Gönderen Konu: İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar...  (Okunma sayısı 41722 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar...
« Yanıtla #45 : 24 Nisan 2012, 00:10:28 »
Kontrol mekanizmasını bilmem ama bugün atölyede çok garip birşey oldu.

Akermen ziyaretime gelmişti. Birkaç proje üstüne konuşuyorduk. Hatta bir ara yalın adsl alma macerasını anlattı ve laf arasında "telekom berbat onlardan almam ve almadım da" diye belirtti. Neyse, saat 3.30 civarı kapı çaldı. 4 tane adam geldi, bir tanesinin elinde mobil pos benzeri bir cihaz "Telekom'dan geliyoruz, ADSL hat seviyenizi ölçeceğiz" dediler. Gittik modemin başına ve ölçmeye başladılar. Bu esnada "Benim bir sorunum yok, nerden çıktı bu iş" dedim. Telekomun kendi insiyatifi olduğunu ve hattımın 22bin seviyesinde sinyal aldığını söylediler. Ama modeminiz desteklemiyor dediler. Neyi desteklemiyor dedim ve "20Mbit bağlantıyı" dediler. İyi de ben 20Mbit istemiyorum ki dedim :)

Efendim o da telekomun insiyatifiymiş. Bulunduğum sitede ve yakınımızdaki başka sitelerde müşteriler Superonline fiber'e kaçtıkları için kalan müşterilerin hatları iyileştirilip ücretsiz wireless modem ve 20Mbit bağlantı veriliyormuş. Dedim şaka mı! Para mara istemiyor musunuz? Yok vallahi şaka değil dediler ve çılgın bir Zyxel VOIP-Wireless yanında da 20Mbit bağlantıyı yapıp gittiler. Taahhüt falan yok, sadece modemi hattı kapatırken iade etmek üzere seri nosu yazılı bir kağıdı imzaladık.

Bütün olanlara Akermen de şahit oldu. İkimiz de bir anlam veremedik.

Bayram değil seyran değil, Telekom bizi neden düşündü :)

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #46 : 24 Nisan 2012, 01:22:39 »
 Arap dedin mi ben yokum abi. ttnet' in 10 liraya verecegi 50mbit baglanti yerine, superonline' nin 100 liraya verecegi 512kbit' lik hizmeti tercih ederim. Bir saniye bile tereddut etmem. Hem yottabit verse ne degisecek? Badem beyinli ahlak anlayisiyla kirpilmis super hizli bir internetim olacak. Topunun...
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #47 : 24 Nisan 2012, 01:33:14 »
valla ben de 1-2 ay önce otoparktan çıkıyorum, bir baktım bi adam elinde bahçe hortumu kalınlığında bir kırmızı kablo, elektrik panolarının yanına mini buzdolabı kıvamında bir kutu kuruyor. Yahu ne oluyor diye sordum, dedi ben superonline'dan geliyorum, apartmana fiber hat çekiyoruz. Harbiden de çektiler.

Fakat benim modem şu anda 12megabit bağlı, 1 mbit limitsiz ücreti ödüyorum. Şimdi gönül superonline çekse de, yahu al birini vur ötekine, 14.400 modem zamanlarımızda superonline'dan nasıl kaçacağımızı bilemiyorduk, adamlar tuttu mu geçiriyordu, her türlü eziyeti yapmışlardı. Ne farkı var ki ttnet'ten bunların? Parayı bulunca sadece apartmana değil, bize de döşerler yine.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #48 : 29 Mayıs 2012, 15:04:35 »
 Son duruma gore; Tiyatro yasak, bayram yasak, heykel yasak, grev yasak, icki yasak, yazmak-okumak yasak, kurtaj yasak...Bu kadar cok yasak varken internet yasagi pek bir onemsiz kaliyor.

Onemli olan tek sey bu durumu kimlerin yarattigini, kimlerin destekledigini unutmamak. Cunku keser donecek sap donecek, tavuk donecek et donecek.

Eshedut (31/05/12): Son aldigimiz izlenimlere gore eski yasaklardan olan tecavuz eylemine serbestlik gelebilir. Yasasin ampuller ve ozgurluk anlayislari.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #49 : 10 Haziran 2012, 21:01:28 »
Alıntı
Yargıtay, anal ve oral seksi şiddet içeren ilişki (tecavüz, sado-mazo), hayvanlarla ilişki, ölülerle ilişki gibi ilişki türleriyle bir tuttu.Bu yorumunu kanundaki “doğal olmayan ilişki” ifadesine dayanarak yapan Yargıtay, evinde anal ve oral seks görüntüleri içeren CD bulundurana 1- 4 yıl arası hapis cezası verilmesini istedi.
http://haber.gazetevatan.com/yargitaydan-sasirtan-yeni-seks-kriterleri/456709/1/Gundem

Cezalandirma temelli, sakat, iki yuzlu sokma bir ahlak anlayisinin bizi getirdigi yer bu. Bizim empati ve deneyimle ogrendigimiz dogru-yanlis ayirabilme becerimizden bahsetmiyorum. Otekilerin, digerlerin guzel ahlakindan bahsediyorum. Insanligi prospektuslu bir bok zanneden otekilerden.

Pedofiliyi belli sartlar altinda hakli gosterebilecek kadar asagilik insanlarin, yine pedofili gibi sebeplerle intenet erisimini kisitladiklarini biliyoruz. Fakat gelinen nokta oyle bir hal almaya basladi ki, bahaneler tam bir beyinsizlik ornegi oluyor. Ondan sonra yok efendim bize, inanclarimiza, degerlerimize, fikirlerimize saygi duymuyorlar... Aslinda saygi duyuyorum; Bir tuvalet kagidina duydugum saygidan fazlasini degil tabii...

Ahlaki israrla apis arasinda ariyorlar hala. Oysa benim apis aramda bulacaklari tek sey ...araktir.  Bunu unutmasinlar bir zahmet.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #50 : 29 Temmuz 2012, 14:38:43 »
Alıntı
Kullanıcılarının, evde, işyerinde, internet kafede nerede internete girerse girsin, TC kimlik numarası kullanması şartı getirilmesini öneren Sait, ''Nereden internete girerseniz girin kimlik numarası sayesinde sistem sizi kontrol edecek. Dolandırıcılık suçuna bulaşan kim olursa olsun ömür boyu internetten uzaklaştırılacak. ABD'de hackerların internete girmesi yasak. Aynı uygulama Türkiye'de de olabilir'' diye konuştu.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25370093

Bedevinin aklina karpuz kabugu dusmeye gorsun.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #51 : 23 Ağustos 2012, 00:29:10 »
 Az once farkettigim eski bir haberi aktarayim buraya, belki benim gibi kaciranlar olmustur
 http://www.teknoseyir.com/57394/btk-baskani-tayfun-acarer-sosyal-aglari-elestirdi-altyapimizi-kullaniyorlar-para-odemiyorlar/

Bu baslik genel anlamda hukumetin iletisime ve internete dair carpik bakis acisinin ele alindigi bir baslik oldu. Carpik derkende okuzun trene bakmasindan hallice bir durumu anlatiyorum, oyle az eksigi olan duzeltilebilecek bir seyden degil. Neyse konuya doneyim...

Haberde islenen vergi konusunun adice bir bahane olduguna inaniyorum ben. Evet, sansur uygulayamadiklari ve kontrol edemedikleri sosyal aglari bir sekilde devre disi birakmaya yonelik denemeler olabilir bunlar. Hos, buzuktaslari zaten haber almak icin manipule edilmis konvansiyonel yollari tercih ediyor. Fakat geriye kalan huzursuz tayfanin bir sekilde tasmasinin sIkIlastirilmasi lazim. Ne demisti bagirsaksiz unutmayalim; Facebook filan falan yahu bunlar cirkin teknoloji.

Artik antidemokratik uygulamalari icin bahane arama zahmetine bile katlanmadigi bir donemede girdi. Fakat buyuk adimlar konusunda biraz sikintililar anladigim kadariyla. Ha gayret!

Bu arada olasi slogani soyle olabilir; Her vergi kacirma bir Nagasakidir.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #52 : 04 Eylül 2012, 15:38:16 »
Alıntı
Erişim engellenecek
Yapılacak düzenleme uyarınca Ulaştırma Bakanlığı, “toplumsal çatışma yaratabilecek”, “kamu güvenliğini tehdit edecek olağanüstü olaylarda”, sosyal medyaya müdahale edecek. Erişim, ‘anlık’ ya da ‘saatlik’ engellenecek.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/akpye-gore-etnik-ve-mezhepsel-gerilimin-sebebi-sosyal-medya-haberi-59177

Iste soyledigimiz tam olarak buydu.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #53 : 10 Eylül 2012, 14:24:21 »
 Sunu eklemeden yapamadim; http://www.malzeme.tcdd.gov.tr/

Bedevi-sakirt kirmasi donanimsiz aklin son kesfi; Web sayfasi! Bu devlete yakisan resmi bir web sayfasidir kendisi. Oyle parodi bir site falan degil.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #54 : 10 Eylül 2012, 14:32:51 »
Dostum niye bu kadar şaşırıyorsun ki anlamadım... Sonuçta adamlar en son 1996'da yaptırmışlar biraz anlayan bir personele. Sonra o personelin Kars Kağızman'a tayini çıkmış o iş öyle kalmış. Hikayenin böyle olduğunu "bu site SAYAÇ kişi tarafından ziyaret edilmiştir" den anlayabiliyoruz. Atatürk resminde kullandıkları lake applet de en son 1996 civarında görülmüştü. Bir nevi CSI Web yaptım sana :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #55 : 10 Eylül 2012, 17:03:49 »
Atatürk resminde kullandıkları lake applet de en son 1996 civarında görülmüştü.

Tam tarih vereyim, o lake applet 1998'de çıkmış idi (siyah üzerine sarı yıldızlı gif arkaplan grafiği ile birlikte kankaydılar) :D  Bilmiyorum da ben uçuşan trenleri sevdim. Bence tsk.tr web sitesine de lemmings misali etrafta koşturup dağa doğru ateş eden askercikler falan koysalar olurmuş.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #56 : 07 Mart 2014, 10:02:40 »
 Havalandiralim su basligi. Yakinda lazim olacak gibi duruyor.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #57 : 07 Mart 2014, 10:33:26 »
tcdd malzeme sitesi olduğu gibi duruyor valla. Yıllara meydan okuyor adeta. Onun şerefine kaynak koduna baktım (menü frame'inin), css aksiyonlarında da yanlışlar var:

"aktive". Active olması gerek. Bu css'yi de türkçeleştirmeli birisi. Dil bariyeri yüzünden geliştirici yetişmiyor bu memlekette!

Ayrıca, CSS tanımlamasına göre, "active" seçicisi "hover" seçicisinden *sonra* gelmek zorundadır. Şu durumda, doğru yazılsa bile çalışmazdı.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #58 : 21 Mart 2014, 00:48:18 »
 $er odagi twitter, basarili bir demokratik mudahale ile etkisiz hale getirildi. Buyuklerimizi ve onlari destekleyenlerini tebrik ediyoruz.

http://youtu.be/a6XwSacycs4

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #59 : 21 Mart 2014, 10:49:02 »
$er odagi twitter, basarili bir demokratik mudahale ile etkisiz hale getirildi. Buyuklerimizi ve onlari destekleyenlerini tebrik ediyoruz.

http://youtu.be/a6XwSacycs4

Demekki şu internet aleminde thor'un çekicinden daha büyük tokmağı olanlar var.