Gönderen Konu: Hangi Amiga alınmalı?  (Okunma sayısı 1833 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı retter64

• Retromanik
Ynt: Hangi Amiga alınmalı?
« Yanıtla #45 : 06 Nisan 2025, 13:39:41 »
Amiga 600'e ne diyorsunuz?

En nefret ettiğim Amiga idi bir zamanlar ama şimdi en beğendiğim Amiga bu oldu. Kasasının disket tarafındaki tırnağı çabuk kırılıyor sanırım, en azından bendeki bu şekilde. Bulabilirseniz alın derim. Göründüğünden daha ağırdır bu arada.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #46 : 06 Nisan 2025, 14:42:55 »

En nefret ettiğim Amiga idi bir zamanlar ama şimdi en beğendiğim Amiga bu oldu. Kasasının disket tarafındaki tırnağı çabuk kırılıyor sanırım, en azından bendeki bu şekilde. Bulabilirseniz alın derim. Göründüğünden daha ağırdır bu arada.

Az yer kaplıyor olması hoşuma gidiyor, ama asıl mesele a500 serisinde olduğu gibi bunda da sıkıntılı seriler ya da kronik problemler var mıdır? Amiga'dan hiç anlamadığım için kör bir dalış yapmak istemiyorum.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #47 : 06 Nisan 2025, 15:11:47 »
Dandik smd kapasitör sorunu var. Akar kokar. Belli revizyonlarda mı oluyor şu an hatırlamıyorum fakat elimden geçen üç A600' de vardı bu sorun. Garanti etiketi açılmamış A600 iyi bir şey değildir bu yüzden.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #48 : 06 Nisan 2025, 15:28:04 »
Dandik smd kapasitör sorunu var. Akar kokar. Belli revizyonlarda mı oluyor şu an hatırlamıyorum fakat elimden geçen üç A600' de vardı bu sorun. Garanti etiketi açılmamış A600 iyi bir şey değildir bu yüzden.

Kapasitörleri değişmişse fiyat ne olmalıdır?
Adaptör, mouse dahil olarak...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #49 : 06 Nisan 2025, 16:18:53 »
 Memleketten çok ender retro alışverişi yaptığım için burada fiyatı ne olmalı bilmemem fakat amibay' de 220 eur + posta gibi bir fiyata yeni satılmış, recap faslı halledilmiş bare bir makine https://www.amibay.com/threads/a600-rev-2d-recapped.2451753/

Bu şekilde kozmetiği ve fonksiyonları problemsiz, bakım yapılmış, psu ve mouse' la birlikte gelecek bir A600 için 13-15K arası fiyat adil olur bence.

Not: Amibay' de satılan makinede HDD cradle yok. Ben olmasını tercih ederim.

Çevrimdışı retter64

• Retromanik
« Yanıtla #50 : 06 Nisan 2025, 16:50:59 »

Az yer kaplıyor olması hoşuma gidiyor, ama asıl mesele a500 serisinde olduğu gibi bunda da sıkıntılı seriler ya da kronik problemler var mıdır? Amiga'dan hiç anlamadığım için kör bir dalış yapmak istemiyorum.

Çalıştırdığınızda burnunuza bayat balık kokusu geliyorsa ya A600 ya da güç kaynağının (gülle gibi kalitesiz bir güç kaynağı vardı bunun) kapasitörleri kaputtur. Bir de membran sorunu olabilir. Ayrıca dediğim gibi kasası da aşırı hassas.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #51 : 06 Nisan 2025, 17:14:24 »
@retter64 , @Shax teşekkürler.

Bu durumda a500 e 10k vermektense bütçeyi biraz artırırp recapp yapılmış temiz bi a600 almak en mantıklısı.

Var mı satan 😀
Hazır gaza gelmişim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #52 : 08 Nisan 2025, 09:03:14 »
a600'ü ben de severim, 1mb chip ram gömülü gelir, aslında o harddiskli bir a500+ diyebiliriz.

ROM yüzünden hafif uyumsuz, ram yüzünden de biraz uyumsuz, strateji oyunu oynayanlar için elzem olan nümerik klavyesi yoktur. Kickoff'ta maç anında taktik değiştiremezsiniz mesela. Civilization, railroad tycoon oynanamaz gibi. En iyi oyunların bir kısmını böyle kaybetmiş oluyor. Whdload default çıkış tuşu nümerik *'dır, büyük problem değil çıkmak yerine reset atabilirsin, ama yok işte :)

Tasarım hepsinin en iyisi. Dopdolu bir paket.

Cap'ler akar, akmayanını görmedim recap şart. Ama usturuplu akıyorlar, öyle a500+ gibi akıp ortalığı batırmıyorlar.

Doğrusu a500 almak ama bu devirde a500 kamyonet gibi bütün odayı kaplıyor, ondan sonraki en iyi şey bu.

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #53 : 08 Nisan 2025, 09:16:31 »
a600'ü ben de severim, 1mb chip ram gömülü gelir, aslında o harddiskli bir a500+ diyebiliriz.

ROM yüzünden hafif uyumsuz, ram yüzünden de biraz uyumsuz, strateji oyunu oynayanlar için elzem olan nümerik klavyesi yoktur. Kickoff'ta maç anında taktik değiştiremezsiniz mesela. Civilization, railroad tycoon oynanamaz gibi. En iyi oyunların bir kısmını böyle kaybetmiş oluyor. Whdload default çıkış tuşu nümerik *'dır, büyük problem değil çıkmak yerine reset atabilirsin, ama yok işte :)

Tasarım hepsinin en iyisi. Dopdolu bir paket.

Cap'ler akar, akmayanını görmedim recap şart. Ama usturuplu akıyorlar, öyle a500+ gibi akıp ortalığı batırmıyorlar.

Doğrusu a500 almak ama bu devirde a500 kamyonet gibi bütün odayı kaplıyor, ondan sonraki en iyi şey bu.

Yok, bu amiga işi bana gelmeyecek belli oldu. 400'ü 500'ü 600'ü 1000'i 1500'ü artısı eksisi, SLX'i Doğan görünümlüsü, gömülüsü gömüsüzü, klimalısı klimasızı, şu hayat yoğunluğunda kafa yoramayacağım tüm bunlara. Mevcutları Allah sahiplerine bağışlasın. Amin.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #54 : 08 Nisan 2025, 11:06:06 »
Ama usturuplu akıyorlar, öyle a500+ gibi akıp ortalığı batırmıyorlar.

O biraz değişiyor gibi. Bizim karşılaştığımız mobo' lar sorunun çok ilerlemediği örneklerdi muhtemelen. 500+, 2000 ve 3000 gibi olmasa da, müdahale edilmemiş 600' lerde lehim pad' leri ve yollar ciddi zararlar görmeye başlamış.

Çevrimdışı leventp

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #55 : 10 Nisan 2025, 15:24:05 »
WinUAE'de her şeyine dikkat ettiğim sanal bir A600 düzenlemiştim, sonra da AGS içinde WHDLoad çıkış tuşunu nümerik klavyedeki * olarak ayarlamıştım. :) O imajı CF'ye yazıp gerçek makineye taksam patlayacaktım demek ki, şimdi farkettim.  :)