Gönderen Konu: Global Game Jam 2015 Belgeseli  (Okunma sayısı 7549 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ilky

• Retroman
  • Not the Messiah
Global Game Jam 2015 Belgeseli
« : 22 Aralık 2015, 21:43:12 »
Katılımcılarının "Yahu boncuk gözlü bir kızımız video çekmişti, nerde onlar?" diye sora sora bir hal olduğu; pek çok kez başlanıp, bir o kadar kez yarım bırakılan bu boynu bükük belgesel çalışması da nihayet bir sona ulaşmış. Zamanlama manidar :)

http://www.youtube.com/watch?v=azXu8lG4sCU
Heidegger, Heidegger was a boozy beggar who could think you under the table.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
Ynt: Global Game Jam 2015 Belgeseli
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2015, 22:58:22 »
cok keyifli bi belgesel olmus. Dun Seattle'daki GGJ'ye kayit yaptirmistim, bugun bunu gordum. Zamanlama ideal olmus hakkaten :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2015, 10:42:22 »
Evet güzel olmuş, yaklaşıyor yine.

Biz de mi host olsak nedir alco? karaköyde rrj+ggj etkinliği?

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2015, 15:49:05 »
@ref

Tiny RAAT tarzı bir şeyler istiyo bünye, 7dx falan da artık tarih olunca yoksunluğa girdik doğrusu...

Biri Alco'yu uyandırmalı; Alco awakens...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2015, 22:35:30 »
@ref

Tiny RAAT tarzı bir şeyler istiyo bünye, 7dx falan da artık tarih olunca yoksunluğa girdik doğrusu...

doktor bey, şu müthiş coding skillerinizi canlandırmaya ne dersiniz? gerekli ortamı sağlasak falan, yaşlılar kulübü kodlama etkinlikleri yapsak? :)

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2015, 00:05:39 »

Bug'a başvurduydum GGJ için ama orayı sallar size katılırım yaparsanız :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2015, 21:32:21 »

Ciddi mi diyorsun yoksa latife mi yapıyorsun? Bir de bunun yapıldığı bina, bizim ofisin bir üst caddesi olan Kemeraltı Caddesindeki yeri mi BAU'nun?

@ref

Geçen gün baktım AmonR gitmiş RAAT başlığını okuyor. Hemen capture aldım elbette. Dedim herhalde "yaptılar da beni mi çağırmadılar" diyor içinden. Aklıma da "RAAT #3" başlığı açıp "arkadaşlar katılımınız için hepinize çok teşekkür ederim" gibisinden birkaç şey yazmak geldi... Sonra vazgeçtim :)

Tiny olabilir ama RAAT #3 için bende olmayan enerji sanırım diğerlerinde de yok. Herkes ayrı telden çalıyor :) Geçen sene Ref pinglemişti, ben de gaza gelmiştim. Sonra birkaç demirbaşa yazıp da olumlu yanıt alınca gerisi geldi. Bu sene o demirbaşlardan da olumlu yanıt gelmeyeceğini tahmin ediyorum. Optimum verimli bir anı yakalayınca yaparız #3.

Belgesel de güzel olmuş bu arada. Hem bahane ile Güven ÇATAK'ı da görmüş oldum. BAU'da okurken biraderin hocası idi. Uzaktan bir iletişimimiz olmuştu.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 25 Aralık 2015, 22:50:39 »
doktor bey, şu müthiş coding skillerinizi canlandırmaya ne dersiniz? gerekli ortamı sağlasak falan, yaşlılar kulübü kodlama etkinlikleri yapsak? :)

İstediğim bir dolu programlama düşüncesi var ama matematiksel olarak yetersiz kalmaya başladım, bu nedenle girişmek istemiyorum doğrusu...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2015, 09:28:13 »
Dün akşam CRS toplantısı yaptık, Zero, Impetigo ve Wisdom vardı, hatta amsterdamdan Defbeat/SCS*TRC gelmişti onu da muhabbete kattık.

Konu RAAT'a geldi, impetigo ve wisdom Raat#2'den oldukça memnun kaldıklarını, RAAT#3'ü sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler. Bence ocak ayı içinde bir etkinlik yapılabilir, önümüzdeki sene hiçbir etkinlik yok çünkü.

Ayrıca, GGJ konusunda da ciddiyim, evet zor iş kabul (cuma akşam başlayıp, pazar öğlen bitiyor), ayrıca doğum günüme denk geliyor, ama mekan boş duruyorsa, neden olmasın, anahtarı ragnora veririz :) Ya da yabancı almayız, biz bize yaparız, kendimize özel jam site :) Üstelik RRj dergi için hedeflediğimiz tarih de 29 ocak idi, belki tutturabiliriz (bu alanda deniz'in yaptığı bazı süprizler de var--ayrı başlığın konusu).

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2015, 12:53:15 »
Bence ocak ayı içinde bir etkinlik yapılabilir, önümüzdeki sene hiçbir etkinlik yok çünkü.

Türk 8-bit camiasının toplanma zamanı aralık sonu olarak gelenekselleşmeli diye düşünüyorum :)

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2015, 13:30:29 »
Türk 8-bit camiasının toplanma zamanı aralık sonu olarak gelenekselleşmeli diye düşünüyorum :)

İlla bi taraflar donsun diyorsun :).

Bence ocak ayı içinde bir etkinlik yapılabilir, önümüzdeki sene hiçbir etkinlik yok çünkü.

Ocak'ta GGJ için geleceğim zaten, şahsen Ocak sonrası olması işime gelir ama Ocak derseniz yine gelirim yani. Kaçıracak değilim :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 27 Aralık 2015, 05:57:20 »
Konu RAAT'a geldi, impetigo ve wisdom Raat#2'den oldukça memnun kaldıklarını, RAAT#3'ü sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler. Bence ocak ayı içinde bir etkinlik yapılabilir, önümüzdeki sene hiçbir etkinlik yok çünkü.
Bager de gelsin ;) Bu hafta konuşalım bunu.

Alıntı
Ayrıca, GGJ konusunda da ciddiyim, evet zor iş kabul (cuma akşam başlayıp, pazar öğlen bitiyor), ayrıca doğum günüme denk geliyor, ama mekan boş duruyorsa, neden olmasın, anahtarı ragnora veririz :) Ya da yabancı almayız, biz bize yaparız, kendimize özel jam site :)
Benim günüme değilse bile en azından ayıma denk geliyor. İlahi bir sinyal olabilir bu. Bu arada baktım da cidden bizim 100metre ilerimizde gerçekleşiyormuş bu olay. Anahtarı Ragnor'a veriririz de, kardeşim zaten adımız elitist, sonra demesinler "olm herifler kendi tayfaları için ayrı yer kapatmışlar".

Alıntı
Üstelik RRj dergi için hedeflediğimiz tarih de 29 ocak idi, belki tutturabiliriz (bu alanda deniz'in yaptığı bazı süprizler de var--ayrı başlığın konusu).
Deniz'in tashih konusundaki metodolojisi ile umarım bu tarih olur :)

Örneğin:Bakınız!

Sürprizler muhteşem diyorum da başka birşey demiyorum.

Kesinlikle katılıyorum! Aralık ayının bu iş konusunda büyülü bir etkisi var benim de üzerimde. Ama aynı zamanda da ulaşım riskleri taşıyor. Ha eski kışlar kaldı mı İstanbul'da dersen elbette kalmadı. Hatta 7DXlerin senelerce Aralık ayında gerçekleşen oturumlarında da ciddi bir sıkıntı yaşanmadı.

Fakat benim açımdan, milleti organize etme işi keyifsiz bir olay. Yoksa; mekanı, yaprak sarmayı ve kol böreğini falan filan ayarlamak dert değil. Sonuçta bizimki butik bir organizasyon. Bireylerle birebir iletişim kurmak gerekiyor. Herkes Skate gibi olsa "beni biliyorsun havada karada gelirim Allah nasip ederse" şeklinde yaklaşsa sorun yok. Düşündüm de "Allah nasip ederse" kısmını ben uydurmuş olabilirim. Ama ilk kısmı cidden Skate'in yaklaşımıdır. Ha keza Hydro da böyle. Adam geçen sene gecenin bir vakti işi olduğu için gitti ve üşenmedi tekrar geri geldi yahu.

Ne bileyim işte...

Çevrimdışı Adamın Biri

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
    • Sadece bir müze...
« Yanıtla #12 : 27 Aralık 2015, 13:42:04 »
Alıntı
Üstelik RRj dergi için hedeflediğimiz tarih de 29 ocak idi, belki tutturabiliriz (bu alanda deniz'in yaptığı bazı süprizler de var--ayrı başlığın konusu).
Deniz'in tashih konusundaki metodolojisi ile umarım bu tarih olur :)

Örneğin:Bakınız!

29 Ocak biraz iyimser bir tarih gibi şu an için. Ama bu dergi çıkacak. Hem de gayet kararlı adımlarla ilerliyor çıkmak için.

Ben Retrojen'i (ve sadecebirmuze.com'u) hazırlarken aşağıdaki kaynaklardan yararlanıyorum. Üçünü süzgecimden geçirip kendi kural kitabımı oluşturdum.
  • Ana Yazım Kılavuzu (Ben 1993 Adam Yayınları baskısını kullanıyorum hâlâ--içinde "internet" diye bir sözcük olmaması komik geliyor şimdi :) ) (link)
  • Chicago Manual of Style (16'ncı edisyon) (link)
  • Jan Tschichold'un hazırladığı "Penguin yazım kuralları" (link)
Ayrıca geçenlerde iki kitabın daha siparişini verdim. Ocak ayında elime geçerler diye düşünüyorum. Muder'in deyişiyle "faydalı güzel kitaplar" bunlar da.
  • The Elements of Typographic Style (link)
  • Editing by Design (link)
Bunların yanında GameShow, MegAmiga, Amiga Dünyası, Commodore, Amiga Dergisi ve diğerleri de daima yanıbaşımda, bana ilham vermeye hazır kaynaklarım :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #13 : 27 Aralık 2015, 14:34:07 »
Kesinlikle katılıyorum! Aralık ayının bu iş konusunda büyülü bir etkisi var benim de üzerimde.

Elbette ki benim büyük tezim olan dönemsel "ekim-ocak arası retro libidosunun artması olgusu"nun zirve noktası 20-30 aralık arası biryerlere denk gelmekte.

Daha derin inceleyelim öyleyse, -elbette bu konuda sevgili doktorumuz daha bilimsel bir bakış atabilir-, şu dökümanda görüldüğü üzere Türkiyede doğum oranları şubat ve ağustos aylarında zirve yapmaktadır. Buna göre, 9-10 ay geri gidersek elimize nisan ve kasım ayı libido yükselişleri çıkmakta. Bu durumda retro aksiyonundaki yükseliş ile doğum oranları bir korelasyon olduğu görülmekte. Yani hanımlar beyler, yalnızlığınızı retro ile söndürmeyin :)

Alıntı
Ben Retrojen'i (ve sadecebirmuze.com'u) hazırlarken aşağıdaki kaynaklardan yararlanıyorum

64ler'deki harika sayfa tasarımları dışında bir kaynak kullanmam :D

Çevrimdışı yatuyu

• Retroman
« Yanıtla #14 : 27 Aralık 2015, 14:40:38 »
Dün akşam CRS toplantısı yaptık, Zero, Impetigo ve Wisdom vardı, hatta amsterdamdan Defbeat/SCS*TRC gelmişti onu da muhabbete kattık.

RAAT olursa, ben domino ile hazirim bulusmaya  8)