Efendim estafurullah Ben daha çok ULA'ya giydirdim. Z80'e saygımız var. Zilyon tane register'ı var aletin nasıl saygı duymayalım. Ayrıca bir speccy introsu ve bir CPC demosu halen GTD listemde bekliyor. Yapacağım çok uzak olmayan bir gün.
ya ulaya giydirmeyen mi var
ula gördüğünü ekrana basan basit bir devre işte. Grafik çipi değil ki, bir sürü iş yapıyor. Ama şu sözlerle ucundan z80'e giydirdiğini düşünüyorum:
...
Sonra biraz teknik ozelliklerini kurcaladim. programlamasina falan baktim. islemci iyiydi ama komutlarin buyuk bolumu yine de cok cycle yiyordu. 3.5 mhz farki yalandi yani.
...
diğer taraftan bu konu hakkında biraz kafa yordum. z80'de en kısa komut 4ts. İşe yarar komutlar ise 7-11 ts arasında. Birsürü işi bir kerede yapan komutlar 20-21ts tutabiliyor. 6502'de 2-3 ts tutuyor komutlar ama, register olmadığı için aslında onları da peş peşe dizmen gerekiyor. Bir de page0 problemi var. Yine de bu bile bir demo programcısına bir sürü kestirme yol oluşturma seçeneği sunuyor. Evet, z80 tstate'lerde biraz bol keseden kullanan bir işlemci.