Gönderen Konu: 7DX 2014  (Okunma sayısı 29036 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hydrogen

• RAAT
  • Retromanik
  • *
7DX 2014
« : 17 Nisan 2014, 07:41:57 »
Retrodaşlar, partimiz 3-4 Mayıs 2014 tarihinde aynı mekanda yapılacaktır.
Hepiniz davetlisiniz:)

http://7dx-party.org/
https://www.facebook.com/events/270322119814976/?notif_t=plan_user_joined

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: 7DX 2014
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2014, 11:20:49 »
Hadi hayırlısı. Bu sefer '1 yıl nasıl da geçti anlamadık yahu' demeyeceğiz en azından :)

Gerçi soğuk havada yapılması gelenekselleşen parti etkisi sağlanabilir mi bilmiyorum. Commodore Show'lar da kara kışda yapılırdı.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2014, 11:46:31 »
4 ay nasıl da geçti anlamadık!

Anladığım kadarıyla aralık partisi iptal değil, 7Dx yılda iki kere yapılacak büyük ihtimal.

Ya şimdi de yine eli boş gitmeyelim stresi saracak bizi, şimdiden ragnor ile ellerimiz titremeye başladı bile :D

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2014, 14:20:36 »
4 ay nasıl da geçti anlamadık!

Anladığım kadarıyla aralık partisi iptal değil, 7Dx yılda iki kere yapılacak büyük ihtimal.

Ya şimdi de yine eli boş gitmeyelim stresi saracak bizi, şimdiden ragnor ile ellerimiz titremeye başladı bile :D

Önemli olan boş elle gitmenin sancısını çekmek ve niyet olsa gerek, oldukça retrosu-bütün bir insansın ref ;)

Bu arada hep vurguladığın gibi, 'yılda tek parti güzel ama 2 tane olsa harika olurdu' düşüncesi de gerçekleşecek galiba. Bir şeyi 40 defa söylersen gerçekleşirmiş...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2014, 23:28:10 »
Alıntı
oldukça retrosu-bütün bir insansın ref ;)

Halleluretro! Retronun kavliyle niyet ettik bu senenin 7Dx'ini partilemeye... :D

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2014, 01:06:26 »
Fekat şöyle de bi durum var ürünsüz demo partinin tadı yavan oluyor ya. Bir 7d5 zamanlarını, bir nightshift'leri görmüş biri olarak o tadı aramıyor değilim. Eli boşta olsa gideceğiz ama işte o tadı bulamayacağız, normal meeting'ten pek öteye gidemeyecek. Belki de bu kadar sene boyunca şu boğaziçi öğrencilerinden birini bile scene'e çekemeyişimizin nedeni de budur, o gazlı parti ortamını veremediğimizden dolayı bir türlü onların ilgisini çekemiyoruz. Bunca senedir kabahati onlarda buluyordum ama şimdi, bi anda belki de en başından beri hata bizdeydi diye düşünmeye başladım.

Bu arada programcı, grafiker ya da müzisyen olmayanların bile katılabileceği ve yıllarca süper ürünlerin çıkmış olduğu bir wild compo var mesela. Bu alanlar daha fazla promote edilebilir sanki.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2014, 08:57:54 »
Bunca senedir kabahati onlarda buluyordum ama şimdi, bi anda belki de en başından beri hata bizdeydi diye düşünmeye başladım.

Kabulleniş.

Bundan sonraki aşama "ölüm"dür, biliyorsun :D Ama korkma, sonra "yeniden doğuş" var.

Sistemin artık yürümediğini, yeni bir sistemin gelmek zorunda olduğunun göstergesi bütün bunlar. Şu anda aktif 5 grup olsa, 5'i de revision'da yarışacak işler bile çıkarsa sonuç değişmez büyük ihtimal. Sürdürülebilirliği yok. Scene, ihtiyaçtan ortaya çıkmış birşeydi. Şu anda ihtiyaç ortadan kalktı.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #7 : 27 Nisan 2014, 11:24:44 »
Hayırdır inşallah! Hayırdır inşallah!

Anlatacaklarım ciddidir. Ne manaya geliyor bilmiyorum ama, rüyamda Skate'i gördüm. Olay şöyle:

Bir bahçedeyiz. Skate, merdivenin üstüne çıkmış ve elindeki ateş tuğlalarını(ingiliz evlerindeki tarzda) üstüste yerleştirerek bahçe duvarı gibi birşey örüyor. Ben de yanında duruyorum ve muhabbet ediyoruz. Şöyle diyaloglar geçiyor:

(Ortam kopuk diyaloglar hepten kopuk)
---------------------------------
Skate: Biliyorsun ben gezmeyi(aslında birşey gezmeyi diyor ama hatırlayamadım...mağara olabilir, emin değilim) severim, o yüzden İsviçreli rehber bir hatun yaptım. Olay bedavaya geliyor, işler kolaylaşıyor...

Skate: Napıyonuz? Partiye geliyonuz mu(garip ama böyle şiveli konuşuyor buraları)?
Alco: Ben geliyorum sanırım, Ref'de gelir... Diğerlerini bilmiyorum...
Skate: İhmal etmeyin olm!(burada sevecen dede moduna bürünüyor)
---------------------------------

Yaa işte böyle... Başka birşey hatırlamıyorum ama olay bu minvalde... Var mı bir yorumu olan? Ama "açıkta kalmış" türü basitliklere düşmeyelim :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #8 : 27 Nisan 2014, 11:37:47 »
Hayırdır işallah diyelim ozaman :)

Ben gelemeyebilirim bu sefer, hesapta olmayan meseleler çıktı. Bana göre rüya görmeyin, baştan söyliyim :D

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Nisan 2014, 11:46:38 »
Hayırdır işallah diyelim ozaman :)

Ben gelemeyebilirim bu sefer, hesapta olmayan meseleler çıktı. Bana göre rüya görmeyin, baştan söyliyim :D

Bunca yıl hayalini kurduktan sonra, yılda 2 parti sana ağır geldi galiba...

Ya da bir sevgili falan ayarladın ;)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2014, 12:25:14 »
Bunca yıl hayalini kurduktan sonra, yılda 2 parti sana ağır geldi galiba...

Ya da bir sevgili falan ayarladın ;)
Valla ben bildim bileli Ref, partiden önce ilk olarak "olm geliyorsun di mi" moduna girer, sonra son dakikalarda "olm ben gelemiyorum" moduna geçiş yapar. Ama sonunda da gelir.

Bu arada; bu sene 2 kere olsa bile 7DX'in senede iki kere yapılmasını pek de olası görmüyorum. Bu Ref'in olayı yanlış yorumlaması bence. Aynı orga kadrosunun yılda iki kere parti organize etmesi pek de kolay değil. Sonuçta biz gidebilmek için bile, zaman/izin gibi muhtelif sorunlar yaşarken orga olmak sanırım bunun epey ötesinde zorluklar/yorgunluklar barındırıyordur.

Ve yine bu arada; baktılar RAAT #01 ile Gezi olayları 1 Haziranda kesişti ve tadından yenmez oldu... Sanırım onlar da, hemen 1 Mayıs'ın ertesine alarak aynı tadı yakalar mıyız arayışına girdiler. Manidar! :D

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #11 : 01 Mayıs 2014, 14:40:12 »
Ref yoksa biz de yokuz arkadaş. Yakarız partiyi. Geçen yıl Deniz'i karşı koyamayacağı bir teklifle gelmeye ikna etmiştim. Ref'in bu yıl yarışmaya katılacak olan 256 byte spectrum demomuzu göremeyecek olması üzücü.  :P

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #12 : 01 Mayıs 2014, 16:54:06 »
Benim katılma olasılığım iyice düştü arkadaşlar, galiba bu sefer ben yokum. Uğrama şeklinde bulunabilirim en fazla, hala kafamda ayarlama çekme çalışmalarım sürmektedir.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #13 : 02 Mayıs 2014, 00:06:05 »
Benim katılma olasılığım iyice düştü arkadaşlar

Ters etki yapabileceğini tahmin etmemiştim. Bir 256 byte ne kadar kötü olabilir ki ama.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2014, 00:13:38 »
Ben son birkaç partidir alışıldığı üzere Behlül ile birlikte geliyorum. Yaren de parti mekanında bize katılacak.

Alıntı
Anlatacaklarım ciddidir. Ne manaya geliyor bilmiyorum ama, rüyamda Skate'i gördüm.

Hayırdır inşallah ben de birkaç gün önce 7DX temalı bir kabus gördüm. Yüksek dozda gerilimliydi. 13. parti için hazırlıklarım tamam gibi.  :o