yazıştım, hatta bana prototip aşamasındaki centronics adaptörü de ücretsiz göndereceğini söyledi, beleş olunca anlamsız gaza gelme hissiyatı ile girdim siteye msx adaptörlü olarak sepete attım, yanına plus kartuş adaptörü ekledim (10usd) + centronics ile toplam 3 adaptör falan derken sepet adımından sonra 50usd kargo ücretini görünce kendime geldim, iyi oldu.