Gönderen Konu: Amstrad CPC Plus Serisi Türkiye Öyküsü  (Okunma sayısı 57 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
bir de Türkçe etiketli CPC 6128 Plus'ı bulunca çok şaşırmıştım.

Vay canına. TR'de çok GX-4000 gördüm, aldım da. Ama Plus, hiç. Acaba ölmeye yakın, ucundan az da olsa ihtal etmişler midir?

*off-topic affola

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
Ynt: Amstrad CPC Plus Serisi Türkiye Öyküsü
« Yanıtla #1 : Dün, 19:38:31 »
Ben de hiç GX'4000 görmedim ama 1 tane 464 plus, 4-5 tane de 6128 plus gördüm yazıcıoğlunda çalıştığım dönemlerde.
Ekakomp son dönemlerinde getirmişti.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : Dün, 21:59:22 »
CPC Plus konusunu Unay'ın MSX başlığından buraya taşıdım. Belki ileride başka bilgiler de gelir.

Bendeki CPC Plus 6128 ve etiketi şu.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : Dün, 23:28:08 »
Şu stretch filmden kurtularak kendine bir iyilik yap. ABS plastik üzerinde kalıcı izlere sebep olabiliyor o lanet şey.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : Bugün, 10:57:12 »
Şu stretch filmden kurtularak kendine bir iyilik yap. ABS plastik üzerinde kalıcı izlere sebep olabiliyor o lanet şey.
Uzun zaman önce sökmüştüm zaten. Bu fotoğraf eski. Arşivden buldum. Hatta bir de, sahil kasabası tontik balıkçı fotosu çıktı.

Ben de hiç GX'4000 görmedim ama 1 tane 464 plus, 4-5 tane de 6128 plus gördüm yazıcıoğlunda çalıştığım dönemlerde.
Yıl 92 falan değil mi? Tamir için mi gelmişlerdi? Hiç Türkçe CPC Plus manuali de gördün mü?

Sonraki yıllarda Türkiye'de de birkaç kez denk geldim ama, ben GX-4000'i Ebay'de Fransa'dan almıştım. Kocaman bir kutu içinde 3 tane box oyun kartuşu, joypadler ve bir tane de ne alaka PC joy vardı. O yıllarda üniversitede çalışıyordum ve teslim adresi olarak da orayı vermiştim. Sorunsuz gelmişti. Ama esas enteresan olan, Tokat'ta bir satıcıdan 3 tane Burnin' Rubber kartuşu almıştım  :) Sanki; emeklilikte Datça-Didim'e yerleşen İngilizler gibi Marion Vannier de emeklilikte Tokat'a yerleşmiş ve sıkıştıkça eldekileri bozduruyor hesabı  ;D

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #5 : Bugün, 11:04:44 »
Yıl 92 falan değil mi? Tamir için mi gelmişlerdi? Hiç Türkçe CPC Plus manuali de gördün mü?

Senesi karışık, farklı yıllarda gördüm ama en son 94'tür muhtemelen. 2. el alıp satıyorduk ve evet yanlarında kitapçık vs de oluyordu.
Ama mesela joypad hiç görmedim cihazların yanında. Burning Rubber zaten bu cihazlara yapışık gibi bir şeydi.
Tamire hiç gelmedi. Demek ki çok sağlam makineymiş  :)
Amstrad CPC az anlar, çok sever.