Gönderen Konu: İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar...  (Okunma sayısı 41746 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar...
« Yanıtla #15 : 17 Mayıs 2011, 14:15:29 »
 Lafi olan soyliyecek abi. Hatta yeri tam burasi cunku hala en ozgur olabilecegimiz platform burasi. Su vakit yemisim retroyu kokleksiyonu. Vakit ifade vakti. Yazacaksin, cizeceksin, yuruyeceksin, bagiracaksin. Ama bir kenarda oturup "uc sebek" olmayacaksin. Bak, adam tepkisini meydana tasimis, ziplamis, bagirmis etmis. Gun gelir o sesini cikarmayanlarin tepesinde de ziplar. 

Tabii sen yine de kendi dosyalari acma alco. Silivri yolunda, sana temiz don ve corap getirirken bulmayalim kendimizi :D

Konsussun herkes abi, herkes rahatsizligini dile getirsin, herkes ofkesini dile getirsin. Yeri bunun gibi yerler. Sinirilamalarin AQ!

Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #16 : 18 Mayıs 2011, 23:20:09 »
Çoluk çocuk iş güç derken yürüyüşe katılma fırsatım olmadı. Pek tv'de izleyemiyorum ama her gün mecburen trafikte 3-4 saat radyo dinliyorum ve genelde haber radyosu dışında birşey dinlemem. Bugün bloomberg'deki birkaç cümlelik bir haber dışında hiçbirşey duymadım yürüyüşle ilgili. Sonra bu durum da gayet mantıklı geldi. Zaten DnR gibi medya pazarlayan kuruluşlar zaten dikey tekelleşerek basın&yayın kuruluşlarında da elinde tutan kuruluşlar.  Yani bu sansür/filtre olayı asıl bu yayın kuruluşlarının işine geliyor. Artık meydan yine aptal kutusu tv'ye kalacak.

Yani ben yine bu "sansür"ün sansür olmadığı, tersine bir filtrelemeden ibaret olduğunu düşünüyorum. Zaten bütün dünyada anti-piracy yasaları dev ulusötesi şirketler tarafından dayatılıyor, bu savaş firmalar tarafından finanse ediliyor. Eh bizim ılımlı islamcılarımızda liberal bir tavırda, "şirketçi" davrandıkları için bu tür işlere tam destek veriyorlar. Haa hazır filtreye başlamışken, bizim işler de aradan çıksın tavrındalar. Bu işin altından sony dmc, warner biraderler, Spielberg, Geffen ve Katzenberg hemşolar, viacom, virgin falan da çıkacaktır.

Günümüz dünyasında tek tanrı para, ve işin içinde para yoksa emin olun kimse filtre falan koymakla uğraşmaz. Bu benim düşüncelerim, bazıları buna conspiracy theory diyor, ama bana başka bir açıklama tatminkar gelmiyor.

Ha eğer bu filtre çalışmaya başlarsa artık hususi olarak daha önce dokunmadığım türkiyede üretilen yapımları da seed listeme alacağımı duyururum. "Böyle saça böyle tarak" diye bir deyiş var...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #17 : 22 Mayıs 2011, 15:14:35 »
 Eeee, bu kadar mi ? 22' yi beklemeye luzum kalmadi, net' in yarisi bizim gorus alanimizin disina cikmis vaziyette zaten. Adamlar hic hiz kesmeden devam ediyorlar. Bir yuruyus daha mi olur diyorsunuz ? 10 yuruyus yapilsa umursanir mi sizce ?

Yahu biz ne kadar umursuyoruz ki ? Neyi ne kadar umursadigimiz zamaninda Tevfik Kolaylı' ya  ait oldugu  soylenen bir dortlukle anlatilmis aslinda.

turk milleti gariptir
 her bi lafi kaldirmaz
 ibne dersin kizar da
 sikersin aldirmaz

Yani boyle abilerim ablalarim. Bu film mutlu sonla bitmiyor.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #18 : 22 Mayıs 2011, 17:36:33 »
ozaman ünlü türk büyüğü hasenatbot'un ünlü bir lafıyla sonlandırayım bu muhabbeti,

"Eskiden ne güzeldi, her siteye girebiliyorduk dostum."

Ipredator, VPN, aylık 5 Euro, abone ol kurtul.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #19 : 22 Mayıs 2011, 17:49:23 »
  Abi simdi 5 euro ile antidemokratik dingolardan mi kurtariyor bu vpn beni ? Ben boyle kapsamli bir teknoloji oldugunu bilmiyordum acikcasi :D Farkini verelim ucubeyi yiksin baari, ufak dusunmeyelim.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #20 : 24 Mayıs 2011, 22:20:06 »
Hal-i pür melalimiz ektedir!

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #21 : 27 Mayıs 2011, 13:18:01 »
 Maymunlar cehennemi. Lutfen kafeslere kabuklu kuru yemis ve oy atmayin.

Ha bu arada, analog modemleri cope atmadik dimi arkadaslar ? Zira lazim olacak gibi. Retrojen BBS...cok yakinda !

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #22 : 27 Mayıs 2011, 21:53:01 »

Ha bu arada, analog modemleri cope atmadik dimi arkadaslar ? Zira lazim olacak gibi. Retrojen BBS...cok yakinda !

Bende orjinal hayes modem duruyor. 2400bps. Belki biryerlerde eski amiga modemimde duruyordur, 14.4k.

Ama şu aşamada bbs'den çok "Canada"da bir proxy'e ihtiyaç var.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #23 : 27 Mayıs 2011, 22:08:38 »

Arkadaşlar, kötü günler için elimde adetli olarak şu modemlerden var :) ciddiyim.

Ayrıca yine kötü günler için bir çift Realistic TRC207 telsizim, takozum(çıkış yükseltici) ve 5/8 anten setim var :) Deprem meprem olur, uzaylılar dünyayı ele geçirir falan iletişim kopar diye saklıyorum :)

Maymunlar Cehenneminin hastasıyımdır. En ottan devam filmlerini bile seyrettim.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #24 : 22 Kasım 2011, 15:06:35 »

Alıntı
Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir.

Ilahi SMF 2.0.1 :)

Ee millet! Gun geldi. Temiz internet ayagina bize giydirilen filtre devrede. Tamamen islami usullere gore budanmis bir intranetin provasi, etkili bir fisleme mekanizmasi ya da biraz daha karanlik disinda sizin gozunuze carpan bir sey var mi?

Kendi adima konusmam gerekirse ekstra bir yamuk goremedim daha. Eskiden ne boksa hala ayni.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #25 : 22 Kasım 2011, 19:32:47 »
@Shax

İnşallah bir farkı olur. Çocukların 'enlarge your penis' dünyasıyla fazlaca erken tanışmasını pek istemiyorum doğrusu.

Ben nasılsa istediğim siteye girmenin bir yolunu bulurum ;)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #26 : 22 Kasım 2011, 20:54:23 »
 Bu duzenlemeyi getiren konsantre sakirtlerin cocuklari zerre kadar umursamadigina eminim.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #27 : 22 Kasım 2011, 22:03:58 »
Din devleti kurmak, kapitalist sistemle yandaşlarını ihya ederek ülkemizi çökertme, hepimizi cümleten satma veya çok daha müthiş bir 'evil genious' projesi şeklinde bir "internet filtreleme" girişimi gerçekleştirseler de ben de internet camiası da rahatlasak. Ben uygulamada iddia edilenleri kısmen de olsa görmeden bu tarz iddiaları pek de ciddiyete almıyorum. Muhtemelen gerçek de olsalar resmen dünya dışı varlıklarla irtibatın ayyuka çıkmadığı bir durumda bu iddiaların umrumda olmayacağı gibi.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #28 : 23 Kasım 2011, 01:04:58 »
 Soz konusu uygulamayi onumuze koyan insanlar, 1500 yil once ilahi bir guc tarafindan gonderildigi farzedilen sorgulanamaz kurallara ve bu kurallarla yonetilen ulkelere "asik" insanlar.  Bu basli basina bir cilginlik zaten.

Ben de isterdim insallah-masallah diyerek kesilen kurdeleyi alkislamak. Ama simdilik kendimce tedbirli davranacagim.

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #29 : 23 Kasım 2011, 10:30:58 »
Din devleti kurmak, kapitalist sistemle yandaşlarını ihya ederek ülkemizi çökertme, hepimizi cümleten satma veya çok daha müthiş bir 'evil genious' projesi şeklinde bir "internet filtreleme" girişimi gerçekleştirseler de ben de internet camiası da rahatlasak. Ben uygulamada iddia edilenleri kısmen de olsa görmeden bu tarz iddiaları pek de ciddiyete almıyorum.

Bir fıkra:

Adamın biri fena halde şüpheleniyor karısından. Bir hafiye tutuyor:
- 24 saat benim karıyı gözetleyeceksin, her hareketini saniyesi saniyesine not alacaksın. Ben işe gittiğimde ne yapıyor, kimlerle buluşuyor, nerelere gidiyor bildireceksin. Bakalım beni aldatıyor mu?
Hafiye 24 saat sonra damlıyor adamın bürosuna, başlıyor raporu okumaya:
- Karınız sizi öperek uğurladıktan sonra banyo yaptı...
- Eee?
- Banyodan sonra jartiyerli çoraplarını ve göğüslerinin yarısını açıkta bırakan seksi bluzunu giydi, üstüne de süper mini bir etek çekti...
- Sonra?
- Arabasına bindi, yola çıktı. Ben de peşinden...
- Çabuk anlat, çatlıycam meraktan...
- Lüks bir lokantada jigolo kılıklı genç bir adamla buluştu, dudak dudağa öpüşüp yemeğe oturdular...
- Sonra?
- Yemekte epey cilveleştiler. Sonra karınız hesabı ödedi. Lokantanın karşısındaki 5 yıldızlı otele girdiler...
- Ayyy, ölücem meraktan...
- Resepsiyondan anahtar alıp asansöre yöneldiler. 7. katın düğmesine bastılar. Ben de hemen karşı otele koşup 7. kattan bir oda tuttum, koştum odanın penceresine...
- Çabuk anlat çabuk...
- Adamla karınız odalarına girdiler. Önce ayakta öpüşmeye başladılar. Öpüşürken de adam karınızın, karınız da adamın üzerindekileri yırtarcasına çıkarmaya başladı. İkisi de çırılçıplak kaldılar...
- Çabuuuk!
- Adam karınızın belinden tutup yatağa attı. Tam üstüne abanıyordu ki perdelerin açık olduğunu fark etti, kalkıp kapattı. Gerisini göremedim.
- Tüüüü! Onca çaba boşa gitti. Yine anlayamadık karım beni aldatıyor mu, aldatmıyor mu...