Gönderen Konu: Amstrad'ı led monitöre bağlamak  (Okunma sayısı 55 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Koray Memmi

• Retroman
Amstrad'ı led monitöre bağlamak
« : 28 Ocak 2025, 12:54:36 »
Selam,

Sonunda 6128'im elime ulaştı :) Yanında mp2 adaptörü ile geldi. İkisi de şaşırtıcı şekilde temiz. Acaba vga girişi olan monitöre temiz bir görüntü alacak şekilde nasıl bağlayabilirim?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Amstrad'ı led monitöre bağlamak
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2025, 19:27:23 »
Güle güle kullan diyerek başlayayım. Şimdi, normalde "Amstrad'ı görece güncel bir görüntü cihazı ile nasıl kullanırım" deseydin sana "Amstrad analog RGB çıkış veriyor, basit bir scart kablo yapabilir ve 5/12 verecek bir adaptör ile scart girişi olan herhangi bir TV ile kullanabilirsin, CPCMania'daki kablo örneğini defalarca kullandım" derdim.

http://www.cpcmania.com/Docs/scart/scart.htm

Ancak; madem senin elinde MP2 gibi derli toplu bir güzellik var. O zaman salkım saçak adaptörler ile uğraşmana gerek yok. MP2 normalde RF çıkış veriyor ama Scart modlama da yapılabiliyor. Hatta Fransa'da falan doğrudan scart çıkışlı modelleri satılmış. Sendeki muhtemelen böyle bir model değildir. O zaman şu videoyu inceleyerek kendin yapacaksın.

Ben bu zamana kadar başarılı ve bsit bir VGA bağlantı örneği görmedim. Sadece deneysel ve kısıtlı birşeylere denk gelmiştim. Ama işi büyütüp GBS8220 türü devrelerle falan çözüm üretmek mümkün. Şu başlığı bir kurcalarsın.

https://www.cpcwiki.eu/forum/amstrad-cpc-hardware/cpc-on-a-vga-monitor/

https://www.octoate.de/2011/05/11/connecting-the-cpc-to-a-vga-display/

https://github.com/grzegorz-gr/vga4cpc

Çevrimdışı Koray Memmi

• Retroman
« Yanıtla #2 : Bugün, 09:53:00 »
Vga bağlantısı için linklere baktım. Görünen o ki vga bağlantısı ile hiç uğraşmayıp ufak bir 2. el led tv almak daha mantıklı sanki. Çok teşekkürler.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #3 : Bugün, 12:24:11 »
Vga bağlantısı için linklere baktım. Görünen o ki vga bağlantısı ile hiç uğraşmayıp ufak bir 2. el led tv almak daha mantıklı sanki. Çok teşekkürler.

LED TV, scart bağlantı ile bile olsa CRT(tüplü) TV kadar başarılı sonuç vermeyecektir. Evde böyle büyük de olsa bir TV varsa önce dene sonra karar ver derim. Ama eğer yer sorunun yoksa ikinciel 37" Arçelik, Vestel, Sony CRT TV bulmanı tavsiye ederim. Hele bir de siyah bulursan Amstrad orjinal monitörü gibi duruyor :) Ekte birkaç örnek foto paylaşıyorum.

Koray sen Ankara'da mıydın? Öyle kalmış aklımda. İstanbul'da isen belki muhtelif konularda yüz yüze yardımlaşma şansımız olabilir.

Çevrimdışı Koray Memmi

• Retroman
« Yanıtla #4 : Bugün, 14:10:16 »

[/quote]

ikinciel 37" Arçelik, Vestel, Sony CRT TV bulmanı tavsiye ederim. Hele bir de siyah bulursan Amstrad orjinal monitörü gibi duruyor :) Ekte birkaç örnek foto paylaşıyorum.

[/quote]

Bunu hiç iyi demedin, hanımla papaz olucaz iyice :):) Fotolara baktım, oldukça beğendim :) Düşününce CRT esasında oldukça iyi olacak, hem görüntü kalitesi anlamında, hem de bütçe anlamında.

[/quote]

Koray sen Ankara'da mıydın? Öyle kalmış aklımda. İstanbul'da isen belki muhtelif konularda yüz yüze yardımlaşma şansımız olabilir.

[/quote]

Bravo, doğru hatırladın, evet Ankara. Tanışmayı çok isterdim, nasip :)

Amstrad'ı alırken ekran konusunda hiç bir soru işaretim yoktu. Demiştim ya nasıl olsa adaptör vs vardır, vga'ya bağlar geçersin. Ama kazın ayağı hiç öyle değilmiş. Son mesajımdan sonra gene bir vga bağlantısını kastırayım, araştırayım dedim ama yok, hiç gerek yok, cidden CRT alıp geçmek lazım en kolayı. 

Çevrimdışı Koray Memmi

• Retroman
« Yanıtla #5 : Bugün, 14:11:26 »
Quote özürlüyüm, kusura bakmayın  :D