Ah, biraz geç olacak ama, hoşgeldin AmonR, bu başlığın dibini kaçırmışım ben, o aylar hem sinclair'in 30yaş günü kargaşası hem de doktora tez izleme stresimin arttığı aylardı, pek hatırlamıyorum
Sinclair güzeldir valla, ayrıca türkiyede bolca satıldığını biliyorum, fakat italya, ispanya, polonya, çek, almanya (daha çok zx81), rusya, ukrayna, portekiz, brezilya ve arjantinde aktif sinclair cemaatleri mevcutken neden türkiyede bunu beceremedik bilmiyorum. Birkaç sene önce Hades ile bir grup başlattık ama onun da gerisi gelemedi. Retrojen'de bir sinclair rüzgarı estiriyoruz ama tabii konuya yabancı olan kişiler (shax) baltalıyor döküntü ara-sınıf pc'leri ile. Arkadaşım, kullandığın i7'lerin instruction set'leri z80 ile örtüşmektedir, sinclair senin dedenin dedesidir, bayramlarda gidip elini öpmen lazım
Neyse konuya dönelim, hoşgeldin! Sinclairciler toplansın buraya lütfen, kalabalık olursak retrojen'i ele geçirebiliriz! (peşine de world domination!)
Teşekkürler Ref, hoşbulduk ...
Sinclair gerçekten güzel ve Türkiye'de (yine Commodore kadar olmasa da) hatırı sayılır miktarda satılmış olması lazım.
Buna rağmen, vakti zamanında sadece Commodore hakkında birkaç dergi yayınlanmışken Sinclair ile ilgili (bildiğim kadarıyla) hiç dergi yayınlanmamış olması da düşündürücü.
Bu durum acaba o zamanki Sinclair sahiplerinin pek de okumaya meraklı olmamasından mı, yoksa Tepum, Bil-Merk gibi Sinclair getiren firmaların duyarsız ve ilgisiz olmasından mı kaynaklanıyor bilemiyorum.
Yani, mesela Teleteknik, sadece Commodore ithal etmekle kalmamış, ne güzel bir dergi yayınlamış, oysa diğerleri sadece Sinclair'i satmaya bakmışlar.
Kim bilir, vakti zamanında benim de elimin altında, Basic veya machine code ile nasıl program yazabileceğimi ve bunları nasıl kaydedebileceğimi anlatan güzel dergiler olsaydı, ben de şimdi "coder" olurdum....
Doğrusu kardeşimle birlikte aldığımız emektar Sinclair'imiz öleli epeyi oldu ve o gün bu gündür sadece sıradan bir PC kullanıcısı olarak, kırk-yılda-bir emülatörler ile bir-iki oyun oynayıp nostalji yapmanın ötesine geçmişliğim yok.
Yine de "world domination" konusunda elimden gelen desteği vermeye hazırım.
(Fırsat bulursam Basinc'i de kurcalayacağım.)