Selamlar,
Açıkçası WinUAE içinde ekran ayarları beni delirtiyor. Daha doğrusu, FILTERS ekranı beni delirtiyor, DISPLAY kısmıyla pek bir sorunum yok.
Benim için eski sistemlerde scanline efekti olmazsa olmaz bir şey. MAME'de scanline sistemi gayet düzgün çalışıyor, delirecek bir şey yok. Lakin WinUAE içinde dahili olarak gelen scanline özelliği kullanılabilir gibi değil, leş gibi görüntü oluşturuyor. Mecburen FILTERS menüsünden mask olarak scanline uyguluyoruz, kabul edilebilir sonuç elde ediyoruz. Fakat burada da doğru düzgün, 4:3 oranına yakın bir görüntü elde etmek imkansız gibi. Nasıl çalıştığı belirsiz bir "Aspect Ratio" ayarı var ama genelde çalışmıyor, çalıştığı zaman da ne yaptığı, ne anlama geldiği belirsiz. Keza, tam "hah, oldu" dediğiniz bir görüntü yakaladığınızda da ekranın solundaki overscan alanı, sağındakinden çok daha geniş oluyor, bu durum bazen görsel bozukluklar oluşturuyor.
(centering meselesi değil bu sol marjin meselesi, vertical-horizontal position ayarıyla da alakası yok)
Hepsinden ayrı, o FILTERS ekranındaki ayarlarda muhtemelen bir bozukluk var. Bir şeyler bozulunda ayarı eski haline getireseniz de düzelmiyor, ya da bazı ayarlar hiç işlemiyor falan filan. O ekran benim kabusum tam olarak. Esasen tüm WinUAE arayüzünün, ayar sisteminin baştan yapılması lazım ama o ayrı mesele.
Açıkçası ciddi şekilde yoruldum bu WinUAE ekran ayarları kısmından. Default ayarlarla düzgün görüntü alındığını iddia edebilirsiniz, doğrudur ama o görüntü düzgün değil, hem scanline yok, hem de orantısı 16:9 falan. AGS'nin WinUAE sürümünü de denedim, onda da scanline falan yok, herkesle uyumlu olsun diye dümdüz bırakılmış ekran ayarları. Ayrıca, tahmin ediyorum ki bu "Interger Scaling" gibi özellikler ekran kartından ekran kartına da farklılık gösteriyor.
WinUAE'de tam ekranda 4:3 bir görüntü elde edebilen var mı? Hangi ayarları kullanıyorsunuz?