Retro PC olayini pek anlayamiyorum. 20 seneki onceki PC'de calisan programlari zaten bu gunku PC de calistirmiyor mu? Kur bir partition'a DOS5.0 oyna Prince of Persia. Hatta floppy'den boot et DOS ile, al sana retro PC. Yani, alet tedavulden kalkmamis ki retrosu da olsun.. gibi..
O lastik tuslu spectrum'un isininca cikarttigi kokuyu bile severim
Bi de boyle hafif bi ses gelir klavyeden tsssssssssssssssss diye. Hahaha. Esrarengiz ama nostaljik
PacMan emulator'une geri donecek olursak: Buna "emulator" demek ne derece dogru olur bilmiyorum., cunku emulator kavrami bir bilgisayarin digerini taklit etmesi uzerine kurulu. Makinede diger sistemi taklit eden bir kod calisiyor. CPU farkli ise islem kodlarini gercek zamanli ceviriyor, ses, grafik vesaire I/O 'larini gercek zamanli patch ediyor filan. Benim anladigim kadariyla bu PacMan sistemi Sinclair uzerinde calisirken, Sinclair ayni zamanda arcade makinesinin donanimini taklit etmeye calismiyor. (Bu yuzden de hizda ciddi bir dusus yasanmiyor) Onun yerine arcade ROM'lari daha onceden ekran, ses ve joystick I/O'su Spectrum'a gore olacak sekilde patch (yani modifiye) ediliyor PC uzerinde. Sinclair'e ise zaten orijinali Z-80 olan ve modifiye edilmis kodu native olarsk calistirmak dusuyor.+2A veya +3 gerekmesinin sebebi de tahminimce 0 adresine RAM page edebilen tek modelin +2A/+3 olmasi. Bu durumda bu sisteme emulator yerine reconstructor denilmesi belki daha uygun.
Ve yine eger bu adam boyle basarili bir reconstructor (ya da emulator, her neyse iste) yazdiysa, PACMAN arcade donaniminda calisan hemen hemen her ROM bunda patch'lenebilir sanirim. Vay be. Bilgisayar tarihinin en unutulmaz oyunlari aynen spectrum'da calisiyor.