Diğer başlıktaki (yumuşak geçişli scroll) elemanın yaptığı tam ekran scroll denemesi tam da dediğin şekilde işleniyordu. Yani adam text modunda bütün haritayı sabit tutup ekrandaki karakterlerin / fontların ramdeki görüntü verilerini değiştirerek hareketi sağlıyordu.
Ama sadece uçak ya da gemileri değil ekrandaki diğer objeleri de kaydırmak gerek. Yan taraftaki binalar, köprüler v.b....
HIRES modda makine dili ile ekrandaki her şeyi 1 bit yana ya da aşağı kaydırmayı bile denemiştim makine dili ile ki imkansız tabi. Yani imkanlı da o kadar yavaş oluyor ki.
Sırf bu yüzden oric-raid'i en azından şimdilik rafa kaldırdım
Pitfall için ise scroll'a gerek yok. Ekranları oluşturmak kafi. Onu da her seferinde çizmek yerine ihtimal dahilindeki her ekranı orijinal oyundan birebir screenshot alıp oric'e aktarmak ve yeniden düzenlemek daha kolayıma geldi.
Örneğin şöyle bir ekran demosu hazırladım;
Oric pitfallBunun gibi oyuna dahil olan ekranları tek tek hazırlayıp harry her ekran değiştirdiğinde random olarak bir ekran yüklenecek şeklinde olacak. Görüntüdeki ekrandaki temizliği tam yapmadım. Sadece gerçek oyundan oric'e aktarıp renkleri düzenledim. Ekran çözünürlüğü değişikliğinden dolayı piksel kirlenmeleri var onlar düzelir. Görüntü çok daha netleştirilebilir.