Gönderen Konu: Street Fighter 2 (2021) (Beta)  (Okunma sayısı 724 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
Ynt: Street Fighter 2 (2021) (Beta)
« Yanıtla #15 : 17 Mart 2025, 14:50:53 »
Bu arada o ikinci resimdeki görsel bozukluk sadece CRTC 0 makinalarda oluyor. CRTC 1'de görüntü cırlop.

Ben de böyle bir şey arıyordum. Ne yaparım da bozarım cihazı diye :)
@Hifly sen bozuk cihaz arayadur kardeşim. Canın sıkılıyorsa bozuk teyp saat falan yollayayım sana.

Şaka bir yana, CRTC nedir bilmiyorum ama bir de Schneider'da deneyeyim oyunu.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #16 : 24 Mart 2025, 13:10:52 »
Evet sonunda elimdeki CRTC 1 makinanın disket sürücüsünü tamir edip çalışır hale getirdim. Böylece SF2'yi 3" diskette hakkıyla test etme şansı buldum. Göreceğiniz gibi, bu kez hatasız görüntü verdi.

İlginçlik notu: DSK'yı CPCrulez.fr sitesinden doğrudan CPC üzerine (M4'e) indirdim. Bunun için adamların kendi RulezCharge isimli CPC programını (https://cpcrulez.fr/applications_util-rulez-change-m4wifi.htm) kullandım. Sonra M4FE (M4 Front End - https://www.cpcwiki.eu/index.php/M4FE_-_A_front-end_for_M4) kullanarak DSK'yı diskete yazdım. Böylece tüm süreç boyunca, oyunu indirmek dahil, hiç PC kullanılmamış oldu :)

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #17 : 24 Mart 2025, 13:19:06 »
Güzel görünüyor.
Hiç PC'ye bulaşmadan bu işi yapmış olman Amstrad CPC dünyasının geleceği için umut verici.

Hemmen birkaç soru sorayım.
PVM'nin altındaki ayaklar ne ayak  :)
SF2'yi joystickle oynayabildin mi?
Ben bendeki sürümünde oynayamadım. Bendeki dsk dosyası diskete kopyalayınca çalışmıyordu, ikonsgr'ye sorunu iletince dsk dosyasının trackları ile ilgili bir düzenleme yapıp yeni bir dosya göndermişti ve ancak o şekilde yine ulifac üstünden diskete çalışır bir versiyon olarak yazabilmiştim. Fakat bu seferde sadece klavye ile oynanabiliyordu ki, tanımlanan tuşları göz önüne alınca (yönler q,a,e,r ve yumruk ile tekme z,x) oynamak pek mümkün değil. Beta versiyon olduğu için bir tuş tanımlama vs de yok haliyle.

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #18 : 24 Mart 2025, 14:20:27 »
PVM'nin altındaki ayaklar
IKEA tekerlekli saksı altlığı :)
1) PVM kadar yer kaplayan bir nesneyi masanın üzerinde hep aynı yerde tutmak işime gelmiyor. Ağırlığı da düşünüldüğünde, kolayca hareket edebilir olmalı.
2) Göz hizasına kadar biraz yükseltmek de artısı

Malesef. Bu 4 sene önceden kalma bir "tech-demo" olduğu için joystick desteği gibi konular üzerinde durulmamış. Bence ekranda tüm görkemiyle hareket eden devasa sprite'ları izleyip mutlu olmakla yetinelim ve yeni motorla yapılacak olan versiyonu bekleyelim :)

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #19 : 24 Mart 2025, 14:28:17 »
PVM'nin altındaki ayaklar
IKEA tekerlekli saksı altlığı :)
1) PVM kadar yer kaplayan bir nesneyi masanın üzerinde hep aynı yerde tutmak işime gelmiyor. Ağırlığı da düşünüldüğünde, kolayca hareket edebilir olmalı.
2) Göz hizasına kadar biraz yükseltmek de artısı
Tam bir retrocu hareketi, süper icat:)

Alıntı
Malesef. Bu 4 sene önceden kalma bir "tech-demo" olduğu için joystick desteği gibi konular üzerinde durulmamış. Bence ekranda tüm görkemiyle hareket eden devasa sprite'ları izleyip mutlu olmakla yetinelim ve yeni motorla yapılacak olan versiyonu bekleyelim :)
Aklımda seçme ekranında joystick çalışmıştı gibi kalmış (bozuk görüntülü versiyonda). Akşam kontrol edeyim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #20 : 24 Mart 2025, 15:14:52 »
İlginçlik notu: DSK'yı CPCrulez.fr sitesinden doğrudan CPC üzerine (M4'e) indirdim. Bunun için adamların kendi RulezCharge isimli CPC programını (https://cpcrulez.fr/applications_util-rulez-change-m4wifi.htm) kullandım. Sonra M4FE (M4 Front End - https://www.cpcwiki.eu/index.php/M4FE_-_A_front-end_for_M4) kullanarak DSK'yı diskete yazdım. Böylece tüm süreç boyunca, oyunu indirmek dahil, hiç PC kullanılmamış oldu :)
Ne büyük bir rahatlık olduğunu ancak yaşayan bilir. Günümüzde bu aletlere data aktarmaktan büyük bir zorluk az görülür :D

zamanında amiga sf2 için yapılan mod'u amstradcılar olarak siz de yapacak mısınız?

çok daha kolay olacağına eminim :)

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #21 : 24 Mart 2025, 15:42:05 »

Ne büyük bir rahatlık olduğunu ancak yaşayan bilir. Günümüzde bu aletlere data aktarmaktan büyük bir zorluk az görülür :D

Aslında bu işin nirvanası C64'teki Ultimate-II+L kartuşu. Bir süredir Assembly64 entegrasyonu üzerinden dünyadaki istediğim C64 relaease'ini (demo, gfx, oyun, sid şu bu) ve istediğim kritere göre (grup, etkinlik, oyun, program, yıl, rating şu bu) süzerek doğrudan indirip on-the-fly disket olarak mount edebiliyorum.

Tadını aldığımdan beri Amstrad'da da bu işi kovalıyordum, tam olmasa bile M4'teki RulezCharge buna yakın bir şey sağlamış oldu.

Nedense Türkiye'deki C64 cemaati bu işe uyanmış görünmüyor (en azından konuşulduğuna rastlamadım). Galiba Ultimate kartuşunu elde etmek zor diye (dönem dönem üretiliyor) ve pahalı da olduğu için. Amstrad'daki çözüm ise Fransa'daki ekipler dışında çok popüler değil gibi. Buradaki en büyük bottleneck M4'ün sadece yaratıcısı Duke tarafından canı istediğinde, kaplumbağa hızında üretilmesi. Son konuştuğumda 40 kişilik sıra var demişti. :P

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #22 : 24 Mart 2025, 15:49:43 »

Aslında bu işin nirvanası C64'teki Ultimate-II+L kartuşu. Bir süredir Assembly64 entegrasyonu üzerinden dünyadaki istediğim C64 relaease'ini (demo, gfx, oyun, sid şu bu) ve istediğim kritere göre (grup, etkinlik, oyun, program, yıl, rating şu bu) süzerek doğrudan indirip on-the-fly disket olarak mount edebiliyorum.

Tadını aldığımdan beri Amstrad'da da bu işi kovalıyordum, tam olmasa bile M4'teki RulezCharge buna yakın bir şey sağlamış oldu.

Nedense Türkiye'deki C64 cemaati bu işe uyanmış görünmüyor (en azından konuşulduğuna rastlamadım). Galiba Ultimate kartuşunu elde etmek zor diye (dönem dönem üretiliyor) ve pahalı da olduğu için. Amstrad'daki çözüm ise Fransa'daki ekipler dışında çok popüler değil gibi. Buradaki en büyük bottleneck M4'ün sadece yaratıcısı Duke tarafından canı istediğinde, kaplumbağa hızında üretilmesi. Son konuştuğumda 40 kişilik sıra var demişti. :P

Senin cpcrulez tarafında online dosya indirme işini anlatmana kadar wifi vs çok abartı diye düşünüyordum. Hala da fikrim değişmedi aslında; ne kadar az donanım o kadar iyi. Ama, el altında bulunsun diyorum.

Bu sebepledir ki, ulifac'ı wifili çalıştırmak için Esp8266 Seri Wifi Modül aldım. Gelince, eğer sorunsuz bağlayabilirsem deneyeceğim.