Silent hill, Metal Gear Solid, Gran Turismo, Shadow of the Colossus, Beyond Good & Evil... Sunlardan biri icin bile alinir. Kaldi ki cok genis bir oyun kutuphanesine sahip. Bir kaci haric catir catir Playstation 1 oyunlari da calistiriyor evet. Beni en cok kontroloru etkilemisti. Hala da en iyi kontrolorlerden biri benim gozumde. Paketten ciktigi gibi DVD filmleri oynatmasi (kumandasini da alinca super oluyordu) yine kendi donemi icinde devrimseldi. Satisa sunulduktan 1-1.5 ay sonra sahip oldum ilk Playstation 2' me, hayatim boyunca odedigim her kurusa degen ender alisverislerdendir. O kadar memnun kaldim ki, gittim uzerine slim aldim bir tane de. Benim icin form anlaminda da en iyi tasarima sahip konsol budur. Belki arkasindan ilk Playstation 4 tasarimi gelir ama asla bir Playstation 2 kadar etkileyici degil.
Gran Turismo 4' un bir kac etabini oynadim gecen hafta mesela. Kuzenle yemez icmez uyumaz Gran Turismo' yla cebellesirdik. Oysa ben araba yarisi oyunlarini sevmem bile. Fakat tv' nin altinda duruyordu iste konsol. Dugmesine basiyorsun ve oyuna hazir. Kocaman ekranda yayila yayila deli gibi oyun oynayabiliyorsun. Hem de zamanin tas gibi grafikleriyle. 155 milyon adet satilan bir keyif obejesinden bahsediyorum.
Siktir et geri kalan konsollari, hicbirine temas etmesen bile kaybettigin cok bir sey yok. Fakat Playstation 2 buyuk bir kayip. Bu saatten sonra dogru bir tanisma fasli yasayabilecegini de sanmiyorum ama bir dene bence, bir sey kaybetmezsin.