Gönderen Konu: Rigol DS1052e 50Mhz'lik Osiloskop nasıl 100Mhz yapılır  (Okunma sayısı 51118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
Ynt: Rigol DS1052e 50Mhz'lik Osiloskop nasıl 100Mhz yapılır
« Yanıtla #15 : 08 Haziran 2014, 13:36:33 »
ben de leviathank ile yavuzg'nin arasinda kaliyorum zaman ekseninde herhalde. benim circuit lab'i yillarim 97-98. o hp osiloskoplar ve xilinx boardlarla kurulu lab gicir gicir 98'de acilmisti. benim 445-446 lablarimda is motorola 6800 (68000 degil) ile bi boardlar vardi.

Ben de 3-4 yil once bi tektronics 30 mhz analog osiloskop caktim. amac daha cok analog audio range'de calismak idi o yuzden dijital osiloskoplara bulasmadim (zaten sevmem de... ne oyle bellege capture falan :) osiloskop dedigin sinyal ile elektronu saptiran bi alettir benim nazarimda :D )

saka maka super bir yazi ve yeni oyuncagini gule gule kullan yavuzg.

haaa tabi ya! 68000 olur mu canım, 6800 idi. @nightlord, yaşa valla iyi hatırladın... benim söylediğim boardlar onlar :D vay bee ne günlerdi...

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #16 : 09 Haziran 2014, 00:07:35 »
@yavuzg:

Computer Architecture (sizin zamanınızda bu dersler var mıydı?) ...

yok artık :D bilgisayar icat olmuştu canım ben okurken :D retro dediysek "tarih öncesi" demedik...

Buna bi 30 dakika guldum yemin ederim. Leviathank 40 komsulugundaki insanlara boyle cumleler kurarken dikkat etmelisin dostum :D

@nightlord:
Evet, 6800'miş eskiden, upgrade yapmışlar:) Dersleri Hasan Güran'dan alma ihtimalin yüksektir:)

Ooo bi dakka Odtu'lu alert!!!.. tabii ki 445-446 Hasan Guran.

Lakin biseyi duzeltmem lazim kendi yanlis soyledigim: 445-446 dediginiz gibi Computer Architecture 1 ve 2 idi. O 6800'lu lablar ise 447 labiydi (introduction to microprocessors). ve yavuzg'nin bahsettigi elektrik gitmesi falan gibi konulara ragmen o lab 445-446 labina gore cennetti.

445-446 lablari tamamen travmatik bir deneyimdi. breadboardda cpu, ram, rom arti bi miktar glue devre ile birseyler yapilirdi. breadboardlar zaten allahlik olmus. her devrede havadan 100 kablo geciyor. 400 kontak noktasi var. dolayisiyla tabi ki hicbirsey calismaz. asistanlar da zaten calismasini beklemez. ben o labda calisan devre yapildigini hic duymadim.

Çevrimdışı leviathank

• Retroman
« Yanıtla #17 : 09 Haziran 2014, 00:36:30 »
@nightlord:
Hocanın ders notları herhalde en son 20 - 25 sene önce falan güncellenmiştir, bu açıdan kırdığım pot daha bir kabak gibi ortaya çıkıyor:)

Kitler 447'de kullanılıyordu doğru. 446 ve 447 ortak lablarda olunca hafızam yanmış:)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #18 : 09 Haziran 2014, 13:31:30 »
Senin emektar hala basar bu çinli oyuncağa bu arada ;) ikinci el bi "retro" analog osiloskop almayı da düşünmedim değil ancak masamda yer sorunum var, bu alet çok rahat girdi rafa...
O zaman bu bağlamda bir sorum olacak: Analog scope'un cidden belirgin bir üstünlüğü var mı günümüz dijital cihazlarına? Yani audiophilelerin analog cihazlara ayılıp bayılması gibi bariz bir üstünlük sözkonusu mu? Ne bileyim, ölçüm hassasiyeti falan gibi...

Alıntı
Bu arada senin masa da ne temiz, derli topluymuş, benim odada arcade kabinden çalışacak yer kalmadı maalesef :D tek masaya sıkıştırmaya çalışıyorum herşeyi)
Bu görüntü RAAT/İstanbul/Karaköy tesislerinden bir kare idi. Ama şimdi açıklıyorum; olay mahalli sonradan kurgulandı. Epeydir pek birşeyle uğraşmadığım için, hemen herşey poşetler içinde ve dolaplarda falan duruyor. Fotoyu çekmek için scope'u dolaptan çıkardım ve Pe@cer'a nispet olsun diye sanki ORIC üzerinde Cumulus buffer problemine bakıyormuş havası yarattım. Maksat kıllık olsun :))

Çevrimdışı yavuzg

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #19 : 09 Haziran 2014, 15:30:20 »
O zaman bu bağlamda bir sorum olacak: Analog scope'un cidden belirgin bir üstünlüğü var mı günümüz dijital cihazlarına? Yani audiophilelerin analog cihazlara ayılıp bayılması gibi bariz bir üstünlük sözkonusu mu? Ne bileyim, ölçüm hassasiyeti falan gibi...

Bu konuda pek de uzman sayılmam ancak fikrimi sorarsan; Hem evet hem hayır diyebilirim. Benim aklıma gelen mesela aynı bant genişliğine sahip analog scope'un çözünürlüğü "sonsuz" dur ;) yani sinyalin kendisine bakıyorsun, "sayısallaştırılmış" kopyasına değil. Analog'un X-Y modu (yani 2 sinyalin birbiri ile olan ilişkini vectorel olarak gösterme) doğası gereği DSO'lara göre daha üstünmüş deniyor. Ama öte yandan ucuz digital osiloskopların da veri depolama ve analiz özelliklerini analog scope'ta bulamıyoruzdur muhtemel...

Bu görüntü RAAT/İstanbul/Karaköy tesislerinden bir kare idi. Ama şimdi açıklıyorum; olay mahalli sonradan kurgulandı. Epeydir pek birşeyle uğraşmadığım için, hemen herşey poşetler içinde ve dolaplarda falan duruyor. Fotoyu çekmek için scope'u dolaptan çıkardım ve Pe@cer'a nispet olsun diye sanki ORIC üzerinde Cumulus buffer problemine bakıyormuş havası yarattım. Maksat kıllık olsun :))

Olay mahaline müdahale ediliyor, polis yokmu! FBI, freeze! ;D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #20 : 08 Temmuz 2014, 14:04:57 »
bu arada bugün birşey öğrendim, retrocunun osiloskobu kesinlikle şu model olmalı:

http://www.eeggs.com/items/39244.html

Çevrimdışı irfan

• Ön Kayıt
« Yanıtla #21 : 19 Mayıs 2015, 10:01:36 »
Arkadaşlar konuyu hortlatıcam ama,, şimdi şunu sormak istiyorum rigol ds1052e ile ds1052d aynımıdır  bu yazılım ds1052d ye uygunmudur yapanınız varmı ..
"Her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise mâneviyatta kördür."