Bu çok çetrefilli bir soru ve çok çetrefilli bir karar. Polemiğe gidecek bir tartışma. Benim de evimde hem bir sürü raspberry pi'li amiga, hem yarı-raspi yarı-amiga bir arada (raspiZero denise emülatörü olarak çalışıyor), hem de saf amiga'lar mevcut.
Elbette günlük işlerde, hatta productivity halinde emülatör kadar konforlusu yok. Bu sebepten gerçekten üretim yapanlar için emülatör kaçınılmaz. Fakat bir amigayı parçalayıp içine raspi koymak bana da mutluluk getirmedi. Eğer emülatör kullanacaksak neden amiga kasasına koyuyoruz ki? Tek kolumuzu arkadan bağlamak gibi birşey bu. Winuae PC ekranında eksiksiz bir konfor sunuyor. BU sebepten içinde raspi olan amiga kasası hiç çalıştırılmadan yatıyor bende. Lazım olunca açıyorum winue'yi. İnternet var, windowsla tam entegrasyon var, lazım olur video kaydı alırsın, command line olsa da sağlam bir debugger var, yeri gelir snapshot alırsın, amiga dosyasını sürükleyip bırakıyorsun, masa üzerinde sanal bir disket içinde dosyanız kullanıma hazır. Bu konfor amibianda yok.
Raspi'deki UAE güzel ama bir Winuae değil, mutlaka bir emülasyon eksiğine takılacaksınız, emülasyon takılacak, ses cozurtacak, hadi onu geçtim, emülasyon deneyimine Amiga klavyesinin hiçbirşey kattığını da düşünmüyorum. Öyle bir durum olsa, USB'den bağlanan amiga klavyesini PC'ye takar engeli o şekilde aşmayı tercih ederdim.
Evinde sağlam bir pc olmayan ya da küçültülmüş bir klavye kullanan (bu ara çok moda, nümerik kısmı kırpıyorlar) ya da MacOS kullanan insanlar var, elbette onlara Winuae+PC bir alternatif değil, o zaman next best thing olarak raspi+amiga klavyesi ortaya çıkıyor. Yani içinde bulunduğumuz imkan havuzuna göre değerlendiriyoruz durumu.
Yani özetle, insanların itirazı emülasyona değil. Amiga kasasının içinde tamamen başka bir sistem olmasına. Amiga kasasına koyduğunuz bir raspi ya da bir PC anakartı da olabilir. Olay görüntü mü? Yani sizin sorunuzda "Gerçekle simülasyon arasındaki farkı ayırt edemiyorsan" kısmında, bu simülasyon değil, bu çakma simülasyon. Dışı gerçek, içi naylon. Bu ikilik de bir çatışmaya sebep oluyor.
Tabiiki reamiga1200 tamamlanana kadar emülasyonla idare edilebilir. Ama orta-uzun vadede emülatörlü amiganın köşede atıl kalmasına hatta daha ciddi bir sorun, sizin amigaya olan ilginizin sönmesine sebep olabilir.
Bu arada bir dipnot, reamiga zor bir iş. Hali hazırda çalışan anakartın onarımı hem daha kolay hem daha otantik olacaktır. Bu olasılığı kenara atmayın derim.
Tabii belki bu forumlara takılanların takıntılarının LCD vs. CRT tartışmasına kadar gittiğini de unutmamak lazım

Birçoğumuz gözünü kırpmadan shadow masklı bir crt'ye çok paralar sayabiliyoruz. Yani kızmadan önce burdakilerin kafalarının baştan gidik olduğunu kabul edebiliriz