C64 asm programlamak amacıyla kullandığım DevKit C64 isimli kişisel araç zinciri projemi
Zx Spectrum için Assembler Araç Zinciri oluşturmak başlıklı yazıdaki bilgilerle ZX Spectrum desteği de ekleyerek
DevKit Retro adını verdim.
Araç zincirinde Crimson Editor ve ConTEXT editörleri, ACME ve PASMO derleyicileri, Exomizer cruncher, WinVICE ve SpecEmu emülatörleri ve bunların hepsini bir araya getirerek kolayca kullanmak üzere özel olarak yapılandırılmış
Pegtop PStart sistem tepsisi menüsü mevcut.
Her iki editörde de uzantıya göre renklendirme ve kısayol tuşları dahil tüm ayarlar yapılmıştır.
F9 -> C64 Compile & Run
F10 -> C64 Compile, Crunch & Run
F11 -> ZX Compile & Run
Her iki editörde de kısayol tuşlarına atamalar direk olarak kendim yazdığım batch dosyalarını çağırmakta olup isimlerinden de anlaşılabileceği gibi derleme başarılı olursa (ERRORLEVEL=0) ilgili emülatör otomatik olarak çalıştırılmakta, hata oluşursa ConTEXT'de batch penceresinde, Crimson'da output kısmında görüntülenmektedir.
DevKitRetro klasörünün D sürücüsü root klasöründe (
D:\DevKitRetro) bulunması gerekmektedir. Bu kısıtlama benim batch dosyalarından değil editörlerin kısayol atama ayarlarından kaynaklanmaktadır. Batch dosyalarım sürücü harfinden bağımsız çalışabilmektedir. Eğer başka bir klasörde çalıştırmak isterseniz ilgili kısayolları düzeltmeniz yeterli olacaktır.
DevKit RetroHata düzeltmesi, görüş ve önerilerinizi buradan yapabilirsiniz.