Gönderen Konu: Paradise Lost (Amiga Oyun)  (Okunma sayısı 22155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Paradise Lost (Amiga Oyun)
« : 16 Mayıs 2013, 16:27:51 »
Türk yapımı doğru düzgün bir Amiga oyunu var mı diye kendinize sordunuz mu? Doğru düzgün ile kastettiğim dünya pazarlarında herhangi bir şansı olabilecek bir oyun. Elbette böyle bir şansının olması için o pazarın standartlarına uygun olarak grafik, müzik ve programlamaya da sahip bir oyun.

Neyse, tüm bu soruların yanıtı evet var. Amiga arşivlerinde arızalı bir kopyası dolaşan Paradise Lost artık sağlam kopyası ile karşınızda. matahari ve Ahmet Ergen'in ellerine sağlık diyorum.

Bu da tüm Türk Yapımı Amiga Oyunlarının Listesi

Bu da review.

Oyunun yayınlanma hikayesi biraz karışık. Bazı detayları matahari yüzyüze anlatıyor partilerde. Çok da uzakta olmayan birgün, sahne arkasındaki olayları ve programlama tricklerini de içeren tüm öyküyü Retrojen Dergi'de yazılı hale getireceğiz.

Edit 1:

* matahari development dokümanlarını yolladı. Bunları ekte bulabilirsiniz. Ayrıca bu dokümanlarla ilgili olarak şu notları da iletti:

- İlk 10 sayfa, oyunun her bölümüne ait bir "disket haritası". Her veri paketi hangi sektörde duruyor, uzunluğu nedir, hafızada nereye yükleniyor, vb. her türlü bilgi bu sayfalarda mevcut. Oyun "datadisk" formatında olduğu için, dosya diye birşey yok! Herşey sektörlerin üzerinde paketlenmiş halde duruyor.

O günlerde dokümantasyona ve dosya yapısına çok önem veriyorduk. İlk başta yukarıdaki verileri minik bir deftere yazıyordum. Oyunu geliştirdiğimiz günlerde bu bilgiler çok sık değişiyordu. Başa çıkmam giderek zorlaşıyordu. Sağolsun Ahmet, bana bir sürpriz yapıp Amiga'da ProWrite ile bir şablon oluşturmuş ve bunları fotokopi ile çoğaltıp bana vermişti. Böylece aramızdaki güncel bilgi transferini bu şablonlar sayesinde sağlıklı bir biçimde sağlamış oluyorduk.

- 11. sayfada, hafızanın belirli bir bölümünde sakladığım veriler var. Bunlar, ara yüklemeler sırasında üzerine yazılmaması gereken (sürekli canlı tutulması gereken) basit flag'ler. Sayfanın ortasına not aldığım Jethro Tull konserinin oyunla bir ilgisi yok :-)

- 12. sayfa ise, oyunun yüzeysel akış şeması.

Bu dokümanları abime sayfasında da bulabilirsiniz.

Edit 2:

WHDLoad slave versiyon 0.9 ektedir.

Edit 3:

WHDLoad dosyası "official" olarak duyurulmuş ve version 1.0 olarak yayınlanmış. http://www.whdload.de/games/ParadiseLost.html

Yukarıdaki link, Paradise Lost'un Hall of Light'daki sayfasına da eklenmiş:
http://hol.abime.net/6017/weblink

Edit 4:

http://mertboru.com/?p=50

Çevrimdışı vaktak

• Retro Meraklısı
  • Retro computing and Cassette enthusiast
Ynt: Paradise Lost (Amiga Oyun)
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2013, 17:01:57 »
aslında amiga oyunlarına sonradan başlamış biri olarak diyebilirmki amiga ve commodore64/128... bilgisayar dergisi ve  kültürü türkiyede cidden bir yaratıcılık akımı başlattı yani cidden bu konuyla ilgilenir ve güzel işler başarır olduk ama gel görki swaplar aracılığıyla ne güzel disk dergi ve çeşitli demoları dolaşan ülkemiz şimdi malesef o durumda değil ama retro olmasa bile yine bugün oyun ve program alanında güzel şeyler başaracağımıza dair hala umutluyum.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2013, 13:25:59 »
Son zamanlarda Türk oyun camiasındaki en büyük gelişme. Bundan bir önceki, keloğlan'ın ortaya çıkması sayesinde olmuştu.

Paradise lost inanılmaz bir proje, neden karanlıkta kaldığı konusunda Matahari'yi köşeye çekip bombardıman edeceğim kesin.

Bu başlık bir şekilde gözümden kaçmış, Alco uyardı, "sen bunu kaçırdın galiba" diye.

Haberim olduğu günden beri oynamaya çalışıyorum fakat sonunda pes edip sonsuz haklı versionunu oynamaya başladım. Bence oyun bitirilmesi imkansız :D insan üstü bir çaba gerekiyor.

Matahariye soracağım soruları bir kağıda yazdım, umarım toplantı günü yanımda olur :D

Matahari karşısıdna saygıyla eğiliyor, oyuna geri dönüyorum.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2013, 16:36:33 »
Yorumlarıyla beraber development dokümanları eklenmiştir.

Çevrimdışı ssg

• RAAT
  • Retromanik
  • *
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2013, 19:40:11 »
Valla ne diyeyim Matahari bence hayatı trainer modunda yaşıyor. Bu ne enerji, ne zaman, ne yetenek kardeşim yeter artık :) Helal olsun.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 29 Mayıs 2013, 09:45:38 »
Yahu bu oyunun yeterince ses getirmediğini düşünüyorum.  Çünkü proje yarım falan değil, tam bir oyun. İki farklı oyun tipi ve 3-4 bölüm sonu canavarı içeriyor. Yoksa scene'den sonra retro da mı öldü? :D

Bu arada Whdload'ı da çıktı.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 29 Mayıs 2013, 10:34:31 »
Yahu bu oyunun yeterince ses getirmediğini düşünüyorum.  Çünkü proje yarım falan değil, tam bir oyun. İki farklı oyun tipi ve 3-4 bölüm sonu canavarı içeriyor. Yoksa scene'den sonra retro da mı öldü? :D
Türkiye'de o dönemde sürekli bu ve üzeri kalitede oyunlar çıktığı ve dahi hepsinin de temeli c/assembly olduğu için ilginin az olması normal. Zaten bugün oyun piyasasındaki yerimizi Amos ile yapılmış oyunları ticarileştirebilme başarımıza borçluyuz.

Bunu senin sisteme kursana, hazır olsun. Test edelim.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 29 Mayıs 2013, 11:14:39 »
BU hafta ona vakit bulabileceğimi sanmıyorum, ama çok zaman alan birşey değil, orda yaparız sohbet ederken.

whdload slave dosyası ektedir:

(aynı klasöre adf dosyalarını da atmanız gerekiyor).

Edit: matahari'nin isteği üzerine; whdload slave dosyası, final sürüm çıkana kadar kaldırılmıştır. Dosyayı indiren arkadaşların, dağıtmayarak bu isteğe saygı göstereceklerini umuyorum.

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #8 : 29 Mayıs 2013, 11:17:20 »

Link alabilirmiyim. WHDLoad sitesinde bulamadım, HOL sayfasından Amiga Lore sayfasına verilen linkteki download linki kırık, WHDownload sitesinde de yok.

Ben de merak ettim şimdi oyunu. :)

Edit: Ben yazarken göndermişsin. Teşekkürler.
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #9 : 29 Mayıs 2013, 16:55:54 »
Biraz vakit ayırdım, tam arşivi de ekleyeyim, bu aynı zamanda son beta sürüm, ama sonuna kadar tamamlanır haldeymiş, ben denemedim (son introda takılabilir, skip intro yaparsanız geçiyormuş).

Edit: matahari'nin isteği üzerine; whdload dosyası, final sürüm çıkana kadar kaldırılmıştır. Dosyayı indiren arkadaşların, dağıtmayarak bu isteğe saygı göstereceklerini umuyorum.

Çevrimdışı doMiNO

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2013, 17:01:02 »
Bir süredir foruma girip olan biteni takip etmeyi ihmal etmişim. Bugün Alco ile görüştük ve bu konudan haberdar oldum. Oyun ile ilgili yaklaşık bir buçuk yıl öncesinden ayrıntısız olsa da duyumlarım vardı ve merakla ortaya çıkacağı günü bekliyordum. Screenshotlar güzel görünüyor. Eve gidip oyunu oynamak için sabırsızlanıyorum.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 01 Temmuz 2013, 10:56:45 »
Paradise Lost için WHDLoad slave versiyon 0.9 yayınlandı. Şu ana kadar yapılan testlerde bir sorun yok gibi gözüküyor. Dosyayı ilk mesaja ekledim. Matahari yine de orijinal A500 + 4 disket tavsiye eder :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #12 : 07 Aralık 2013, 17:53:31 »
WHDLoad dosyası "official" olarak duyurulmuş ve version 1.0 olarak yayınlanmış. Böylece bu oyun, AmigaOS friendly Harddisk-Install package kütüphanesindeki yerini almış oldu.

İlgili linkler ilk mesaja Edit 3 başlığında eklendi.

Çevrimdışı ozayturay

• Retroman
  • Commodore Forever
« Yanıtla #13 : 08 Aralık 2013, 11:49:57 »
Giriş yaptığım halde "You are not allowed to view links. Register or Login" diyor linkler.
http://www.retrodergi.com - http://www.e-turay.com

* Commodore 64C, 1541-II
* Amiga 500, Cortex Floppy Emu

* XBox (TSOP Flash, XBMC)
* Wii (SoftMod, USB Loader GX)
* PS3 Slim (Rogero Cobra, webMAN + mmCM)
* PS2 (FHDB, OPS2L)
* PS1 (ModChip)
* XBox360 (JTAG, Aurora)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 09 Aralık 2013, 09:37:55 »
Giriş yaptığım halde "You are not allowed to view links. Register or Login" diyor linkler.

cookie'ler bozulmuş özay. Çıkış yapıp tekrar gir, ya da cookie'leri temizle. Eğer durum devam ederse haber ver, düzelirse bence bir harddisk yedeklemesi yap, harddiskin gidici olabilir ;)