Gönderen Konu: Street Fighter 2 (2021) (Beta)  (Okunma sayısı 495 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640 / LP1
Street Fighter 2 (2021) (Beta)
« : 09 Mart 2025, 20:20:43 »
Muhteşem bir iş olmuş, Amstrad üzerinde hem de sadece 128k ile bu akıcılıkta bir oyun yapılması birçok kişi gibi beni de şaşırttı. Oyunu normal 6128 de çalıştıramadığını söyleyenler var gotek ya da ulifac ile de çalışmayabiliyor. Mutlaka disket üzerinden çalıştırılması gerekiyor deniyor. Benim 6128 üzerinde deneme şansım olmadı. Dsk imajını direkt usb disket sürücü üzerinden yazdıramadım. Keza imaj içindeki gizli dosyaları windows üzerinden okutabilecek bir program da mevcut değil elimde. Fakat emulatör ile kullandığım kadarı ile çeşitli görseller ekliyorum.

Şöyle bir video da mevcut.

https://www.youtube.com/watch?v=GobFin5cY7M

Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Street Fighter 2 (2021) (Beta)
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2025, 00:58:58 »
anlamadım ben neden 2021?

ama neyse, bunda da blanka var. Hiç fena değil.
https://youtu.be/4rtM_ZdtpZo?t=53

Bu arada unay, senin paylaştığın videodaki adam manyak bir kişilik, son 10 senedir her allahın günü günde en az 10 video yayınlıyor. Yetmiyor, hani yayınlarsın da arada yayınladığını unutursun, eski yayınladığın oyunları tekrar tekrar yüklersin falan? Yok, en eski türk amiga oyunlarını falan bulmuş, kaydetmiş yayınlamış. Bizde yok adamda var. Hayretler içinde izliyoruz. Kim bu kim, kim?!

Çevrimiçi unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2025, 08:37:39 »

Muhtemelen 2021 de başlamış bir proje. Hali hazırda 5 karakter seçilebiliyor sanırım.

Alıntı
ama neyse, bunda da blanka var. Hiç fena değil.
https://youtu.be/4rtM_ZdtpZo?t=53

Bu arada unay, senin paylaştığın videodaki adam manyak bir kişilik, son 10 senedir her allahın günü günde en az 10 video yayınlıyor. Yetmiyor, hani yayınlarsın da arada yayınladığını unutursun, eski yayınladığın oyunları tekrar tekrar yüklersin falan? Yok, en eski türk amiga oyunlarını falan bulmuş, kaydetmiş yayınlamış. Bizde yok adamda var. Hayretler içinde izliyoruz. Kim bu kim, kim?!

Video sahibi enteresanmış hakikaten, 121.000 video yüklemiş  ???

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2025, 10:23:35 »

Çünkü aslında yarım kalmış bir iş. Oyunu kodlayan ve 2021'de terkeden Augusto Ruiz, bunu bir "tech demo" mahiyetinde ve yeni paylaştı. Augusto halihazırda SF2'yi yepyeni bir engine ile ve sıfırdan kodluyormuş. 64K makinalarda da çalışan ve bitmiş bir iş olacağı söyleniyor. Bu paylaşım, bu yeni projeyi duyurup camiayı tease etmek için yapılmış gibi. Zira CPC'de üst üste olağanüstü release'ler çıkıyor.*

Augusto, CPC'ye baş koymuş kahramanlardan: https://cpcrulez.fr/auteur-wyz.htm

*Yeni çıkan ev yapımı işlerden beni en çok heyecanlandıran, Anthony Flack'in (üstelik ilk CPC projesi) Bomb Jack remake'i oldu. Tamamen Mode 1'de ve her detayı muazzam. https://anthonyflack.itch.io/bomb-jack-extra-sugar (El kitabının developer notes kısmını okurken göz yaşlarımı tutamadım.)

Çevrimiçi unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2025, 15:07:23 »

Çünkü aslında yarım kalmış bir iş. Oyunu kodlayan ve 2021'de terkeden Augusto Ruiz, bunu bir "tech demo" mahiyetinde ve yeni paylaştı. Augusto halihazırda SF2'yi yepyeni bir engine ile ve sıfırdan kodluyormuş. 64K makinalarda da çalışan ve bitmiş bir iş olacağı söyleniyor. Bu paylaşım, bu yeni projeyi duyurup camiayı tease etmek için yapılmış gibi. Zira CPC'de üst üste olağanüstü release'ler çıkıyor.*

Augusto, CPC'ye baş koymuş kahramanlardan: https://cpcrulez.fr/auteur-wyz.htm

*Yeni çıkan ev yapımı işlerden beni en çok heyecanlandıran, Anthony Flack'in (üstelik ilk CPC projesi) Bomb Jack remake'i oldu. Tamamen Mode 1'de ve her detayı muazzam. https://anthonyflack.itch.io/bomb-jack-extra-sugar (El kitabının developer notes kısmını okurken göz yaşlarımı tutamadım.)

SF2 yeni bir motor ile tekrar yazıyorsa daha iyi bir iş çıkacaktır muhtemelen. Öte yandan 64k ile çalışsın diye uğraşılıyorsa sonuç hüsran olabilir.

Bomb Jack'in bu versiyonunu görmemiştim, bu da çok iyiymiş. Mode 1 de daha fazla oyun yapılmalı, ya da oyunların mode 1 seçeneği olmalı diye düşünürdüm hep küçükken.
Belki bundan sonra daha fazla ağırlık verilir. Her oyuna gidecek bir şey değil ama hafızam beni yanıltmıyorsa, border ayarları ile oynayıp mode 1'de 4 renkten fazlası ile oyunlar yapmışlardı 90lı yıllarda.
Tabi 4. renkten sonraki renkler sadece oyun alanı dışında kalan puan, equipment vs gibi yerlerde kullanılabiliyordu. Bomb Jack'i crt ile denemek lazım asıl  :)

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2025, 17:14:47 »
Bomb Jack'i crt ile denemek lazım asıl  :)

Bugün denedim :)

Çevrimdışı Hifly

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2025, 23:00:58 »

Bomb Jack'in bu versiyonunu görmemiştim, bu da çok iyiymiş. Mode 1 de daha fazla oyun yapılmalı, ya da oyunların mode 1 seçeneği olmalı diye düşünürdüm hep küçükken.
Belki bundan sonra daha fazla ağırlık verilir. Her oyuna gidecek bir şey değil ama hafızam beni yanıltmıyorsa, border ayarları ile oynayıp mode 1'de 4 renkten fazlası ile oyunlar yapmışlardı 90lı yıllarda.

Buna kesinlikle katılıyorum. Mode 0'daki 2:1 piksel oranı bir şekilde benim hep gözümü tırmalıyor.

Ben de yeni denedim. Abimle çok oynardık bu oyunu. Son derece güzel olmuş.

Çevrimiçi unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2025, 13:46:57 »
Bomb Jack'i crt ile denemek lazım asıl  :)

Bahsettiğim gibi mode 1'de ekranı farklı alanlara bölüp, her birine ayrı renkler atamışlar ve 4 ten fazla renk mode 1'de mümkün olmuş.
Ben deneyemedim, önce iyice kurcalayıp bozmadan edemeğim için aldığım Sony 37 crt'yi fabrika ayarlarına döndürmem lazım.

Çevrimiçi unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2025, 12:46:04 »
Muhteşem bir iş olmuş, Amstrad üzerinde hem de sadece 128k ile bu akıcılıkta bir oyun yapılması birçok kişi gibi beni de şaşırttı. Oyunu normal 6128 de çalıştıramadığını söyleyenler var gotek ya da ulifac ile de çalışmayabiliyor. Mutlaka disket üzerinden çalıştırılması gerekiyor deniyor. Benim 6128 üzerinde deneme şansım olmadı. Dsk imajını direkt usb disket sürücü üzerinden yazdıramadım. Keza imaj içindeki gizli dosyaları windows üzerinden okutabilecek bir program da mevcut değil elimde. Fakat emulatör ile kullandığım kadarı ile çeşitli görseller ekliyorum.

Bu arkadaşı fiziki diskete kaydetmenin bir yolunu bulamadım. İmaj olarak gotek ve benzeri yöntemlerle çalıştırmak istediğinizde grafikler sapıtıyor. Amstrad üzerinde imajı birebir olarak diskete kopyalamak için kullanabileceğim program önerisi olan var mıdır?

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2025, 13:08:17 »
Amstrad üzerinde imajı birebir olarak diskete kopyalamak için kullanabileceğim program önerisi olan var mıdır?

M4 varsa, Abalore'nin |M4FE (M4 Front End) uygulamasında DSK to DISK yapılabiliyor.

Çevrimiçi unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2025, 13:48:19 »
M4 yok, Ulifac var. Onda da |DSK, |DISK gibi komutlar mevcut fakat SF2'nin bu sürümünde farklı bir disk koruma metodu var sanırım (sanki disketi 2 farklı alana bölmüş gibi). Kopyalama işlemini sonlandırırken "imaj dosyasına erişilemedi" benzeri bir hata veriyor. Discology gibi klasik programlarla da denedim ama onlar zaten direkt drive seçme sıkıntısı yaratıyor. Biraz daha kurcalayacağım, bakalım.

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #11 : 13 Mart 2025, 14:09:23 »
Önce Usifac sonra da Ulifac II kullanmaya çalıştım ama sevdiğim bir seri olamadı. Çünkü her ayarını düzgün yapmak ve her komutunu ezberlemek gerekiyor. Sürekli bir şey çalışmıyor gibi oluyor ve ikonsgr'ye sorunca aslında sorunun sende olduğunu (bir komutu atladığını) anlıyorsun vs. İlgili forum bu şekilde binlerce mesajla dolu. Ama ucuz ve all-in-one vaadeden bir ürün olduğu için hızla yayıldı ve neredeyse 900 kişi kullanıyor (ya da kullanmaya çırpınıyor). :P

Mass media için M4, disk emulasyonu için de Gotek tek geçerim. Disk emülasyonu için DDI serisi de fena değil.

M4'te ayrıca wifi'den net'e bağlanıp CPCrulez'ün tüm arşivinde search yapabildiğin bir araç kurulabiliyor. Mesela "newg" "newd" gibi tag'lerle en son çıkan demo ve oyunları mass media'ya indirebiliyorsun. Bunlar arasında illa "ben diskette çalışırım abi" diyenler varsa, onu da önceki mesajımdaki gibi gotek'e atabiliyorsun.

Çevrimiçi unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #12 : 13 Mart 2025, 14:28:39 »
Ulifac'ı 5 ay önce bir gazla aldım, geçen hafta ancak elime ulaştı.
Ram expansion + gotek ya da 3.5" sürücü ve gamepad/joystick çözümü dışında benim kullanımım açısından pek ihtiyaç yok.
Fazlasının da sonu yok zaten. Wifiden nete bağlanıp direkt dosya indirmek de güzel olurdu ama ben disket takıp çıkarmayı seviyorum.
3.5" floppyde disketin b yüzünü çevirememek bile canımı sıkıyor  :)

Çevrimiçi unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #13 : Dün, 19:36:47 »
M4 yok, Ulifac var. Onda da |DSK, |DISK gibi komutlar mevcut fakat SF2'nin bu sürümünde farklı bir disk koruma metodu var sanırım (sanki disketi 2 farklı alana bölmüş gibi). Kopyalama işlemini sonlandırırken "imaj dosyasına erişilemedi" benzeri bir hata veriyor. Discology gibi klasik programlarla da denedim ama onlar zaten direkt drive seçme sıkıntısı yaratıyor. Biraz daha kurcalayacağım, bakalım.

ikonsgr imaj dosyasında değişiklik yaptı ve sorun çözüldü. İmajdaki bazı tracklar ile ulifacın yazmaya çalıştığı tracklar örtüşmüyormuş sanırım. Ulifac ile hem 3" diskete hem 3.5" diskete yazmayı becerebildim. Kullanılabilir imajı ekliyorum.

Not:asıl imaj emulatör dışında çalışmıyordu.

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #14 : Dün, 21:50:49 »
Bu arada o ikinci resimdeki görsel bozukluk sadece CRTC 0 makinalarda oluyor. CRTC 1'de görüntü cırlop.