Gönderen Konu: Amiga yaş günü programı, RowIFF (retrojen.org windows iff oynatıcı/çevirici)  (Okunma sayısı 7743 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Aslında bir oyun yazmak için oturmuştum amiga başına, fakat photoshopta çizdiğim züper grafiği bile iff formatına çevirmek için 3 saat harcadım. Sonunda adpro kurarak çözdüm ama düşündüm ki, windows tabanlı bir çeviriciye ihtiyaç var.

Aradım taradım, kabızlık tuttu bulamadım yahu. Windows altında çalışan, JPG/BMP/PNG gibi türlü hadiseyi IFF ILBM'ye çeviren bir program bulamadım.

Dedim ki bu bu kadar zor bulunan birşey ise, bir tane ben yazarım ulan!

Tabii IFF nedir pek de bilmiyordum, oturdum doc'ları okudum, tam da ön gördüğüm gibi, tam olarak 4 saat içinde bu program çıktı.

Şu anda birşey çevirmiyor, ama çevirecek. Şimdilik paletli amiga IFF ILBM resimlerinizi gösteriyor. (göstermedikleri de olablilir, bu başlık altına koyunuz). HAM/24bit RGB göstermez. Paletli olacak.

Ha şu haliyle diğer resim göstericilerle boy ölçüşemez, ama bu formatı tanımak içindi, şimdi jpg'leri iff'e dönüştürmeye başlayabilirim. Aslında bu kısım daha kolay olur gibi geliyor.

İndragandi:
RowIFF 0.1 187kb
gereksinim: winXP kullanıcıları .net framework kurunuz. Vista/7 için güncellemelerinizin yapılmış olmasını temenni ederim.

Sonraki sürümleri de buralara eklerim artık...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Şu anda birşey çevirmiyor, ama çevirecek. Şimdilik paletli amiga IFF ILBM resimlerinizi gösteriyor. (göstermedikleri de olablilir, bu başlık altına koyunuz). HAM/24bit RGB göstermez. Paletli olacak.

"Arızalı-Sağlam / Alan şimdiden hayrını görsün " diyorsun yani...

Günün sürprizi oldu bu...

Xnview ile birkaç resmi IFF yaptım ama bununla göstertemedim bir türlü. Neyse akşama daha detaylı bakarım.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
 Her gun surpriz her gun surpriz...surpriz arsizi yapacaksiniz bizi (Zeki Muren ses tonu ve ifadesi ile soylendi)

Maksimum uyumlulugu yakalayabilmek maksadiyla Paint Shop Pro 7.04 kullanarak iff olarak kaydettigim image dosyami acamadim. Arz ederim.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
ehueh.. acaba ifflerde mi sorun yoksa programda mı, zip arşivinden çıkan iff'leri açıyor mu? Eğer onlar açılıyor ise psp7'de kaydedilmiş iff'lerden birini gönderir misiniz?

aslında şaşırmadım, açmaması bayağı normal, lakin ben sadece Electronic Arts'ın 1985'de oluşturduğu ILBM standardını uyguladım, bu da en fazla amiga 1.3 ekran modlarında gösterilebilecek iff'ler demek oluyor.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
 Facet aciliyor sorunsuz.Yolladim e-mail ile kendi kaydettigimi.

X: Facet aciliyor ne demek yahu? Gonderdiklerinin hepsi sorunsuz aciliyor anasini satayim. Bu arada OS Windos 7.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
Facet aciliyor sorunsuz.Yolladim e-mail ile kendi kaydettigimi.

Göderdiğin iff resmi 16 milyon renk (yani paletsiz, yani 24bit RGB).

Paletli dediğimiz grafik modları 2,4,6,8,16,32,EHB (psuedo 64) renkli modlardır.

Ama iş bittiğinde senin gönderdiğin gibi 24 bit modları da ekleyeceğim, amigada ekran kartı olmadan öyle şeyleri göstermek mümkün olmasa da.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
 Ay sizin rtg' li Amiganiz yok mu? Iyy cok sefilce :D Demek psuedo mode bile var.

Bu durumda calisiyor ve is goruyor diyebiliriz. Beynine saglik.

Çevrimdışı fullgrim

• Retro Meraklısı
    • Adventure Attacks!
16 milyon renkli jpeg imajı photoshopta 32 renge indirip gif olarak kaydettim, sonra da xnview'de Amiga iff olarak convert edip RowIFF'da açmaya çalıştım; ilk denemede hata verdi [nazlı gelinler gibi =)] ancak 2. denemede gayet güzel gösterdi. Tabii programda çözünürlük limiti olduğundan 2000*500 piksellik imajın küçük bir kısmını görüntülüyor ancak gösterim kalitesi gayet iyi...

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
16 milyon renkli jpeg imajı photoshopta 32 renge indirip gif olarak kaydettim, sonra da xnview'de Amiga iff olarak convert edip RowIFF'da açmaya çalıştım; ilk denemede hata verdi [nazlı gelinler gibi =)] ancak 2. denemede gayet güzel gösterdi. Tabii programda çözünürlük limiti olduğundan 2000*500 piksellik imajın küçük bir kısmını görüntülüyor ancak gösterim kalitesi gayet iyi...

danke şön, evet, programı özellikle standard PAL amigalar için hazır etmekteyim, teorik olarak çalışıyor gibi görünsede 640x512'nin ötesine geçmedim şimdiye kadar :D Bu programı bitireyim artık yahu...