Gönderen Konu: Yeni Commodore 64  (Okunma sayısı 12807 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı curt

• RAAT
  • Retroman
  • *
Yeni Commodore 64
« : 06 Nisan 2011, 00:06:35 »
Görmüşmüydünüz bilmiyorum.  Şirin olmuş:

http://www.commodoreusa.net/CUSA_C64.aspx

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
Ynt: Yeni Commodore 64
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2011, 00:37:24 »
Yani düşününce, c64 kasasını yararak, "eski komodorlarımızdan pc yapalım" forum başlığı görmek yerine "burda hazır yapılmışı var" şeklinde bir yaklaşımı tercih ederim.

En azından doğru düzgün bir emülasyon klavyesi hazır oluyor. Bence olabilir. Ayırca isteyince vice'ı kapatıp internette gezmek de mümkün.

Yine de ben zx spectrum bluetooth klavye yaklaşımını daha çok sevmiştim. Yanlış hesap yapmadıysam, bu sene hem c64 hem speccy 30 yaşına basacak! Aslında spectrum'un 15 günü kaldı, 23.Nisan.2011, Zx Spectrum 30 yaşında.

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2011, 14:01:22 »
 Sen sanirim "Blok lule tasindan komoder oyalim", "Eski dostumuz zortic bilgisayarlarin icine de overclock edelim",  "Bu kadar mi ? "  ve en vurucususu ; "40 Yabar !" gibi cikislarla olusan bir retro akimini hafife aliyorsun.

Oysa nice Eeinstein avatarli emulasyon beyinli takipcisini, kic yalamaktan agzi burnu kil yumagi olmus tuccarlari, bir sosyal guvencesi bile bulunmayan emekci retro bot' lari ve sayamadigim nice "kardesimiz olmayan" insani hafife aliyorsun sen.

Ben yasar usta omrunde bir karincayı bile incitmemis olan ben yasar usta. Hic dusunmem ceker vururum bu akimin kilina zarar verirsen falan filan...

Spectrum bir sekilde bu konunun icinden de bitivermis.
Sahip oldukların zamanla sana sahip olur.

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2011, 22:15:22 »
vaaaaay ulan ben yalniz o "ben yasar usta... " monologunun cok ileri boyutta hastasiyimdir onu da soyliyim. orda soundtrack'de boyle gum gum diye yavas davul sesi vardir hatta peheeyyyy

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #4 : 08 Nisan 2011, 00:09:22 »
 Eheh. Yesilcam daha bir suru travmatik replik birakti bize. Yeri geldikce (ya da farketmez) ref' e dogru kullanacagim.  Siz de kullanin, kullandirin.

Çevrimdışı Ragnor

• RAAT
  • Retro Meraklısı
  • *
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2011, 01:27:54 »
Dün gece sularında ayrılıkçı spectrumm gerillaları bir forum'a daha saldırı düzenledi. Yaşanan çatışmada 3 commodore64 başlığı hayatını kaybederken 2 spectrumm başlığıda ölü ele geçirildi.

Çevrimdışı Ref

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • Advanced User Simulator
    • ae unutmadan
« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2011, 02:04:42 »
vaaaaay ulan ben yalniz o "ben yasar usta... " monologunun cok ileri boyutta hastasiyimdir onu da soyliyim. orda soundtrack'de boyle gum gum diye yavas davul sesi vardir hatta peheeyyyy

evet ben minür özkul'ın tiplediği yaşar usta'yı severim ama zx spectrumdaki manic miner'in biplemeleri daha bir vurucu geldi bana...

(amanın kaçayım)

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2383266,00.asp

Çevrimdışı Alco

• Yönetici
  • Özgür Retrocu
  • *
  • "Kahraman olmak, dürüst olmaktan kolaydır" Luigi P
    • Sizin Amstrad
« Yanıtla #7 : 08 Nisan 2011, 11:07:06 »
Bu tür cihazlar ve bunları üreten firmalar bende süper ötesi bir antipati uyandırıyor. Çok çok anlamsız buluyorum. Tamam Commodore zamanında ciddi bir pazarmış ama şimdi kaç kişiye satabilirsin böyle kısıtlı bir aleti. Onu takamazsın bunu yapamazsın, yaparsan bir de nikah kıyman gerekir cinsi bir cihaz sonuçta. Kullanımının da konforlu olacağını sanmıyorum. Basit şark kurnazlığından başka birşey değil... Tabi bence böyle :)

En fazla diyebileceğim tıpkı curt gibi "şirin olmuş" olabilir.

Hormonlu Amigaların döşenip döşenip bir halta yaramadan durmasını da anlamsız buluyorum. Hele hele internete girme çabaları iyice komik oluyor. Daha da komiği hadi elinden geliyorsa yaparsın toplansın kurcalarsın ve ben bundan keyif alıyorum dersin. Bunu da kimse sorgulayamaz, yargılayamaz. Ama adamın elinden tek gelen parayı bastırıp almak olup da sonra "bunları aldım ama nereme ne yapacağımı bilemiyorum, lütfen haftasonu buluşalım da bana yapın!" demeleri yok mu... Neyse bunları ayrı bir başlıkta konuşuruz. Hatta belki de hemen bir "anlamsız toplama alışkanlıkları" başlığı açmalıyız :)

Ben de araya bir CPC sokuşturayım. İşte oldu...

Çevrimdışı Shax

• Yönetici
  • Normalleşmiş Retroman
  • *
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2011, 13:59:21 »
 Oyle bir baslik secilmis ki, asil konuya odaklanmak imkansiz. Tamemen curt' un sucu :) Uzerine ref gibi bir ASG  (*) gelince de  tam kivamini bulmus.

(*) Ayrılıkçı Speçtrumm Gerillası (Ragnor TM)

Hafta sonu olsun istiyorum ama pazar olmasini istemiyorum. Toplanalim ama ayni zamanda da cikarilalim istiyorum...ihhhhhh...

Çevrimdışı curt

• RAAT
  • Retroman
  • *
« Yanıtla #9 : 08 Nisan 2011, 23:33:25 »
Kasanin nostaljisi ve ubuntu calistirmasi biraz sempati uyandirdi da ama almam tabi :) Ruhumuza aykiri. Alco'nun da dedigi gibi ben de sark kurnazligi oldugunu dusunuyorum.

Retro ruhu bir yana, anlamsiz da olsa eskiye ait bazi semboller iyi hissettirebiliyor. Ekran koruyucu olarak amiganin disket takiniz acilis ekranini kullaniyorum. Gorup bilen sasiriyor :) Evde de IBM M klavye kullaniyordum. Hatun sese gicik oldugundan kaldirdim :(

Çevrimdışı nightlord

• RAAT
  • Tedavideki Retromanik
  • *
    • Night Network
« Yanıtla #10 : 09 Nisan 2011, 00:50:06 »
asil eski c64 kasasini simdi uretseler (yani plastigi) ve portlari eski anakarta olacak sekilde yani. boylece alip cok eskiyen pislenmis kasalari falan degistirebilsek. Farkli renkleri olsa, seffaf versiyonu olsa falan filan. ben alirdim o zaman :)