Gönderen Konu: Amiga SD floppy emülatör  (Okunma sayısı 23290 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Amiga SD floppy emülatör
« : 03 Kasım 2013, 12:34:44 »
Perpetual amiga500'üne bir çözüm arıyor, bir süredir özel mesajdan yazıyor, fakat aslında ne ben konunun uzmanıyım, ne de özel bir konu. Buraya açıyorum, yardımcı olabilecekler dökülsün :) Benim fikirlerim şöyle:

Amiga için SD kart işi nispeten kolay aslında.  En popüleri olan "hxc" yaygın şekilde satılıyor. Artık yazma desteği de mevcut.

Bu SD kartlı olanı
http://www.lotharek.pl/product.php?pid=91

Bu da SD kart yerine laptop kullanmak için (SD kartlı modelde disket değiştirmek çok zor):
http://www.lotharek.pl/product.php?pid=12

Tabii disket değiştirme konusuna girince yine konusu açılacak, Tolga'nın çok gizli bir floppy projesi var, ama satışı/üretimi yok. Disket değiştirmek için güzel bir çözümü var.

SD emülatör taktığında harddisk takmış gibi olmuyorsun. Eğer A600 olsaydı harddisk takmış gibi olurdu (ide portu var) ama a500'e SD floppy emülatör taktığında HD takmış gibi olmuyor :D Oyunlar hala senden disket değiştirmeni istiyor, senin küçücük ekranda binlerce dosyanın arasından ilgili disketi bulup seçmen gerekiyor.

Almadan önce ürünleri incelemek gerek, bazılarında ekran yok, disket nasıl seçilir herhangi bir bilgim yok :)

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
Ynt: Amiga SD floppy emülatör
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2013, 15:40:31 »
Perpetual amiga500'üne bir çözüm arıyor, bir süredir özel mesajdan yazıyor, fakat aslında ne ben konunun uzmanıyım, ne de özel bir konu. Buraya açıyorum, yardımcı olabilecekler dökülsün :)
Özelden niye yazışıyorsunuz kardeşim! Ahlaka mugayir bir durum mu var? Yoksa Safe Sex-Space Balls seyretmeyi veya Strip Poker oynamayı ahlaka mugayir olarak mı değerlendiriyorsunuz? Ya da ne bileyim; kızlı erkekli Amiga kullanmak da mı yasaklandı memlekette? Bence bu konuda geç bile kalındı...

Neyse... Gerçekten özel birşey yoksa özelden yazışmayın, yoksa forum ne işe yarayacak? Varsa bir açıklamanız yaparsınız artık :)

Şu an için ulaşılabilecek ve yeterli destek alınabilecek tek çözüm HXC. Onun için fazla da kafa yormaya gerek yok. HXC'nin USB versiyonu Toshiba Libretto gibi bir cihazla çok hoş olabilir. Bak şimdi düşündüm de... Acaba çin işi ucuz bir tabletle beraber de kullanılabilir mi? Böyle olursa daha da süper olur. Ya da Raspi ne güne duruyor eğer uygun küçük bir ekranla birleştirilirse... Eminönünde çakma Psone LCDlere 40lira istiyorlar. RGB hack olmuyor bunlara ama composite ile de birşeyler yapılabilir.

Sonuç olarak aklıma gelenler:

-Toshiba Libretto veya benzeri compact bir sistem(ekran ihtiyacı halinde)
-Çin malı ucuz tablet
-Raspi ve Psone LCD ya da muadil bir ekran

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2013, 14:56:48 »
Yeni bir alternatif gelmiş. Raspili floppy emulator. Fena fikir değil. Ref bir denesin de sonuçları yazsın buraya.

Çevrimdışı Perpetual

• Retroman
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2013, 00:28:07 »
Kızma abi! Birşey danışırken konu arasında geçmişti :D.Sana soracaktım (forumdan :D). Dediğin gibi face'de gördüm, eloğlu lcd ekranlı hafıza kartlı bir sistem yapmış.Klavye'nin hemen üstünde hangi adf dosyası olduğunu gösteren ekran vardı iki satırlık.Fotoyu şu an bulamadım, face'de çok gerilerde kaldı sanırım.Böyle bir sistem yapabilirsek süper olur.

Taramalar için şu sıralar zaman ayıramadığım için zaten ortalığa çıkmaya korkuyorum.Hayatımın akışının değişmek üzere olduğu bir zamandan geçiyorum :D.Dergiler masamın üstünde ama en kısa zamanda tarayacağım.Artık zaman veremiyorum.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2013, 11:38:24 »
Kızma abi! Birşey danışırken konu arasında geçmişti :D.Sana soracaktım (forumdan :D). Dediğin gibi face'de gördüm, eloğlu lcd ekranlı hafıza kartlı bir sistem yapmış.Klavye'nin hemen üstünde hangi adf dosyası olduğunu gösteren ekran vardı iki satırlık.Fotoyu şu an bulamadım, face'de çok gerilerde kaldı sanırım.Böyle bir sistem yapabilirsek süper olur.

Taramalar için şu sıralar zaman ayıramadığım için zaten ortalığa çıkmaya korkuyorum.Hayatımın akışının değişmek üzere olduğu bir zamandan geçiyorum :D.Dergiler masamın üstünde ama en kısa zamanda tarayacağım.Artık zaman veremiyorum.

Perpetual, özkan'ın makinelerini tarif eder gibisin. O keser biçer amigalarını. Bu sene 7DX'e gelir orada görürsün zaten. ARalık 14-15'de hanımlardan izin alın şimdiden.

Yeni bir alternatif gelmiş. Raspili floppy emulator. Fena fikir değil. Ref bir denesin de sonuçları yazsın buraya.

Valla raspi için süper proje, bozmadan yapabilirsem olur bu iş. 7D'ye yetiştirmeye çalışacağım.

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2013, 12:44:31 »
Özelden niye yazışıyorsunuz kardeşim! Ahlaka mugayir bir durum mu var? Yoksa Safe Sex-Space Balls seyretmeyi veya Strip Poker oynamayı ahlaka mugayir olarak mı değerlendiriyorsunuz? Ya da ne bileyim; kızlı erkekli Amiga kullanmak da mı yasaklandı memlekette? Bence bu konuda geç bile kalındı...

Ülkemizde retrocu olmak, 'sapına kadar erkek' ve (o zamanlarda) 'abaza' olmakla neredeyse eş anlamlıdır. İstisnalar ihmal edilebilir. Bu nedenle, kızlı-erkekli kaynaşmaların yaşandığı partiler veya toplantılar fanteziden öteye geçememektedir...

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #6 : 05 Aralık 2013, 13:17:47 »
Partileri bilmem ama bizim makinalar da bir zamanlar bize böyle mi gözüküyordu acaba?

TURN ME ON - CONSOLE WARS (Nicki Minaj Parody)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2013, 04:54:29 »

bu gece oturup lehimlemeye başladım, yarısı bitti, diğer yarısı da sonra. Bende çalışacağını pek sanmıyorum çünkü metne göre raspi rev2 gerektiriyor. Benimkisi rev 1. Yine de başladım artık, pazar günü bitirmiş olurum büyük ihtimal.

Çevrimdışı Dejavu

• Retroman
« Yanıtla #8 : 07 Aralık 2013, 15:00:05 »
pm
Amiga1200/Apollo1260@80MHz/RapidRoadUSB/IndiAGAmkcr2
Amiga500+/ACA500/ACA1233n@55MHz/IndivisionECS
Turbo Chameleon 64 w/Docking Station
RaspberryPi Zero/1B/2B/3B
Lattepanda 4/64GB
ACA1221EC@42MHz

Çevrimdışı memoryx17

• Retromanik
  • Ankara'dan bir retrocu (Mehmet)
« Yanıtla #9 : 08 Aralık 2013, 00:55:21 »
http://www.lotharek.pl/product.php?pid=91
Yukarıdaki linkteki cihazı ben kullanıyorum. Displayi yok cihazın. Cihaz sanal olarak 16 disket slotu içeriyor. Amiga HxC utility program üzerinden bu 16 slota ADF(hfe) dosyalarını seçerek yerleştiriyorsunuz. program üzerinden restart atınca Amiga ilk slottan boot oluyor. Yüklediğiniz oyun 2. disketi istediğinde butona tek basışta diğer diskete geçiyor. butona bastıktan sonra kaçıncı slotta olduğunu sesli olarak belirtiyor. her basışta bir slot ilerliyor. son disket takılı slota geldiğinde tekrar ilk slota dönüyor. Güzel bi cihaz ben severek kullanıyorum. Ama harddisk rahatlığı yok tabiki.
Commodore 64, Amiga 500, Sinclair ZX Spectrum 48K, Sinclair ZX Spectrum +2 128K, Atari 800XL,Vestel MSX, SEGA MD2

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2013, 09:44:52 »
Dün akşam raspili emülatör devresini tamamladım, toplamda 7 saat sürdü, bu işe girişecekleri uyarıyorum. Bu akşam da oturup raspiyi kurucam kısmetse.  Forumdan bir arkadaş, Dejavu, gerekirse rev2 raspi gönderebileceğini söyledi, umarım gerek kalmaz. Ondan önce zaten 7d var hafta sonu, elinde rpi olanlar getirsin :D

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #11 : 10 Aralık 2013, 14:19:36 »
Dün akşam raspili emülatör devresini tamamladım, toplamda 7 saat sürdü, bu işe girişecekleri uyarıyorum./quote]

Ben bu projenin sonucundan çok, 7 saati nasıl ayırdığını merak ediyorum. Çocuklar hiç mi müdahale etmedi?

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #12 : 10 Aralık 2013, 22:58:48 »
"toplamda" 7 saat sürdü. çocuklar yattıktan sonra çalışıldı, uykusuz kalındı :)

Çevrimdışı Dejavu

• Retroman
« Yanıtla #13 : 16 Aralık 2013, 20:20:32 »
cok merak ediyorum, bu proje ne oldu? bitti mi ? test mi ediyorsun? calismadi mi? feedback please :)
Amiga1200/Apollo1260@80MHz/RapidRoadUSB/IndiAGAmkcr2
Amiga500+/ACA500/ACA1233n@55MHz/IndivisionECS
Turbo Chameleon 64 w/Docking Station
RaspberryPi Zero/1B/2B/3B
Lattepanda 4/64GB
ACA1221EC@42MHz

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
    • ae unutmadan
« Yanıtla #14 : 17 Aralık 2013, 13:49:10 »
cok merak ediyorum, bu proje ne oldu? bitti mi ? test mi ediyorsun? calismadi mi? feedback please :)

iki problem var, elimde doğru raspi versionu olmasına karşın yazılım raspide çalışmadı. Dejavu mümkünse sen yazılımı deneyebilir misin? Bir fat32 sdcard'ın köküne dosyaları atıp raspiyi açman yeterli. 2MB kernel var sadece içinde.

http://ramondo.net/Amiga%20RPI%20Drive.zip