bir a1200'ü bu şekilde bozabileceğini sanmıyorum. semptomlar neler?
Valla ne ettim bilmiyorum. Önce sistemin çalıştığını kontrol ettim. İçini açtım, eski romları söktüm, yenilerini yerleştirdim, baktım açılmıyor. Eski romları taktım, yine açılmıyor. Bakalım, uğraşacağım daha.
açılmıyordan kasıt? ışık yanıyor mu? ekrana ne geliyor/herhangi birşey geliyor mu? voltajları ölçtün mü? psu da ölmüş olabilir. takılı ram kart falan varsa sökerek denedin mi? Kondansatörleri kontrol ettin mi, altına kaçıran, şişen var mı?
@shax, valla benim tabu ile alışverişim olmadı, tamirat işinin yavaşlığını da okuduklarımdan biliyorum sadece. Ama diğer taraftan çoooook eskiden beri iyi kötü tanıdığımız biridir, henüz bir yere kaybolmadığına göre o kadar da sakat bir adam değil demek ki :) O da bir amiga tutkunu, bu yeterli hasarı yaratıyor bünyede zaten. Üzerine gitmeyelim işte ;)
Diğer taraftan, zaman çok acaip birşey. Belli bir yaştan sonra patır kütür yok olan bir olay. Derginin tasarımına dün başlamış gibiyim. Vay babow. Yahu daha biraz önce "dur şu sandöviçi bitirip baskıya götüreyim" dememiş miydim? 1,5 yıl geçmiş. Eğer tabunun tamiratları da bu yoğunluk arasında gerçekleşiyorsa korkarım ki acısını paylaşmak zorundayım.
Ha tabuya bir turbo gönderir miyim? Çok özel bir donanım olmadıkça, göndermem. Güvenilirlikten değil. Bir turbo'nun tamiri yeni bir turbo almaktan daha pahalı. Üstelik tamir olduğunda yaşlanmış olacağım. Gerek yok, bozuk kalsın.