Bu arada birşey eklemeliyim. Mod çok temiz olmuş, özellikle dışardan görünümü. Fakat kırmızı/siyah kullanmak yerine sarı/siyah dişi rca soket kullansaymışsın işte o zaman görenler orjinal sanabilirdi
Bu durumda
CEA-863-B ev aygıtları renk kodları standardının dışında kalmış senin atari
Spectrum 128k modellerden itibaren joystick soketleri mevcut, bunlar sinclair'in kendi standardı olan SJS tipi joystickler (pin çıkışları yer değiştirilmiş normal joystickler), bundan önce de kempston ve protek tipi joystickler yaygınmış. 128k modele geçene kadar hiç joystick'im olmadı, sonra da pek kullanmadım zaten, elim klavyeye daha hakimdi artık. Amigaya geçince başladım, çeşit çeşit joystick kırdıktan sonra, favorim python I olmuştur. Hem kickoff2'ye hem wiz&liz'e dayanan yegane joystick oydu.
Cengiz kusura bakmazsa konuyu biraz daha dağıtacağım, yeri gelmişken joystick meraklılarına sorayım, geçen hafta elime microswitch'li (yaylı) bir python1 geçti. Normalde bunlarda kauçuk switchler oluyordu, bu sebepten daha uzun ömürlü oluyorlardı. Acaba yay-switchli model sahte mi, yoksa bir ara böyle bir üretim mi yaptılar?
Görünümde ve model numaralarında aynılar, fakat bu son aldığım, çıtır çıtır ses veriyor switchlerden.