Gönderen Konu: Turbo Chameleon 64... Bre bu ne?  (Okunma sayısı 4088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Turbo Chameleon 64... Bre bu ne?
« : 06 Eylül 2012, 14:08:40 »
Sevgili kadim dostum, kankam, bitanem, yediğimiz içtiğimizin ayrı gitmediği kardeşim, arkadaşım, yoldaşım Gerda Does (ki kendisi vesalia'nın sahibi ve avrupa birliği imparatorudur), Turbo Chameleon 64'ü satışa çıkardığını duyurdu.

http://www.vesalia.de/e_chameleon.htm

Şimdi bu sevgili kartuş bir c64'ün arkasındaki yumuşak oyuğa takılmakta, kovuk da denebilir, ve efendim disk emülasyonudur, monitördür gibi soft işlerin yanı sıra, efenim klavyedir, mouse'dur, vga monitördür gibi aparatlara da bağlantı sağlıyor.

Biraz daha okuyunca şu dikkatimi çekti:
The Turbo Chameleon 64 cartridge can also be operated as a stand-alone unit, replacing the computer, the floppy drive and the heavy power supply.

Yani şair diyor ki, siz bu kartuşu direk takın oynayın, xtir edin komodoru. Hatta ilgili youtube videolarını izlerseniz, bir de bakıyorsunuz bu kartuş cart amiga 1200 oluyor curt zx spectrum oluyor.
Turbo Chameleon 64 (A quick tour) (videoda 5.dakika civarına bakın amiga olmuş komodürümüz)

Şimdi merak ettiğim şu, bu kartuş bir c64'ün arkasına takıldığında aslında bir c64'ü bir klavye olarak kullanıyoruz, içindeki işlemciler boşta duruyor di mi :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Turbo Chameleon 64... Bre bu ne?
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2012, 15:20:01 »
Özay almıştı sanırım bundan.

Her yola gelir bir cihaz sonuçta. Hormonda son nokta!

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2012, 20:26:08 »
ya kartuşa power bağlayıp direk monitöre bağlıyorsak c64'ü kartuşa bağlamak neden? ya anlıyorum tabi nedeni ama, biraz "overqualify" bir aparat olmuş. Pardon aparat değil, direk olarak FPGA emülatör. Yani o aleti taktığında c64'ün hiçbir işlemcisini kullanmıyorsun. Biraz enteresan olmuş.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2012, 00:38:48 »
c64 kasamiza pc anakarti koyalim yeppa :)