Arkadaşlar, ben VPN hiç kullanmadım ama VPN'deki güvenilirlik nedir? Sizin şahsi bilgilerinizi suistimal etme olasılıkları nedir? Bu konuda yaşanan problemler var mı?
Vpn'de gizlilik dersen, o başka bir iş, benim bildiğim birkaç firma dışında "gizlilik" ilkesi olan vpn yok. Yani eğer ki mahkeme kararı gelirse saat kaçta nereye bağlanmışsın bilgilerini hemen veriyorlar (tabiiki bağlı bulundukları ülkelerin mahkemelerinden). Tabii bağlandıktan sonra ne yaptığını göremezler.
vpn'de güvenilirlik, vpn hizmetini aldığın firmanın güvenirliği ile sınırlı bir konu. Büyük, kurumsallaşmış şirketler daha güvenlidir elbette. Almadan önce iyi araştırmak lazım.
Okulda da filtre var diye rahatsız oluyordum zaten (birçok site erişilemiyor), ayrıca okuldaki bilgi işlem bizim şifrelerimize falan bakabilir. Buradaki muhabbetin üzerine gidip privateinternetaccess'den hesabımı 1 aylık yeniledim. AES256 veri şifreleme kullanıyor tüm bağlantılarda, handshake ise RSA2048bit imiş (artık bu nedir bilemiyorum). Aktardığın veriyi kimse anlamaz en azından. Vpn üzerinde herhangi bir yavaşlama hissetmedim, tüm bloklu siteler açılıyor, torrent, youtube vs. çalışıyor, hatta (ironik) retrojen biraz daha hızlı açılıyor
Şu anda sürekli vpn üzerinden bağlanıyorum. Eşim de okulda ve cep telefonunda, evdeki tablet ve makinelerde komple vpn'e geçtik. Herhangi bir problem yok, şimdilik özellikle okulda yaşadığım birsürü problem kayboldu. Giremediğim site kalmadı.
Eğer yakında size twitter'dan facebook'dan falan reklam mesajları atmaya başlarsam şifreyi kaptırdık demektir
O zaman başka firma buluruz.