Gönderen Konu: Cyberstorm vs. A3660  (Okunma sayısı 1392 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cinar

• Retromanik
  • <3 CD32 <3
Cyberstorm vs. A3660
« : 17 Mart 2020, 19:11:31 »
Selamlar herkese. Mesajı @Shax'e hitaben yazıyordum, ama başka fikirler de gelmesi açısından buraya taşıdum. Hazır bir Cyberstorm kullanıcısı bulmuşken kaçırmak istemedim. Benim makine A36EC30 ile geldi, A4000 olsun, "kemikten" olsun dedik. Bir yıla yakın zaman oldu, ön plastik çatladı, opamp yandı derken az yüzüm gülsün istedim ve işlemci meselesini bir sonuca bağlama kararı aldım. Bütçem tabi ki Slax'in karta yetmiyor, gözüm MkI'lerde ama yine de arada yarı yarıya fark var A3660 türevi kartlar ile. Sorum bu farka değer mi? Scsi ve Ram derdini ortadan kaldırdığı için değdiği yönünde şahsi görüşüm, çünkü BigRamPlus ayrı, Scsi kart ayrı aşıyor bile. Zamanının teknolojisini (gerek Pcb, gerek eleman imkanları) taşıyor ve Amiga'nın retro'dan sayılmadığı günlerden kalmış olması beni çok cezbediyor. Şimdi bile adaptörleri, Gotek'i görünce içim gidiyor, siyah Pcb'ler vs. durumu daha kötü yapacaktır, ama işin ucunda iki katı fiyat farkı var hala. Para dert olmadığı vakit yine de size A3660 yerine Cyberstorm'lu bir A4000 ısraf gelir mi?
C64 IRQHack
A4000/EC030 RevB 16MB ClassicWB-ADVSP3141 ClassicWB-OS39
IIgs ROM03
1040STE 4MB

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Cyberstorm vs. A3660
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2020, 19:24:04 »
@cinar ,

Doğru adresi bulmuşsun ama doğru da yazarsan kendisine ulaşır. Slax değil de Shax olacak. Slax diye biri varsa da ben bilmiyorum. Bir de arada bahsetmişsin ama bu tür konuları forumlarda özelden yazmamak lazım. Zira o zaman forumun asli işlevi adına sorun çözümünü ve bilgi paylaşımı için ortam olmuyor. Buraya yazmakla daha iyi etmişsin. Bilinçli bir yaklaşım.

Konuya gelince; en ufak bir fikrim yok. Bunlar hormonlu Amiga :)

Çevrimdışı cinar

• Retromanik
  • <3 CD32 <3
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2020, 20:19:15 »
Kafa distro olana gitmiş, kendisinden özür diliyorum. :) Eab'de şunu yazmıştım hatta About sekmeme:
Disclaimer: Due to my condition, I have a short memory span and can't manage to check the site regularly. Please email me.
Yani işin özü odur ki bu short memory span, Shax'ın özel mesaj kutusundaki mesajı kopyalayıp buraya yazarken 1 byte'lık bozulma yaşamış.
C64 IRQHack
IIgs ROM03
1040STE 4MB

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2020, 21:34:58 »
 Selam cinar. Hemen soruya cevap vereyim: Tabii ki odeyecegin her kurusa deger. Bu benim kisisel gorusum.

CS PPC ve MK' larin hepsi, soz konusu 4000 olunca harika is cikarir. Eskinden hem 3000' de hem de 4000' de Cyberstorm PPC kullaniyordum. Baktim maddi getirileri ortaya koyduklari becerilerinden daha faydali, sattim gittiler. Simdi elimde MK-II ve III var. Favorim tabii ki MK-III. MK serisinin disk ve hafiza performansi en yuksek uyesi. Ayrica CyberVision PPC icin genisleme slotu barindiriyor.

MK-II disk performansi olarak III' un gerisinde fakat dogustan 66MHz cpu hizina hazir bir kart. MK-I disk performansi anlaminda en zayif olani fakat sekil semal olarak "dolu dolu" bir kart, ben seviyorum mesela. Sonucta hangisini alirsan al hepsi sana 060@50Mhz' in ve 128MB hafizanin avantajlarini yasatacaktir. Guclusden klasik bir Amiga da bu demek zaten.

Zorro uzerinden takilan disk ve hafiza genislemeleri hicbir zaman tercih ettigim seyler olmadi. Turbo her seyi kendi icinde halledebilmeli. Cyberstom ile 3660 arasinda ciddi fiyat farki olsa da, parasini daha cok hakediyor zamaninda tasarlanip uretilmis orijinal komponentler bana gore. Otantik olmasi ayri bir deger kesinlikle.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı cinar

• Retromanik
  • <3 CD32 <3
« Yanıtla #4 : 17 Mart 2020, 21:53:10 »
Öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkürler. Öyleyse kafama koydum şimdiden Cyberstorm'u. MkIII olmadıkça (ki onun da sebebi bariz VisionPPC) zaten bir üst modele geçme gibi bir niyetim yok. 060 ve Scsi hayli hayli yetecektir. Ayrı kart konusuna gelirsek de öbür türlü zaten Zorro'lar dolacak zaten. Bir yandan da yavaş yavaş kurtulmaya çalışıyorum yeni nesil parçalardan. İlk hedefim Gotek'i Fb-357A ile değiştirmek. External kablo alacağım onun yerine. Bir de şu an Sata 128Gb SSD takılı (CorsairLE200, Assman adaptör), bottleneck'ten ötürü apaçık fanteziye kaçıyor, onu 2000'ler başı iddialı bir Hdd ile değiştirmek istiyorum ama sabit disklerde model yarışından çok brand yarışı üzerine kaynak var. Asıl gözüm 10K Rpm Raptor'da ama bulması zor, biliyorum. O yüzden o günleri görmüş geçirmiş birisi "zamanının en baba sabit diski şuydu" diye yorum yaparsa çok güzel olacak.
C64 IRQHack
IIgs ROM03
1040STE 4MB

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 17 Mart 2020, 23:14:11 »
 Elbette orijinalguzel ama floppy konusu biraz daha farkli. Mesela orijinal video oyun arsivin yoksa floppy surucu biraz angarya oluyor artik. Yasli, gurultulu, guvenilir degil, pahali, yavas... Floppy surucu de olmali ama floppy emulator buyuk guzellik. Big box Amiga' larda kozmetik etkisi de daha kabul edilebilir ayrica bu emulator hedelerinin.

Sata icin sanirim Ata to Sata adaptor kullaniyorsun. Bu adaptorler gayet hesapli ve bol piyasada, uyumluluklari yuksek. Fakat isin icine scsi girdiginde Sata konusu biraz cetrefilli oluyor.

10K hatta sesine katlanabilirim dersen 15K' lik her scsi disk Mk' lari doyuramya fazlasiyla yetecektir, marka ve modele gerek yok. Piyasada sifirini bulamaycagin bu hdd' lerin "white label" olarak tanimlanan uretici garantisinde yenilemesi yapilmis ornekler oldugunu unutma. Ben hareketli parca baridiran komponentlerin ikinci elini almayi pek mantikli gormuyorum. Hatta en ikinci eli alinmayacak parca da sanirim hdd' dir.

Sata' li scsi elbette harika bir cozum olur fakat bu isi yapacak adaptorun ikinci elinin 250, sifirinin 2000 dolara kadar ciktigini hesaba katman gerekecek. Benim favori konfigurasyonum AEC-7730A + Samsung Pro SSD. Tabii ki overdose bir sey fakat sata' li bir cozum kullanmak istiyorsan Mk uzerinde, baska secenegin yok.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı cinar

• Retromanik
  • <3 CD32 <3
« Yanıtla #6 : 17 Mart 2020, 23:27:23 »
Aslında planım makinenin internal'ini en fazla 2003-2004'lere kadar gidecek şekilde ayarlamak. Cyberstorm'un ilk yarısı 6 ayda biriktiyse geri kalanının da bir 6 ayı var, o yüzden şimdilik Ide mekanik düşünüyorum. Bir ara Seagate olması lazım Raptor serisi ile Ide'de 10K'ya kadar çıkmış. Ben devirde değilim, sadece beefed-up bir makine olmasını istiyorum. Ama 7200'lerde parmakla gösterilen bir model olmadığından aklıma ilk 10K meselesi geldi. Eğer varsa yazarsanız sevinirim. Gotek konusuna gelirsek de ben de mecburi görüyorum tabi, ama bir yandan zamanını aşmayan bir konfigrasyon yaratma potansiyeli kalsın istiyorum. Nedir, internal olgusunu dürtmeden (gerçi asıl bu fantezi :) ) arkasındaki Gotek konektörünü söktüğünde ve güzel bir Multiscan monitöre bağladığında tüm imkanlarının bir anda 2003 yılına düşmesi. Ama gel gör ki external kablolar direkt kaba ribbon kablodan yapıldığından eninde sonunda zarar görüyor.
C64 IRQHack
IIgs ROM03
1040STE 4MB