Gönderen Konu: Mutlaka oynanması gereken Amiga oyunları!  (Okunma sayısı 55608 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gokhan Ozkan

• Retroman
Ynt: Mutlaka oynanması gereken Amiga oyunları!
« Yanıtla #15 : 01 Ocak 2014, 09:23:51 »

Aynı heyecanla oynadığım bir başka oyun da "Defender of the crown". Aslında sanırım ilk C64 oyunu olarak çıkmış ama tabi ki amiga versyonu en iyisi olan bir oyundu. Sonradan PC versiyonunu da oynadım ama amiga versiyonu kadar tat vermedi.

Defender of the crown da yine harita üstü strateji oyunlarının en ilkel ama en başarılı ürünlerindendi. İngiltere haritası üzerinde robin hood döneminde tüm krallığı ele geçirme amacına yönelik kuralları çok basit ama bir o kadar da keyifli bir oyundur o da.

Amiga Longplay [027] Defender Of The Crown

Defender of the crown". ismini görünce eski günlerime dönmüş gibi oldum.
Ne saatler geçirmiştim o oyunda.

Çevrimdışı Dejavu

• Retroman
« Yanıtla #16 : 01 Ocak 2014, 23:16:00 »
 Amiga 500 ümüzün eve gelişiyle beraberinde gelen disketlerden cikan ilk 10 oyunumuzu unutamam... ikizimle ilk iki gün hic uyumadan oynamistik...

1) Prince of Persia
2) Golden Axe
3) Shadow Dancer
4) Midnighr Resistance
5) Shuffleback Coffe
6) Ports of call
7) Test Drive
8) Toyota Celica Rally....
9) Street Rod
10) Stuntcar Racer

Amiga1200/Apollo1260@80MHz/RapidRoadUSB/IndiAGAmkcr2
Amiga500+/ACA500/ACA1233n@55MHz/IndivisionECS
Turbo Chameleon 64 w/Docking Station
RaspberryPi Zero/1B/2B/3B
Lattepanda 4/64GB
ACA1221EC@42MHz

Çevrimdışı leventyurt

• Retromanik
« Yanıtla #17 : 03 Ocak 2014, 13:05:37 »
Brides of Dracula vardı bir de, gözler morarana kadar zaman harcamıştık.
Amiga Longplay - Brides of Dracula

Çevrimdışı coze

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #18 : 04 Ocak 2014, 05:31:49 »
ref, ellerine sağlık çok güzel bir liste. Yanlız Gods ve Shadow of the Beast konusunda ki görüşlerine katılamayacağım. Shadow of the Beast dediğin gibi oynanabilirlik olarak yerlerde sürünen ama bakması çok keyifli, müthiş bir atmosfere sahip Murat Adanç mistisizminin doruklarında gezen bir oyundu (sahi Mac'e ne oldu bilen var mı ?) Gods ise mekanikleri çok  daha oturmuş, level'lar ile birlikte shop sayesinde karakterinizi de geliştirebildiğiniz, grafik olarak Beast olmasa bile oynanabilirlik olarak çok daha ötesinde bir oyundu. Çocuk halimle hilesiz cheat'siz 4. yada 5. dünyaya kadar geldiğimi haırlıyorum. Vaktin olursa bir ara tekrar bir bakmanı tavsiye ederim. Beast ise şu yaşımda bile long play den kopya çekerek yarısına bile gelemediğim bir oyun :) ama birgün olacak :)

Çevrimdışı TuRRicaN

• Retromanik
« Yanıtla #19 : 08 Şubat 2014, 22:21:52 »
Selamlar...

Agony Main Theme (HQ) - Amiga

Psygnosis başyapıtı Agony...

Police Quest serisi, Elvira, Das Boot, Silent Service, Cinemaware'in hemen hemen tüm oyunları  :) özellikle Wings ve It Came From Desert... ilk aklıma gelenler bunlar. Bu arada Lost Patrol ve Pirates! muhteşem oyunlardı. Lost Patrol'ün müziğini açar halen dinlerim. Özellikle 'köylüler' ile etkileşime girip soru sorulabildiğini  görünce çokı şaşırmıştım. Pirates! ise anlatılması çok zor muhteşem bir oyundu.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #20 : 08 Şubat 2014, 22:50:54 »

Psygnosis başyapıtı Agony...

Saint dragon, rtype'tan gelmiş biri olarak Agony'e bir türlü ısınamadım ben. Çiçek böcük, hoyda bre :)

Çevrimdışı TuRRicaN

• Retromanik
« Yanıtla #21 : 09 Şubat 2014, 00:14:37 »
:D aslında Shadow of the Beast'in baykuşlu versiyonuydu. Müzikleri, arada el çizimi harika resimleri ve Beast'den  miras parallax scrolling... Bunlar oyunu güzelleştiren küçük ayrıntılardı. Normalde sıradan bir shot'em up...

Çevrimdışı Wisdom

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #22 : 09 Şubat 2014, 15:58:17 »

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #23 : 09 Şubat 2014, 17:27:55 »
Merak edenler icin Agony'nin yapim hikayesi:

http://www.francksauer.com/index.php/games/15-games/published-games/10-agony
Buradaki detaylar muhteşemmiş ve epey özenli hazırlanmış. Benzer bir çalışmayı matahari'nin Paradise Lost'u için de yapmak lazım. Sonuçta, Türkiye şartlarında bir tane daha benzer bir çalışma olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı Wisdom

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #24 : 09 Şubat 2014, 18:15:55 »
Paradise Lost da harika bir calismaymis, ilk defa simdi haberim oldu maalesef. Haziran ayindaki bulusmadan once haberim olsaydi Mata Hari'yi tebrik etmek ve oyunla ilgili konusmak isterdim. Bu kadar onemli bir proje yillarca pek duyulmadan kalmis anladigim kadariyla, gercekten yazik olmus bu anlamda.

Diger taraftan, yukaridaki Agony sayfasinda baska iyi bilinen oyunlarin da benzer sekilde yapim hikayeleri var; Amiga'dan Unreal, C64'ten Iron Lord gibi.

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #25 : 09 Şubat 2014, 18:32:31 »
Paradise Lost da harika bir calismaymis, ilk defa simdi haberim oldu maalesef. Haziran ayindaki bulusmadan once haberim olsaydi Mata Hari'yi tebrik etmek ve oyunla ilgili konusmak isterdim. Bu kadar onemli bir proje yillarca pek duyulmadan kalmis anladigim kadariyla, gercekten yazik olmus bu anlamda.
Bu sene RAAT'ı tekrar etme fırsatımız olursa, bu konuyu iyice detaylandırırız. Ama sorun şu ki; matahari'de konular, anlat anlat bitmez. Hepsi de birbirinden ilginç ve detaylı. Birkaç hafta önce yine bir sohbetimiz sırasında, 8/16 bit dönemi oyunlarındaki müziklere değin öyle ince detaylardan bahsetti ki inanamazsın.

Bu arada nicki konusunda çok hassastır; tamamı her daim küçük harf ve tümleşik olacak: matahari  :)

Çevrimdışı TuRRicaN

• Retromanik
« Yanıtla #26 : 10 Şubat 2014, 02:00:50 »
Wisdom, süper paylaşım...

Çevrimdışı sekonme

• Retroman
« Yanıtla #27 : 22 Mayıs 2014, 11:28:04 »
nefis olmuş..

benim için bir de "OOOPS-UP" diye bir oyun var, ki adını ve müziğini o zamanların pop gruplarından Snap in şarkısından almış.. Amiga sahibi kuzenimle beraber günlerce oynardık, bu pong klonu oyunu. açıkçası pong'un kendisi hala o kadar zevkli gelmiyor bana :)

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #28 : 22 Mayıs 2014, 12:01:56 »
nefis olmuş..

benim için bir de "OOOPS-UP" diye bir oyun var, ki adını ve müziğini o zamanların pop gruplarından Snap in şarkısından almış.. Amiga sahibi kuzenimle beraber günlerce oynardık, bu pong klonu oyunu. açıkçası pong'un kendisi hala o kadar zevkli gelmiyor bana :)

oops-up'ı biz de haftalarca oynadık. Nedendir bilinmez. Ama sonunda geçilemez bir bölüm geliyordu. Bu tür oyunlarda bir sidik yarışı mevcut. Oyunu yazan adam oyuncu ile bile yarışa giriyor: "sen bu kadar iyi oynuyorsan al sana kafam girsiiiin!111!!11!" şeklinde bir level tasarımı ile ayar veriyor.

"Oh canım çekti" diyip, hemen oynamak isteyenler için şurda dandik bir klonu var:
http://www.kongregate.com/games/nowereginald/pang-flash

Çevrimdışı witchdoktor

• RAAT
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #29 : 22 Mayıs 2014, 14:00:47 »
oops-up'ı biz de haftalarca oynadık. Nedendir bilinmez. Ama sonunda geçilemez bir bölüm geliyordu. Bu tür oyunlarda bir sidik yarışı mevcut. Oyunu yazan adam oyuncu ile bile yarışa giriyor: "sen bu kadar iyi oynuyorsan al sana kafam girsiiiin!111!!11!" şeklinde bir level tasarımı ile ayar veriyor.

Ooops up'ı bitirebildim diye hatırlıyorum. Ama bu oyunla ilgili bir gariplik vardı şu anda hatırlayamadığım. Ya oyunun ismi ile disket isminin farklılığı (belki de proje ismi farklıydı) ya da orijinal Pang'den başka izler olabilir. Ayrıca bir başka Pang klonu daha mı vardı Amiga'da yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?