Yok malesef, tahmin ettiğim gibi.... Herhangi bir cevap gelmedi. Belki defence-force'da görmüşsündür sadece "üye olursanız indirirsiniz eski sayıları" falan demişler.
Yalnız bugün farklı bir gelişme oldu. 2000-2002 arasında çıkan son ingilizce dergi olan rhetoric'in disket imajları elime ulaştı. O da biraz el altından
Normalde net üzerinden sadece ilk sayıs için indirme linki verilmişti.
İlk diskin linki ve ilk 4 diskin içeriği şurada. Ama toplam 10 disk var.
http://www.48katmos.freeuk.com/rhetdisk.htmRhetoric'in ana editörü Twilighte idi (lenfoma'dan kaybettiğimiz eleman). Ama internet işleri, disketlerin organizasyonu v.b. Steve Marshall diye bir ingilize aitti. Bu eleman baya kıl bir tip. 2000'li yıllarda bir web sitesi yapmıştım günlerce uğraşıp. O dönemin meşhur PC oyunlarından Oric'e çevirilme ihtimali olabilecek gibi olanları tanıtıp abondonware klasmanında nette bulunabilecek olanların da linkini vermiştim. Bu lavuk da pirate mirate ayağı ile benle zıtlaşıp siteyi şikayet edip kapattırmıştı
o zamandan beri pek yıldızımız barışmaz.
Şimdi de bu 10 yıl önce kapanan derginin disket hakları da bu elemana aitmiş. Ama başka bir fransız kullanıcı bana özelden diğer rhetoric disketlerini yolladı "steve'in izni olmadığı için netten yayınlamama" sözü alarak. Bizim forumdan haberleri yoktur herhalde ama yine de içerik üye olmayanlara da açık olduğu için linkler doğrudan görünmese de direkt link vermiyeyim ben de. Emanete hıyanet etmiş olmayayım
Eğer istersen o disketlerin imajlarını özelden gönderebilirim. Başka yerlerde de bulunabilecek oyun ve programların yanı sıra sadece rhetoric için üretilmiş demo ve programlar var. Yukarıdaki adresten içeriği görebilirsin. Cumulus ile disk imajlarını Oric'de çalıştırabilirsin ya da emulatörle inceleyebilirsin. Ekranda aynı anda 8 değil 26 renk gösteren demolar gibi fantastik işler de var ki emulatörde değil gerçe oric'de görmek gerek