evet abi cdrom scsi, elimde pc için scsi controller yok olsa keşke de denesem. başka crt de yok ama o secondary bir problem şu anda, görüntü lcd'de sorunsuz. bakıyorum linklere, sağol. belki kapsamlı bir irix kurulum guide'ı yazılabilir çünkü prosedürü ezberledim artık (tabii önce kendi irix'imi başarıyla kurmam lazım) ama böyle bir şey kimin ne işine yarar veya ilgisini çeker, ayrıca retrojen ortalaması için zor bir iş de olmadığından değer mi bilemedim. yine de belki türkçe'de bir ilk olur.
bu arada kurulumda iki farklı tipte hata alıyorum, kelimesi kelimesine not almadım ama biri kabaca crc checksum verip arşiv kaynağı corrupted diyor, ötekindeyse kurulmak üzere işaretlediğim bu dosyalar bu distro'ya ait değil diyor. irix'te şöyle bir şey var, installation tools bir cd'de, bu ilk cd'den miniroot denen installation ortamını yüklüyor, disk partitiondır paket repo indexlemedir setuptır bunlar bu cd'den yürüyor, sonra sistemin kendisi de ayrıca bir veya iki cd'de, netscape filan gibi extra yazılımlar başka bir cd'de, developmoent tool'lar da gene başka bir kaç cd'de geliyor ama dev'ler opsiyonel, bunların hepsini local repository olarak önce bir okuyup indexliyor, tamam elimdeki cd'ler bitti hepsi bu kadar deyince kuruluma geçiyor, işte o aşamada patır patır hata veriyor. bu cd'lerin hepsi birbirbiriyle uyumlu olacak bir set yapamadım. verdiği hatanın sadece cd okuma hatası olmadığına eminim, conflicts diyor bu hatalara ama çakışma değil, biraz forumları gezdim de genelde yaşanan bir durum. conflict'siz kurulum baya kastırıcı bir iş, repolarda yani indirdiğm cd'lerde sıkıntı var gibime geliyor, artık network install için linux box kuracağım, bir de böyle bir yöntem var zira cd ile uğraşmaktan bıktım.
işte şu linkteki:
http://www.futuretech.blinkenlights.nl/6.5inst.htmlşu komutu ezbere yazarım artık
:
boot -f dksc(X,Y,8)sashARCS dksc(X,Y,7)stand/fx.ARCS --x
ama sonrasında olması gerektiği gibi yürümüyor, mesele kurulum yöntemi değil de "conflict" denen hataları almamakta.