Gönderen Konu: Commodore 8bit Ailesi için Pi1541 Disket Sürücü  (Okunma sayısı 6870 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Commodore 8bit Ailesi için Pi1541 Disket Sürücü
« : 07 Mayıs 2018, 11:27:01 »
Bence "Yeter artık, gayri senin Raspi'n de bir işe yarasın" mottosuyla yola çıktığını düşündüğüm Steve White tarafından geliştirilen bir proje olan Pi1541, nihayet mutlu sona ulaştı. Özetle; Raspi üzerinden tam uyumlu bir 1541 disket sürücü emülasyonu vaadediyor. Yemişim Ultimate'i ve dahi SD2iec'yi diyenler için gelsin. Her tür şeması açık. Yapmak isteyenler buyursun.

Elimdeki malzemeleri çıkardım. Bakalım belki ben de girişirim yapmaya. Acaba Raspi 2 ile de çalışır mı sorusu çılgınlar gibi dolanıyor beynimde. Fakat maliyetler düşünüldüğünde acilen Pi-Zero'ya geçmesi lazım.

https://cbm-pi1541.firebaseapp.com/

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
Ynt: Commodore 8bit Ailesi için Pi1541 Disket Sürücü
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2018, 12:45:19 »
bizim sd2iec'lerin pabucunun dama atılmasının bir gün sürmesi acıklı oldu  :-\ onun haricinde yeni bir projeye girişmek güzel olacak.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2018, 13:10:47 »
bizim sd2iec'lerin pabucunun dama atılmasının bir gün sürmesi acıklı oldu  :-\ onun haricinde yeni bir projeye girişmek güzel olacak.
Face'de de dediğim gibi:

"Zaten SD2iec'yi yaparken herşeyin rast gitmesinden kıllanmıştım. Murphy vurdu ve gol oldu"

Şaka bir yana; ikisinin arasında ciddi bir maliyet farkı var. Ama ileride belki Pi-zero'ya geçerse o zaman SD2iec'yi siler atar.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2018, 13:37:06 »
pi1541'de en büyük maliyet kalemi raspberry pi anladığım kadarıyla. ben onu maliyetten saymıyorum, bence zaten her eve lazım bir maymuncuk :)

o murphy hala yaşıyor mu ya gebertelim gitsin :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2018, 18:56:05 »
pi1541'de en büyük maliyet kalemi raspberry pi anladığım kadarıyla. ben onu maliyetten saymıyorum, bence zaten her eve lazım bir maymuncuk :)
Katılıyorum ama canavar gibi kartı, salt drive emulasyonuna harcamak da çok mantıklı gelmiyor bana. İdeali pi-zero ya da 50TL civarında olan birşey. Hatta Aliex'de çakması olan birşey olsa daha iyi olur :)

Bir zamanlar Raspi muadili LeMaker Super Pi / Banana Pi vardı mesela. Çizgi bunu 17$ gibi bir rakama veriyordu.

http://www.cizgi.com.tr/product/education/lmk-Super%20PI

Alıntı
o murphy hala yaşıyor mu ya gebertelim gitsin :)
Yaşamaz mı :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2018, 22:08:00 »
cycle exact diyor yahu. Bilmiyorum, 1541 pek de hızlı sayılmaz aslında.

ayrıca raspberry 2 olmuyormuş Alco. ille de 3B gerekiyor. Ben de kendime bir amibian yapmak istiyorum lakin ille de 3B diyor.  eski model raspi'ler genel olarak demode oldular, 3B almak şart oldu.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2018, 22:46:44 »
ayrıca raspberry 2 olmuyormuş Alco. ille de 3B gerekiyor. Ben de kendime bir amibian yapmak istiyorum lakin ille de 3B diyor.  eski model raspi'ler genel olarak demode oldular, 3B almak şart oldu.

Ben de "I am yet to get it to work on a Pi Zero (as this would be a truly inexpensive solution), but maybe one day." satırlarını okuyunca bir ümit demiştim :(

Sırf bunun için 150-200 TL Pi'ye vermek içime sinmiyor. Ben bunu yapar, kutular ve kullanmaya başlarım. Yok Pi'yi bundan al da başka projede kullan bana uymaz. Bakacağız artık.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #7 : 08 Mayıs 2018, 11:21:38 »
valla tak çıkar yapmayı ben de sevmem ama raspide pek başka yol yok gibi çünkü o kadar çok şey yapılıyor ki raspiyle sd kartları bile ayrı ayrı konfigürasyonlarda yedekleyip kullanıyorum ben. amibian, retropie, file&web server-wifi ap, şimdi avr programlayıcı; hepsi ayrı ayrı konfigürasyonlarda duruyor, hangisi lazımsa takıp boot ediyorum. genelde komünite kullanımı da böyle sanırım. 1541 emülatörü olarak kutulayıp sabitlemek isteyen için güzel değil/pahalı tabii. 3b'de amibian güzel çalışıyor bu arada. ama artık almışken 3b+ almak lazım, ufak tefek hw upgradeleri var; geçenlerde çıktı malum..

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #8 : 08 Mayıs 2018, 12:38:10 »
valla tak çıkar yapmayı ben de sevmem ama raspide pek başka yol yok gibi çünkü o kadar çok şey yapılıyor ki raspiyle sd kartları bile ayrı ayrı konfigürasyonlarda yedekleyip kullanıyorum ben.
İncik boncuk işle için elbette öyle olacak da bu işte o şekilde çok sıkıcı olur. Diğer yandan da Samm'de 3B+ yurtiçi fiyatı 206TL. RS'de de var 184TL'ye ama onda da 7-8 lira kargo gelecek ve 10 gün kadar bekleyeceksin falan filan.

Kısacası bu projenin ham hali bile Sd kartı şusu busu derken 250TL'ye malolur. Ancak elinde Raspi, sd kart falan filan varsa o zaman iş değişir.

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #9 : 08 Mayıs 2018, 12:40:52 »
ne 3b+ 84 tl mi? yanlışlık var veya ben yanlış anlıyorum şu anda?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #10 : 08 Mayıs 2018, 12:45:29 »
ne 3b+ 84 tl mi? yanlışlık var veya ben yanlış anlıyorum şu anda?
1 yazmayı unutmuşum ne var kardeşim. Aynı anda kaç kişiye yanıt yazıyorum senin haberin var mı :) Hem zaten 84 olsa "ama orada kargo ücreti ve bekleme süresi var" diye mırın kırın eder miyim hiç :)

Düzeltiyorum :)

Çevrimdışı 68k

• Tedavideki Retromanik
« Yanıtla #11 : 08 Mayıs 2018, 13:49:24 »
ben de diyorum 84 olsa orayı yıkarlar  :D

Çevrimdışı wizofwor

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2018, 14:13:22 »
Acaba hal böyleyken Aliexpress'deki NESpi'lerden mi alsak?

Raspbi 3B, Heatsink, Adaptör ve Kasa $62. Gümrük vergisi hediyesiyle beraber $75 yapıyor. NES mini rüzgarıyla çıkmış bir ürün. Üzerinde güç ve reset düğmelerini, USB'leri ve güç ışığını ön tarafa taşıyan devreler falan var. Bayağı özenilmiş bir ürün. Seneye bu gün bu mecralarda bulamayabiliriz.

Yanında gelen Raspbi'nin kalitesiyle ilgili bir problem olur mu acaba?

Örnek satış linki
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #13 : 11 Haziran 2018, 14:17:02 »
Bunu bilmiyordum. İnceleyeceğim. Lakin; 206TL'ye aldığım Samm çıkışlı Raspi bu hafta baktığımda 256TL olmuş. Bu çıplak fiyatı. İşin kötü yanı 2 gibi herhangi bir 1A üzeri adaptörle de çalışmıyor meret.

Çevrimdışı Impetigo

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #14 : 16 Haziran 2019, 17:14:09 »
Bence "Yeter artık, gayri senin Raspi'n de bir işe yarasın" mottosuyla yola çıktığını düşündüğüm Steve White tarafından geliştirilen bir proje olan Pi1541...
Adamın disk sürücüsü yokmuş, yokluktan yola çıkmış ;D
https://www.lemon64.com/forum/viewtopic.php?p=831147#831147
"Developed Pi1541 so I could test it on real hardware as its a multi load and the loaders SD2IEC supports are just too memory hungry."

Bir de şuna rastladım:
https://hackaday.com/2019/06/12/shorting-pins-on-a-raspberry-pi-is-a-bad-idea-pmic-failures-under-investigation/