Gönderen Konu: Mutlaka oynanması gereken c64 oyunları!  (Okunma sayısı 55856 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
Ynt: Mutlaka oynanması gereken c64 oyunları!
« Yanıtla #15 : 14 Ocak 2014, 16:09:57 »
Lazy Jones'u unutmayalım. ;)

C64 Longplay - Lazy Jones (Complete)
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #16 : 14 Ocak 2014, 16:37:57 »
Lazy Jones'u unutmayalım. ;)

Keyifli bir oyundur. Programcı ve müzisyen, Amiga'daki Shadow Of The Beast müziklerinden hatırlayacağınız Davit Whittaker'dır. Tema müziği yıllar sonra Kernkraft 400 tarafından remix edilmiş (Zombie Nation) ve bayağı popüler olmuştur.

Zombie Nation - Kernkraft 400

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #17 : 15 Ocak 2014, 04:18:54 »
arkadaşlar güzel bir liste olmuş. aklımdaki bir çok oyun yazılmış. ama eski efsanelerden forbidden forest'i göremeyince ekleyeyim dedim :) gerilim FPS türünün ilk örneklerinden diyebiliriz.

C64 Longplay - Forbidden Forest (HQ)

onun dışında bir de Sentinel den bahsetmeden olmaz. Çok güzel vektör grafiklerden oluşan bir nevi puzzle vari bir oyun. Prosedürel olarak yaratılan yaklaşık 10.000 bölüm içeriyor !

The Sentinel - The Review (C64 Version)

genelde başka platformlarda ünlenip c64'e port edilen oyunlardan ziyade ilk olarak c64'de yayınlanan oyunlara odaklanırsak daha manalı bir liste oluşturabiliriz kanaatindeyim (hayır sonra Wiz of Wor için Ataricilerle birbirimize girmeyelim :) )

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #18 : 15 Ocak 2014, 09:19:58 »
Tema müziği yıllar sonra Kernkraft 400 tarafından remix edilmiş (Zombie Nation) ve bayağı popüler olmuştur.

witchdoctor, çok ince bir anekdot olmuş. oyunun içinde de popüler müzikler çalıyor sürekli, misal 1.dk'dan itibaren balonlu bölümde şu ünlü "nanynunanzig lufbalonz" çalıyor. Acaba senin şarkı da ters olmasın?

genelde başka platformlarda ünlenip c64'e port edilen oyunlardan ziyade ilk olarak c64'de yayınlanan oyunlara odaklanırsak daha manalı bir liste oluşturabiliriz kanaatindeyim

Orada biraz insiyatif kullanmak gerek. Çünkü bazı oyunlar orjinal platformlarından ziyade port edildikleri platformlarda daha öne çıkabiliyorlar. Burada isimleri listelerken biraz "impact factor" hesaba katıyoruz herhalde. Örneğin, c64'de çıkıp pek de tutmayan oyunların başka bir platforma uyarlanmasının ardından o platformun epik oyunları arasına girdiği olmuştur. Eğer Wizard of Wor her iki platformda da önemli ise iki mekanda da yazarız işte :) Şahsen benim için wizard of wor=c64. Ama international karate derseniz o zaman Atari 800xl derim :) River raid derseniz atari 2600... bidakka biri atari 2600 listesi yapmalı! :)

Çevrimdışı denizyz

• Ön Kayıt
« Yanıtla #19 : 04 Nisan 2014, 15:35:36 »
Merhaba, bu benim retrojen forumda ilk yazım fakat 42 yaşında çok eski bir c64çüyüm.
c64 ilk gördüğüm günü hiç unutmam. 1985 mart ayıydı. antalya konyaaltı caddeside o zamanlar çok popüler olan video kaset kiralayan dükkanlardan birinde birilerinin o zamana kadar hiç görmediğm kalitede grafiklere sahip bir uçak oyunu oynadığını gördüm. oyunun adı blue max'ti. bu şahane grafiği ve sei sunan alet masada arkası bana dönük olarak duruyordu. Arkasındaki bir sürü IO portu (printer, kartuş vb ) bana çok komplike ve havalı gelmişti. Sonra makinenin c64 olduğundan ve türkiyeye gireli 2-3 ay olduğundan bahsettiler. oradan çıktığımda kendimi çarpılmış ve sesemlemiş hissettim. 1985 yılında 13 yaşında bir çocuğun gözünde o zamanın küçük Antalyasında bu cihaz dünyanın en muhteşem şeyiydi. O günden sonra c64 aldırana kadar her gün hayallerimdeydi. Hey gidi günler! Neyse gelelim konumuza  oynamaktan  çok keyif aldığım ilk aklıma gelen oyunlar

1) Green Beret (Bir çok insanın trainersız 1. bölümün yarısından öteye gidemediği fakat inanılmaz keyifli bir oyundu. Ben 4. ve son Bölüme kadar gelebiliyordum. Fakat başka bir arkadaşım trainersız bu oyunu bitirip üstüne tekrar 4. bölüme kadar gelmişti. Skoru hala aklımda 540 000.)
2)Ghost'n goblins
3) Airborne ranger
4) Krakout
5)defender of the crown
6)kane
7)boulder dash
8)Zorro
9)pitstop
10)Raid over Moscow

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #20 : 05 Nisan 2014, 00:36:58 »
Deniz bey, hoşgeldiniz diyelim bu vesileyle :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #21 : 05 Nisan 2014, 22:08:51 »
Merhaba, bu benim retrojen forumda ilk yazım fakat 42 yaşında çok eski bir c64çüyüm.
Deniz bey hoşgeldiniz, yaşıtlarınızın olduğu bir alandasınız :)

Alıntı
7)boulder dash

sizinle birlikte 3 kişi bu oyunu listesine katmış. Nedense Boulder dash bana Atari 800 XL oyunu gibi geliyor. Şimdi baktım, harbiden de öyle :D Orjinal olarak XL'de çıkmış. Atari XL sürümü benim de en sevdiğim tür. C64'de arasında görüntü olarak fark olduğunu sanmıyorum ama oynanabilirliği karşılaştırmak isterdim.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #22 : 06 Nisan 2014, 02:39:27 »
sizinle birlikte 3 kişi bu oyunu listesine katmış. Nedense Boulder dash bana Atari 800 XL oyunu gibi geliyor. Şimdi baktım, harbiden de öyle :D Orjinal olarak XL'de çıkmış. Atari XL sürümü benim de en sevdiğim tür. C64'de arasında görüntü olarak fark olduğunu sanmıyorum ama oynanabilirliği karşılaştırmak isterdim.

Boulder Dash'i sen bir de gerçek C64'de oyna derim. Sayısız ek bölüm, grafik varyasyonları ile C64'de inanılmaz derecede popüler olmuş, 'idea, design & coding' olarak neredeyse zirveye yerleştirebileceğim bir oyun. C64'ün ülkemizdeki gerek evlerde, gerekse düşük bütçeli 'home computer'den bozma arcade mekanlarında da yer aldığı düşünüldüğünde, bilinirliğinin daha yüksek olması doğal.

http://www.edge-online.com/features/the-making-of-boulder-dash/

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #23 : 13 Kasım 2014, 15:03:21 »
Bir hortlatma daha yapayim, benimkinden daha iyi yanıtlar da gelebilir belki de :)

Zaman zaman 'en iyi C64 oyunları' listelerine giren 'Raid Over Moscow' ile ilgili bir akademik çalışma dikkatimi çekti. Alcofribas'ın hoşuna gidebilir :)

terovideopaper-libre.pdf

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #24 : 29 Kasım 2014, 15:15:26 »
C64'te en beğendiğim oyunların çoğunu sizler de sıralamışsınız. Fakat kimse Myth'den bahsetmemiş. C64'te oynadığım en iyi oyunlardan biri Myth. Özellikle intro müziği efsanedir.

Myth Longplay (C64)

Çevrimdışı gibraltar

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #25 : 29 Kasım 2014, 16:22:02 »
Özellikle C64 için mi yapılmışlar bilmiyorum ancak gece gündüz oynadıklarım:

- Paperboy
- Ghosts'n Goblins
- Zaxxon
- Neptun's Daughter
- Moon Patrol
- Falcon Patrol
- River Raid
- Ninja (Mastertronic)

Ghosts'n Goblins ve Ninja'nın müziğine de hayrandım :)
Bilgehan Korkmaz

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #26 : 29 Kasım 2014, 16:55:52 »
Zaman zaman 'en iyi C64 oyunları' listelerine giren 'Raid Over Moscow' ile ilgili bir akademik çalışma dikkatimi çekti. Alcofribas'ın hoşuna gidebilir :)

terovideopaper-libre.pdf
Bu mesajı kaçırmışım ben. Zaten doküman da uçmuş gitmiş. Daha önceden indiren varsa buraya yollayabilir mi?

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #27 : 01 Aralık 2014, 14:47:14 »
Alcofribas, senden de birşeyler kaçabiliyormuş demek ki :)

The Case of Raid over Moscow.pdf

Bu arada forum mesajına dosya iliştirilemiyor mu?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #28 : 01 Aralık 2014, 15:08:33 »
Bu arada forum mesajına dosya iliştirilemiyor mu?

Eklenebiliyor, uzantılar şunlar (işin içinde zip varsa herşey serbest demektir).
doc,gif,jpg,mpg,pdf,png,txt,zip max büyüklük 1MB, toplam büyüklük 2MB / 4 dosya limiti var. Forum yazılımı jpg, png, gif için otomatik thumbnail üretebiliyor.

eklemek için mesaj yazdığın kutunun altındaki "ekler ve diğer seçenekler" kısmını açman gerek.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #29 : 01 Aralık 2014, 15:30:43 »
Alcofribas, senden de birşeyler kaçabiliyormuş demek ki :)
Yaşlandık artık!  :)