Gönderen Konu: AmigaOne x1000 çıktı!!!  (Okunma sayısı 7531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
AmigaOne x1000 çıktı!!!
« : 06 Aralık 2011, 01:29:22 »
Sanki çok büyük bir haber gibi vermek istedim, ama birçoğumuz için x1000 hiçbirşey ifade etmiyor. Yine de "bre bu adamlar ne çekiyor?" demek istediğim için bu başlığı açmak istedim.

https://amigakit.leamancomputing.com/x1000/order.php

Tahmin ediyorum, ortada makine falan yok herhalde. Bu parayı verene hemen bir tane tasarlayıp hazırlıyorlardır.

1950 sterlin, eder sana yaklaşık 5000 lira! Hah, işte şimdi kendimi 80'lerde hissettim. Bir amiga 500 almak için aile bütçesini sarsman gerekiyordu...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
Ynt: AmigaOne x1000 çıktı!!!
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2011, 02:43:50 »
birçoğumuz için x1000 hiçbirşey ifade etmiyor.

Icinde ppc mimari barindiran ve yenilik oldugu one surulen hic bir Amiga projesi ilgimi cekmiyor.  Aslinda gelecege yonelik hic bir Amiga projesi ilgimi cekmiyor. Fakat bir seyi cok merak ediyorum. Bu hangi zeki salagin fikriydi acaba?
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: AmigaOne x1000 çıktı!!!
« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2011, 09:55:41 »
Bir rivayete göre, x500 diye bir plan varmış, ve x1000'in ardından indirgenmiş x500'ü 500$'ın altında satacaklarmış, falan filan.

Yeni amiga diye birşey olmayacağını biliyoruz artık ama, eski amigaları yenileyecek (eskisini koruyarak) birşeyler olabilir -natami-, ya da Sony amiga işine girecek, playstation gibi bir amiga standard platform oluşturacak böylece geliştiriciler program yazmak için kuyruk olacak.

bu x1000'in board'una bakıyordum da ben, geçen sene, içinde programlanabilir birşeyler vardı sonra anladık ki o piyasada satılmakta olan bir addon kart. Dikkatli bakınca board üzerinde olması gereken portlardan biri eksik yani üstte var, altta iki tane var ortada yok. Hoyda bre adamlar onboard kart yapmışlar, portlarından birini iptal edip direk uçları oraya bağlamışlar, hatta o çipi de portların arasına sokuşturmuşlar. Yani portu oraya takıp kartı da üzerine takacaklarına, board'a yapıştırmışlar. Bu bile komple saçmalık.

Bizim arkadaşlar küçük bir ofis tutup robot yapmaya başladılar. Tabiiki koskoca robotu evlere satmak mümkün değildi. Üniversitelerin arge bölümlerini hedeflediler falan. Bu da öyle birşey olmalı. Biz acaip bir makine yapıyoruz ama pratikte kullanımı mümkün değil. Ancak eğitim, deneysel sebeplerle olabilir, zaten şurdan 30 makine sipariş aldık, yapmışken 100 tane yapalım. Eğer biz bunun üzerine amiga etiketi yapıştırırsak, arada birkaç amiga enayisine de bunu çakarız, masraflar çıkar. Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor.