Gönderen Konu: Amstrad CPC Plus Serisi Türkiye Öyküsü  (Okunma sayısı 210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
Amstrad CPC Plus Serisi Türkiye Öyküsü
« : 15 Nisan 2025, 19:22:06 »
bir de Türkçe etiketli CPC 6128 Plus'ı bulunca çok şaşırmıştım.

Vay canına. TR'de çok GX-4000 gördüm, aldım da. Ama Plus, hiç. Acaba ölmeye yakın, ucundan az da olsa ihtal etmişler midir?

*off-topic affola

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
Ynt: Amstrad CPC Plus Serisi Türkiye Öyküsü
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2025, 19:38:31 »
Ben de hiç GX'4000 görmedim ama 1 tane 464 plus, 4-5 tane de 6128 plus gördüm yazıcıoğlunda çalıştığım dönemlerde.
Ekakomp son dönemlerinde getirmişti.
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2025, 21:59:22 »
CPC Plus konusunu Unay'ın MSX başlığından buraya taşıdım. Belki ileride başka bilgiler de gelir.

Bendeki CPC Plus 6128 ve etiketi şu.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2025, 23:28:08 »
Şu stretch filmden kurtularak kendine bir iyilik yap. ABS plastik üzerinde kalıcı izlere sebep olabiliyor o lanet şey.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2025, 10:57:12 »
Şu stretch filmden kurtularak kendine bir iyilik yap. ABS plastik üzerinde kalıcı izlere sebep olabiliyor o lanet şey.
Uzun zaman önce sökmüştüm zaten. Bu fotoğraf eski. Arşivden buldum. Hatta bir de, sahil kasabası tontik balıkçı fotosu çıktı.

Ben de hiç GX'4000 görmedim ama 1 tane 464 plus, 4-5 tane de 6128 plus gördüm yazıcıoğlunda çalıştığım dönemlerde.
Yıl 92 falan değil mi? Tamir için mi gelmişlerdi? Hiç Türkçe CPC Plus manuali de gördün mü?

Sonraki yıllarda Türkiye'de de birkaç kez denk geldim ama, ben GX-4000'i Ebay'de Fransa'dan almıştım. Kocaman bir kutu içinde 3 tane box oyun kartuşu, joypadler ve bir tane de ne alaka PC joy vardı. O yıllarda üniversitede çalışıyordum ve teslim adresi olarak da orayı vermiştim. Sorunsuz gelmişti. Ama esas enteresan olan, Tokat'ta bir satıcıdan 3 tane Burnin' Rubber kartuşu almıştım  :) Sanki; emeklilikte Datça-Didim'e yerleşen İngilizler gibi Marion Vannier de emeklilikte Tokat'a yerleşmiş ve sıkıştıkça eldekileri bozduruyor hesabı  ;D

Çevrimdışı unay

• Retro Meraklısı
  • CPC6128 / CPC464 / GTM640
« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2025, 11:04:44 »
Yıl 92 falan değil mi? Tamir için mi gelmişlerdi? Hiç Türkçe CPC Plus manuali de gördün mü?

Senesi karışık, farklı yıllarda gördüm ama en son 94'tür muhtemelen. 2. el alıp satıyorduk ve evet yanlarında kitapçık vs de oluyordu.
Ama mesela joypad hiç görmedim cihazların yanında. Burning Rubber zaten bu cihazlara yapışık gibi bir şeydi.
Tamire hiç gelmedi. Demek ki çok sağlam makineymiş  :)
Amstrad CPC az anlar, çok sever.

Çevrimdışı overkill

• Retromanik
  • Only Amiga makes it possible...
« Yanıtla #6 : 16 Nisan 2025, 13:18:53 »
CPC Plus konusunu Unay'ın MSX başlığından buraya taşıdım. Belki ileride başka bilgiler de gelir.

Bendeki CPC Plus 6128 ve etiketi şu.

Bir organizasyon yapsan da 6128 Plus'ı dünya gözüyle bir görme şansı yakalasak  :'( Çok merak ediyorum, Amstrad Action dergilerinde iç geçirerek bakardım...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #7 : 16 Nisan 2025, 14:37:33 »
Hatta bir de, sahil kasabası tontik balıkçı fotosu çıktı.

Amateur kategorisi altında unutma. Adamda her şeyin amatör lisansı var. Beş tane amatör lisans bir pro lisans mı ediyo noluyo? Dünyanın en büyük lisans koleksiyoneri.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı dodogildo

• Retroman
« Yanıtla #8 : 16 Nisan 2025, 17:32:47 »
O yıllarda üniversitede çalışıyordum ve teslim adresi olarak da orayı vermiştim. Sorunsuz gelmişti.
Bir dönem ne alsan geliyordu. 2015'te 225 EUR'a açılmamış kutusunda (depoda unutulmuş) 464 almıştım ebay'den. (Yabancı forumdaşlar alay ettiler -o paralar verilir mi diye, şimdi hatırlatıp canlarını acıtıyorum.) Chonopost'a koyup yollamıştı adam 1 haftada eve geldi ne gümrük ödendi ne bir şey. Aynı sene yine aynı şekilde NOS GX4000 patlattıydım.

Cevval olanın galip geldiği yıllarmış. Who dares wins.. :P

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #9 : 17 Nisan 2025, 18:12:03 »
Bir organizasyon yapsan da 6128 Plus'ı dünya gözüyle bir görme şansı yakalasak  :'( Çok merak ediyorum, Amstrad Action dergilerinde iç geçirerek bakardım...
Gönül istiyor da işte şartlar bir türlü müsait olmadı. Umudumuzu kesmeyelim. Bu arada, @wolfiem 'in CPC Plus yoldaydı. Ulaştı mı kendisine acaba?

Amateur kategorisi altında unutma. Adamda her şeyin amatör lisansı var. Beş tane amatör lisans bir pro lisans mı ediyo noluyo? Dünyanın en büyük lisans koleksiyoneri.
Çalış, senin de olur dostum!

O yıllarda üniversitede çalışıyordum ve teslim adresi olarak da orayı vermiştim. Sorunsuz gelmişti.
Bir dönem ne alsan geliyordu. 2015'te 225 EUR'a açılmamış kutusunda (depoda unutulmuş) 464 almıştım ebay'den. (Yabancı forumdaşlar alay ettiler -o paralar verilir mi diye, şimdi hatırlatıp canlarını acıtıyorum.) Chonopost'a koyup yollamıştı adam 1 haftada eve geldi ne gümrük ödendi ne bir şey. Aynı sene yine aynı şekilde NOS GX4000 patlattıydım.
Ne güzel günlerdi cidden. Retro piyasası da mübarek konut piyasası gibi. Alınmış alınmıştır. Çıkar ama inmez. Alan zarar etmez. Gerçi kıyıp da satamadığımız için bir yere de varamayız  :D

Alıntı
Cevval olanın galip geldiği yıllarmış. Who dares wins.. :P
;D Tam yerine rast geldi...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : Dün, 18:03:06 »
dün akşam revisionda bir cpc+ kartuş demosu çıkmış, grafikler şahane ama demo dandik

https://youtu.be/Iuoa8Fl5QZY?t=1954