Gönderen Konu: Java Script Amiga Emülatörü  (Okunma sayısı 9518 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Java Script Amiga Emülatörü
« : 22 Haziran 2013, 00:03:59 »
Bu işin bku çıktı artık. Zx spectrum emülatörü uzun zamandır var ve şu günlerde normal bir emülatör gibi kullanılabilir hale geldi neredeyse, ama amiga emülatörü yakın zamanda beklemiyordum. Yuh! Tabiiki oldukça ilkel, ama işlemci gücü arttıkça neler olacak kimbilir.

http://scriptedamigaemulator.net/#Project-X_%28demo_rolling%29
(oyunların yüklenmesi için biraz zaman verin)

http://scriptedamigaemulator.net/#World_of_Commodore

Oyun/demo seçimi menüsü: http://scriptedamigaemulator.net

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. AROS kickstart iyice olgunlaştığı için amiga emülatör sahnesinde çok farklı gelişmeler göreceğiz gibi geliyor. Zx spectrum'un emülasyon dünyasının yüzlerce emülatöre kolayca ulaşmasının sebebi sadece donanımın basitliği değil, rom'ların da beleş olması idi. Buna rağmen OpenSE rom ile zx spectrum emülatör yazarları tüm kum torbalarını atmış oluyorlar. AROS rom'ları bu tür indir-oyna tarzı emülatörlere yol açıyor ve amiga emülatör dünyasını korsanlıktan biraz daha uzaklaştırıp legal (ve daha önemlisi etik) sulara sokmuş oluyor. AROS projesinin şimdiye kadar yaptığı en iyi şey, kickstart romlarının yerine geçen bu romların geliştirmek oldu. Önümüzdeki yıllarda sanırım 3.1 romları yerine AROS'ları yakıp gerçek amigalarımıza takabiliriz.

Çevrimdışı vaktak

• Retro Meraklısı
  • Retro computing and Cassette enthusiast
Ynt: Java Script Amiga Emülatörü
« Yanıtla #1 : 23 Haziran 2013, 17:17:39 »
Ref emülatör olayı iyi hoş ama beni kesmez bana böyle canlı kanlı bi amiga lazım, nası desem benim o alete dokunmam tuşlarına basmam lazım ya en korkunç olan nokta şu ki amiga yönünden tam bi bakirim hiç amiga tuşuna dokunmadım, ancak 5-6 kere uzaktan gördüm ,tanıdıklardan birinde amiga  vardı elletirmezdi kimseye yine aynı şekilde arkadaşta vardı oda elletirmezdi, yani durum itibariyle pek bit pazarına düşecek bir alet değil ama zaten şimdiye kadar da hiç görmedim bit pazarında işte benim ki umut elime bir şekilde bir amiga geçse benim için cidden bir bayram olacak.

Çevrimdışı Pe@ceR

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2013, 19:27:08 »
Amiga gerçekten çok iyi bir cihazdı. Amigası olan arkadaşlara uzaktan imrenerek baktık , amiga oyunlarını kendi bilgisayarımızda yapmaya çalıştık :D Aslında bu çok daha güzel oldu, hayal gücümüz gelişti , hazıra konmadık :D

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #3 : 23 Haziran 2013, 19:32:14 »
amiga500 bitte en cok rastlanan aletlerden. cikmaya da devam eder. hala amigasini saklayanlar var, bir bahar ayinda pes edip eskiciye verecekler iste...

sorun amiga bulmakta degil onlari hayatta tutabilmektte. elimde 10dan fazla a500 var, duzgun calisan 2 tane, o da 10 taneden toplayarak...

Çevrimdışı vaktak

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2013, 19:42:30 »
İşin sırrı amiga bulmak değil çalışanını bulmak diyorsun yani, bir de en azından ankarada ulus'daki bit pazarında ben şimdiye kadar hiç görmedim ama siz en çok bulunanından diyosanız o zaman hala umut var demektir, aslında bir gün istanbul'a gelip şöyle bir istanbuldaki bit pazarı/pazarlarını görmeyi gerçekten istiyorum.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2013, 13:55:52 »
Bu arada bu başlığın açılmasına sebep, bahsedilen amiga emülatörünün javascript kullanılarak kodlanmış olması. Yani herhangi bir browser üzerinde çalışabiliyor. JS'in bu seviyeye geleceğine inanmazdım hiç. Sanırım bunların hepsi google sayesinde oldu. Adamlar chrome ve android için java'ya arge parası aktarınca sonuç bu oldu.

Çevrimdışı vaktak

• Retro Meraklısı
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2013, 14:38:17 »
Evet bence iyide oldu çünkü artık bulut'un önem kazanmaya başladığı ve taşınabilirliğin ö plana çıktığı bu devirde güç bilgisayarın işlemcisiyle ilgili olan bir kavram olmaktan uzaklaşmaya başladı, birazda giderek on-line yaşama doğru yöneliyoruz.Bu arada cidden çok güzel olmuş proje dediğin gibi biraz daha geliştirilsin bence dahada müthiş olacak.

Çevrimdışı Gokhan Ozkan

• Retroman
« Yanıtla #7 : 28 Haziran 2013, 11:25:19 »
7-8 sene önce mahalleden geçen eskici arabalarında bile Amıga 500 görmek olasıydı. O Amıgaları görünce içim bir hüzünlenir, nasıl atmaya kıymışlar diye düşünürdüm.