Abi öncelikle obligatory eline sağlık. Daha önce kendi kendime denemiştim bu video çekme olayını, bana oldukça zorlayıcı gelmişti. Bir yandan oynayıp bir yandan konuşmak zor. İşin aslı daha başlamadan ne diyeceğini bilmen, bir script hazırlaman lazımmış onu öğrendim. Sen sanırım dümdüz girdin ve benim takıldığım gibi takılmamışsın hiç bir yerde oyunu da baştan sona açıkladın. Benim çektiğim video "ıııııh" lardan geçilmiyordu.
acemice çizilmiş bir harita ve walkthrough olduğu için kolay oldu, ayrıca arada minimal ses kurgusu da var. Kesinlikle ideal değil, bittiğinde nightlord'un videoları ne kadar şahaneydi diye düşündüm hani
Yakalama işini nedense 356x288 gibi bir çözünürlükte yaptım ve sonra "ulan bu devirde SD mi kaldı" diyip uploadı 720p'ye çekmeye karar verdim fakat bu eşit şekilde upscale olamadı, görüntü bulanık kaldı, dolayısı ile tüm process aslında bir teknik felaketten ibaret, ama bir daha yaparsam direkt HD capture yapmaya karar verdim.
Ön kısımdaki bilgi kısmını düzenlerken süper keyif aldım, eğer başka bir video daha kaydedersem başında çok geniş bir dökümantasyon olur.
Retrojen youtube kanalı ilginç bir fikir ya. Neler olmasını düşünüyorsunuz? Böyle retro oyunlar mı sadece? Yerel şeyler mi? Etkinliklerden videolar koyar mıyız? Konuşmaların bazıları kayıt dışı onu biliyorum da genel olarak yani, ortamdan görüntülerden bi kolaj falan. Ayrıca farklı ne olabilir acaba?
Aslında retrojen'i kurarken retrojenTV'yi planlamıştık. Hatta ufak bir logo çalışması da yapmıştık. Başında da shax'ın akıllı işaretlerini koyacaktık
Bu videonun devamı gelir mi gelmez mi bilemiyorum, ama ben her zamanki gibi raat üyelerinin, herşey gibi, rrj tv'yi de ortaklaşa götürmelerine inanıyorum. Video çekmek zor, bunu sürekli hale getirmek daha zor. Bu sebepten cengiz'i canı gönülden kutluyorum, şahane bir kanalı var, harika videolar çekiyor ve sürekliliği elden bırakmıyor.
Ben rrjTV konusunda şöyle bir yardımda bulunabilirim, eğer rrj TV'ye bir tuz atmak isteyen olursa fikri tartışalım, sonra video çekilsin, ben kurgusunu yapıp yollarım. Kurgucunun ayrı olması kaliteyi de arttıracaktır.
Konular, bence bu forumda tartışabileceğimiz her konu rrjTV'de yer bulabilir. Etkinliklerin konması konusunu da raat'da tartışırız. Ben pek ortalıkta görünmeyi sevmeyen bir tipim mesela. Videomun youtube'a falan düşmesi hiç hoşuma gitmez. Ama kamera arkasında mis gibi durabilirim.