Gönderen Konu: İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar...  (Okunma sayısı 41727 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar...
« Yanıtla #30 : 23 Kasım 2011, 13:39:09 »
Soz konusu uygulamayi onumuze koyan insanlar, 1500 yil once ilahi bir guc tarafindan gonderildigi farzedilen sorgulanamaz kurallara ve bu kurallarla yonetilen ulkelere "asik" insanlar.  Bu basli basina bir cilginlik zaten.

Ben de isterdim insallah-masallah diyerek kesilen kurdeleyi alkislamak. Ama simdilik kendimce tedbirli davranacagim.

Şahsen ben şimdiye kadarkilere şu ankilerden daha fazla güvenmiyordum, onun için sorunum yok. Belki de bu 1500 yıllık kuralları dikkate alma çılgınlığını gösteriyor olmamdandır.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #31 : 23 Kasım 2011, 15:39:09 »
Ben dikkate almiyorum abi. Ozellikle yonetim sekliyle ilgili konularda. Iste bu yuzden sansur her kesime hitap edebilecek bir guvenlik subabi olamiyor. Sadece belli bir kesime fayda saglayan insanlik ayibindan fazlasi degil yani.

Mesela ben, kimsenin cocugunun gelisiminde ki sorumlulugu paylasmak zorunda degilim. Eger muzir bir internet icerigi tehditse bu icerigin olumsuzluklarindan cocugunu korumak ebeveynin yukumlulugudur. Ne hukumetlerin, ne benim, ne de baska bir seyin sorumlulugu degil yani.

Hepimizin bildigi gibi sorun zaten cocuklarin ekranda pipi gormesi degil, daha otomatik kontrol edilebilir bir internet (himm...perdeler...). Aile paketi olsun olmasin, yarisi budanmis bir internetten bahsediyoruz zaten.  Hos, bir sure sonra aile paketi default olur, daha da ileride cuma namazi vakitleri toptan kapatirlar sistemi. Ne de olsa hukumet en iyisini bilir sanrisi olustu cogunlugun beyninde.

Benim icin tablo cok acik. Iki yuzlu ahlak anlayisina sahip insanlar tarafindan ozgurlugum ahlak adina kisitlaniyor.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #32 : 23 Kasım 2011, 20:49:30 »
1500 yillik (veya 2000 yillik veya 3000 yillik) kurallari dikkate alip almamak elbette kisiye kalmis. Buradaki soru bir devletin bunyesindeki vatandaslardan farkli kurallari dikkate alanlara esit mesafede durup durmadigi. Yani devlet bir dinin mensuplarina diger dinin mensuplarina veya ateistlere olan uzakligindan daha yakin duruyor mu? Richard Dawkins'in sitesini kapatip, Adnan Oktar'in sitesini kapatmadigi zaman bunu yapmis oluyor.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #33 : 23 Kasım 2011, 21:24:54 »
90'ların başında civilization oynarken (bilmiyorum hangi version) "police state"'in keşfi peşinden faşizmi keşfeder, böylece ticaret canlanır, şehirlerin ürettiği para miktarı çoğalır, halkı yönlendirmek, savaşa girmek kolay olur, fakat bilimdir, sanattır falan yavaşlardı. Türkiyenin içinde bulunduğu durumu bu şekilde özetlemek ise bayağı bir ironik. Padişahımız halkı her şekilde polisle ürküterek yaşatma kararı almıştır. Olur ya, anneniz mp3 falan indirir gizliden, ya da çocuklarınız prezervatif reklamı izlerler falan (filtreye durex taabiymiş), karakolda alırsınız soluğu.

Kurmaca bir kenara, sansürün hiçbir türlüsü kabul edilemez elbette. Örneğin, iş yerlerine cep telefonu yasağı yasası falan diyorlar şimdi de.Sanırım zavallı telefonlar da tweeter sayesinde falan dikkat çekti sonunda. Kölelerin öyle aralarında laf dolaştırıp ortalığı karıştırmasını istemiyorlar tabii. Elbetteki bütün bu sorunların çözümü eğitimde yatmakta. Fakat haşa, eğitim falan demeyin, sonra hepsi ekonominin böyle yürümeyeceğini görüp kömünüşt oluyor.

Police State (Government Civic)
Required technology:    Fascism
Effects:
    +25% military unit production
    -50% war weariness

A Police State is a system of government in which the ruler(s) control the populace through use of a militant organization, commonly a secret police force. In a Police State, militarism is often encouraged and complaining citizens are sent to "re-education camps."

Son olarak, gençliğimi anlatayım sizlere: orta okulda bir arkadaşım, Zafer, tanrıya inanmadığını söylediğinde dehşete düşmüştüm. Böyle bir insan olabilir miydi? Aklı başında biri bu kadar saçmalayabilir miydi? Böyle bir fikir aklına nerden gelmişti? Hiç mi korkusu yoktu?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #34 : 25 Kasım 2011, 12:17:00 »
Yahu yok internet yok güvenlik derken STV'ye çevirmişsiniz burayı :)

Sonumuz böyle mi olacak yani?

Şizofren Peygamber Iskender Evrenesoglu bağlantı kuruyor

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #35 : 06 Aralık 2011, 23:56:22 »
 O da bir sey mi? Ben bu gun bunu gordum. Fakat  bagirsaksiz bunu gormesin. Zira bilim danismani yapar kendine.

Irak Televizyonu'nda Dünya Düz mü Yuvarlak mı Tartışması

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #36 : 07 Aralık 2011, 02:06:02 »
evet ya bu ilkel insanlar hala dünya yuvarlaktır falan diyor.uymuşlar amerika'nın yalanlarına, yok aya gittik, yok fotograf çektik falan.. bunların hepsi fotomontajdır. herkesin çok iyi bildiği gibi, ya da bilmiyorsa öğreteceğimiz gibi, dünya düzdür, ve bir kaplumbağanın sırtındadır, ve o da bir ineğin, ve o da bir karganın, ve o da bir tırtılın, bunların tümü dev denizde yüzen Jörmungandr'ın sırtında, ve o su da filin burnundan fışkırmaktadır.

Bu yüzyıllarda fil serinlemek için suyu sırtına doğru verdiği için bütün evren sallanmaktadır, böyle olunca da savaşlar ve ekonomik zorluklar yaşanmaktadır. Fil serinledikten sonra suyu yere paralel şekilde fışkırtacak, Jörmungandr rahat yüzecek, tırtıl kıpırdamayı bırakacak, karga kanatlarını kapayacak, inek anırmayı kesecek ve kaplumbağa kafasını içeri sokup uyuyacaktır, o zaman bütün dünyada 40 asır boyunca gündüz olacak, ekinler coşacaktır. Ekinler o kadar fazla olacaktır ki dünyanın kenarlarından taşarak filin yanına düşecektir. Fil eğilip onlardan yerken yine suyu bozacaktır, yine 40 asır kıtlık olacaktır.

Bu böyle sürüp gidecektir. taa ki Jörmungandr çiftleşmek için bir başka filin suyundaki yılana sataşana kadar. Titreşimden dünyanın dengesi bozulup filin kafasına düşecektir, fil acilen şişli etfal hastanesine kaldırılacak, 40 gün baygın yatacak, ama yine kurtulamayacaktır. Böylece dünyanın sonu gelmiş olacaktır. O gün dünya yere öyle sert çarpacaktır ki, gömdüğümüz tüm ölülerimiz yerden havaya fırlayacaktır. Ortalık ana baba günü olacaktır, kalabalıktan emekli maaşı kuyrukları sonsuz uzunlukta olacaktır. Bazı insanlar dünyanın kenarından taşıp filin bastığı yere, filin yemediği tahılların üzerine düşecektir. Sonra dünyaya dışardan bakabilen ilk insan olacaklardır. Onlar gerçek astronotlarımız olacaktır. Böylece dünyanın kalınlığının demir 1 ytl ile aynı olduğunu göreceğizdir. Aslında bahsedilen metinlerin gerçek kökeni budur.

Valla bu hikaye çok iyi oldu yav, tam yuütüp animasyon filmi...

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #38 : 08 Aralık 2011, 18:17:34 »
 Iran' da yasamis, islam devrimine sahit olmus bir kadin "Nasil oldu anlamadik, her sey cok hizli gelisti" diye anlatiyordu bir yerde. Bizim boyle bir bahanemiz bile olmayacak.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #39 : 05 Ocak 2012, 17:52:47 »
 Gun gecmiyor ki yeni bir guzel ahlak uygulamasiyla karsilasmayalim sayin seyrediciler. Bakin bu guzel ahlaklarindan ne zicmislar yine ortaya karisik;

http://www.yarinlar.net/universite-haberleri/7-universite-sansurlu-interneti-tercih-etti.html

Yahu dunya uzerinde, vasifsiz universite mevzunu kavramini bizim kadar iyi dolduran bir millet var mi? Zaten verimsiz bir egitim modeli gercegi var ortada. Dunya standartlarinin altinda. Simdi de bilgiye ulasmayi kisitliyorsun bir sekilde, universitenin temel varolus sebebini yani. Nasil karanlik bir kafa bu arkadas anlayamiyorum?

Aslinda anliyorum. Ortada cozulmesi gereken bir problem oldugunu. Hatta cozumu bile biliyorum kendimce. Fakat dile getiremiyorum. Zira kelam bir anlam ifade etmiyor.  Aslolan hareket. Daha aydinlik bir gelecek icin biraz karanligi goze alabilecek bir hareket. Belki...

Umarim yesil bir gestapo memurunun gozune takilacak kadar onemli degildir bu yazdiklarim. Yok, takilirsa da; Padisahim cok yasa yuppiii ! (Diger bir versiyon icin bkz: http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/62132/allahuekber-wuhuuuu-remix )

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #40 : 15 Şubat 2012, 18:40:41 »
 Periyodik okunmasi gelmis basligin.

Cok kiymetli BTk' nin basina geleni duydunuz sanirim. Ama LP' nin kaleminden gecince daha bir anlam kazaniyor haber.
http://www.darkhardware.com/haber/hepimizi-korumaya-soyunan-btk-kendini-korumaktan-aciz 

Bu ulkede dindar olmak yeterli bir vasif sayildigi icin mesleki becerinin ikinci planda kalmasi gayet normal bir durum, alistik artik. Hatta bir guvenlik onlemi olarak muska kullandiklarini falan ogrensem cidden sasirmam bu tosunlara. Daha vahimi, butun devlet kurumlarinin asagi yukari bu es frekansta olmalari. E daha ne diyelim be? Biz bunlara dindar olamazsiniz demiyoruz ki, adam olamazsiniz diyoruz.

Dereyi gecene kadar zaytung ile uzatalim dilimizi http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=164696

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #41 : 14 Nisan 2012, 23:43:29 »
 Eskiden fantastik kurgu tadi veren haberler simdinin gercegi oldular. Bedevi kafasindan dokulen fantastik fikirler pek sasirtmiyor artik.

http://www.farklihaber8.com/haber/guncel/lara-croftun-gogusleri-tbmmde/18188.aspx

Sira bir sekilde video oyunlara, oradan da sinema filmlerine gelecek sanirim. Cok mu fantastik olur? Bir daha dusunun bence. Zira bu adamlarin balon ahlaklari o kadar ince ki, bir meme, sac teli ya da acik bir bacak ile hemen yirtilabilir. allah korusun diyoruz.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #42 : 15 Nisan 2012, 17:12:23 »
Kısa bir süre önce gençlik ve spor bakanlığına bağlı bir oyun federasyonu kuruldu. Bu haber gibi olayları da o federasyonun çalışmaları için ön hazırlık olarak görüyorum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #43 : 20 Nisan 2012, 14:25:57 »
 http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=44395

Simdi bu uygulamayi uydurani mi dikmek istersin, yoksa bu uygulamaya uydurulabilme olanagi veren o iki kisiden otekini mi?

Bir baska vicik ruyada gorusmek dilegiyle...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #44 : 22 Nisan 2012, 12:44:16 »
Kontrol mekanizması olarak geliştirilen internet ters tepince ne yapacağını şaşırdılar. İleride internet kullanımı için ehliyet, modem için ruhsat, forum mesajı atmadan önce alkol kontrolü getirecekler.

Aman ha, neme lazım, özgür falan olursun, farklı düşünmeye falan başlarsın, sistem yıkılır gider... Tabii, her şey gibi, bu yasalar de hep bize dışardan ithal.