Gönderen Konu: Az kalsın kaçırıyorduk, Amiga 27 yaşında!  (Okunma sayısı 5180 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Az kalsın kaçırıyorduk, Amiga 27 yaşında!
« : 28 Temmuz 2012, 15:24:35 »
Wikipedia'ya göre 23.Temmuz.1985 ilk defa A1000'in görücüye çıktığı gün. Geçen hafta imiş, burada sıkı amigacılar olduğu halde hatırlanmadı :D

İnternette de büyük kutlamalar olmadı zaten (30'a çok var), en güzeli berk'in yazısı herhalde:

http://oyuncunungunlugu.tumblr.com/post/27865316102/amigan-n-27-y-l-kutlamas-facebook-amiga

27 yıl deyince gençliğin en aktif yılı aslında, ergenlik  tamamen bitmiştir, gezip tozarsın, cebinde para da vardır, kızlarla iletişim had safhada, sorumluluk hala sıfır derecesinde gezer, tek tabanca takılırsın. Amiga'dan da bu performansı bekliyoruz bu sene.

Ben de amiga 30'a varmadan önce bir temizlik yapayım, a600'ümü ayaklandırayım falan. Kanımca televizyon dolabımda (digitürk, ps3, mediaplayer yanında) bir fişe takılı, tv'ye bağlı bir amiga500 ve 2 joystick barındırıyorum, kanımca görevimi yapıyorum :D

Ya siz ahali, bugün amiga için ne yaptınız?

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Az kalsın kaçırıyorduk, Amiga 27 yaşında!
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2012, 21:11:03 »
Ya siz ahali, bugün amiga için ne yaptınız?

Ben geçen hafta Amiga veteranlarından Spaztica'yı, Kadıköy Haldun Taner önündeki trafik ışıklarında yayalara kırmızı yanarken önüme atlamasına rağmen ezmedim. Camia adına büyük bir katkı olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2012, 00:02:30 »
 Bu gun saat 16 sulari ciktim evden. Orta zorlukta 75 Km' lik bir parkuru problemsiz bir sekilde katettim bisikletimle, hava kararmadan da geri dondum. Dusumu aldim, aksam yemegimi yedim ve su an caki gibi hissediyorum kendimi. Harcadigim her saniyeye, her nefese degdi diyebilirim. Fakat Amiga artik buna degmiyor, harcanan zamana yani.

O 27 yasina mi basmis? Umrumda degil. Ben 33' um. Sirf gecmiste birlikte guzel vakit gecirdik diye de duygusal bir sorumluluk hissetmiyorum uzerimde. Acikcasi hayatta kalmak icin bilgisayarin basindan kalkmam gerektigini iyice kavradigim su gunlerde hic bir sey hissetmiyorum kendisine karsi. Hayir dostum, bu gun Amiga icin hic bir sey yapmadim.

Hatta bu yazdiklarimin hepsini yuksek sesle O' na da okuyacagim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı curt

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #3 : 30 Temmuz 2012, 06:47:18 »
Konuyla alakasiz gibi ama aslinda degil;

"It’s better to burn out
Than to fade away"

dizelerini ve 27 yasi duyunca aklima Jim Morisson, Jimi Hendrix, Janis Joplin ve Kurt Cobain geldi...