Gönderen Konu: 7DX Demo Party 2013  (Okunma sayısı 79506 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
Ynt: 7DX Demo Party 2013
« Yanıtla #45 : 14 Aralık 2013, 08:49:20 »
Deniz, senin için güzel bir sürprizim vardı halbuki! Madem motivasyon eksikliğin var, buradan söyleyeyim, belki motivasyon olur. Elimde gün yüzü görmemiş ve arşivinde bulunmadığından emin olduğum bir Amiga, bir MSX ve bir de 8-bit sistemler içerikli dergi var (tamamı doksanların başlarına ait) ve bu dergileri özellikle senin için partiye getireceğim. (Şaka değil.)

Abi ben şaka yapmıştım zaten, ciddiye mi aldınız yoksa? Yılda bir kere yapılıyor zaten, o kadar emek harcanıyor. ORADAYIM!! :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #46 : 14 Aralık 2013, 10:20:41 »
Deniz, senin için güzel bir sürprizim vardı halbuki! Madem motivasyon eksikliğin var, buradan söyleyeyim, belki motivasyon olur. Elimde gün yüzü görmemiş ve arşivinde bulunmadığından emin olduğum bir Amiga, bir MSX ve bir de 8-bit sistemler içerikli dergi var (tamamı doksanların başlarına ait) ve bu dergileri özellikle senin için partiye getireceğim. (Şaka değil.)

Abi ben şaka yapmıştım zaten, ciddiye mi aldınız yoksa? Yılda bir kere yapılıyor zaten, o kadar emek harcanıyor. ORADAYIM!! :D

@domino, bence bu adama dergi teslimatını 24 saatten fazla süre mekanda pineklerse gerçekleştir. Yoksa gelir dergileri alır gider :D

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #47 : 14 Aralık 2013, 11:04:04 »
Parti mekanında pozisyonumu aldım, sizi bekliyorum...

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #48 : 14 Aralık 2013, 11:22:25 »
Saat 3 teki semineri (3D printing) kaçırma ihtimalimi seviyorum. Video kaydı olacak mı acaba?
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #49 : 14 Aralık 2013, 11:39:10 »
Son iki yıldır olduğu gibi muhtemelen bu yıl da video kaydı yapılacak ve kayıtlar çok gizli devlet arşivi olarak tarihin derinliklerine gömülecek. 70-80 yıl sonra ortaya çıkarlar belki, kimbilir!

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #50 : 14 Aralık 2013, 12:46:07 »
mekandan stream var mi domino

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #51 : 14 Aralık 2013, 13:04:00 »
Henüz yok. Internet bağlantısı berbat. Çözüm arıyor Compec ekibi. Henüz ortam yeterince ısınmış değil. Hareket başladıktan ve internet sorunu çözüldükten sonra stream olacak sanırım.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #52 : 14 Aralık 2013, 20:13:10 »
 Caps or it didn't happen.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #53 : 15 Aralık 2013, 08:49:41 »
valla bir ara 250 kişi gördüm mekanda. Şimdi ise (sabah saatleri) 10 kişi var.

Güzel ama, yarışmalar başlar birazdan, eğlenip eve döneriz :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #54 : 15 Aralık 2013, 20:43:30 »
güncelleme:

evet parti sona erdi ve ben biraz önce eve geldim. Bu yıl çeşitli yarışmalarda kabaca 30 ürün vardı sanırım. 10 kadar müzik, 5-6 oyun, 4-5 demo , 2 grafik, 2 wild, 2 freestyle, 1+1+1 on the fly şeklinde dağılmıştı. Sayılar kesin değildir, saymadım. Oylama sırasında salonda tahminen 40-50 kişi kadar katılımcı vardı, ama herkes oyladı mı bilemiyorum.

Oyun dalında bir unity oyunu birinci olurken, demo birincisi bir c64 (intro) demosuyla joker oldu.  Zomco müzik ve freestyle'da iki tane ikincilik ödülü aldı, arcane pixel art birincisi oldu.  Bu arada ben de geçenlerde flashpunk öğrenmek için yaptığım oyunla katıldım yarışmaya, fakat birinci olamadım (hani sanki dereceye girmişim gibi çek kanka). :)

Her zamanki gibi bir scene yarışmasında sonuçlar bolca tartışılabilir şekilde gelişse de sonuçta istanbulun 2013 demopartisi mutlu sonla bitti diyebilirim.

Detaylı parti raporumu ilerleyen günlerde yazacağım elbet. Katılan, tanıştığımız ve beraber eğlendiğimiz arkadaşlara teşekkür ederim :) Sanırım bu parti en kalabalığıydı, resmen mekana sığılmadı, çoğu kişi gece geç saate kadar ayakta takılmak zorunda kaldı.

Çevrimdışı vaktak

• Retro Meraklısı
  • Retro computing and Cassette enthusiast
« Yanıtla #55 : 16 Aralık 2013, 00:58:18 »
Aaaah Ah! Bilip de gelememek adama çok koyuyor :'( :'( :'(
Valla bu Kıbrısta retro camiası açısından çok kısır.

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #56 : 16 Aralık 2013, 08:48:29 »
@ref

Unity oyunu deyip küçümsememek lazım. Hem konsept, hem de konseptin görselleştirmesi çok başarılıydı bence. Tam anlamıyla oynanabilir seviyede tamamlanmış üç oyun vardı zaten.
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #57 : 16 Aralık 2013, 09:56:06 »
@ref

Unity oyunu deyip küçümsememek lazım. Hem konsept, hem de konseptin görselleştirmesi çok başarılıydı bence. Tam anlamıyla oynanabilir seviyede tamamlanmış üç oyun vardı zaten.

Senin kasetli pixel art da bence gayet güzeldi, arcane ile yarışmak zordur, adam joystick ile çiziyor yıllardır :D Senin çizimde şöyle bir amiga 1.3 "disket takan adam" tadı vardı sanırım (sanırım=37 saatlik uykusuzluktan dolayı herşeyin hafif flu geçmesi). Bu bilinçli mi tesadüf mü?

Bu arada unity oyunu orjinaldi. Yarattığın ordu da sanırım yine oyuncunun pozisyonu istikametinde saldırıyordu vs. Yani ince dokunuşlar vardı oyunda. Fakat tam diyebilir miyiz? Daha çook yolu var :)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #58 : 16 Aralık 2013, 14:23:02 »
(sanırım=37 saatlik uykusuzluktan dolayı herşeyin hafif flu geçmesi). Bu bilinçli mi tesadüf mü?

+1 gözleme hakkı da mı kurtarmadı?

Buradan shax ve alcofribas'a 'scene tabiriyle' f*ckings'lerimi gönderiyorum ;)

Ref'i de parti maskotu (bir tür demirbaş) ilan ediyorum, partinin hakkını bu kadar iyi verdiği, hemen herkese gösterdiği ilgi ve hoşsohbeti nedeniyle...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #59 : 16 Aralık 2013, 16:07:50 »
Buradan shax ve alcofribas'a 'scene tabiriyle' f*ckings'lerimi gönderiyorum ;)

ben de trip mi atsam diye düşünüyorum, ama henüz karar vermedim.

Bu arada siteye bakarsanız, kayıtlı kişi sayısı 300 kadar var. http://www.7dx-party.org/2013/tr_katilanlar.php

Aktüel katlımcı listesi 179'da kalmıştı. Skate'in dediğine göre 7dx katılımcı rekoru 211 kişi imiş.