Alıntı yaparak yanıtlayayım ;
Busboard ile Cumulus arasındaki kabloyu sen mi temin ettin yoksa onlar mı yolladı? Bunun 80 yollu olması gerekiyor, 40 yollu ile problem oluyordu diye hatırlıyorum. Busboard kayık olarak takılmış olmasın.
Onlar yolladılar. Kablo sıkıntısız duruyor. Tam yerine oturuyor mu diye defalarca denedim çıkardım taktım.
Busboard ile Cumulus arasındaki kablo ters takılmış olmasın.
Yok, aynen anlatılan şekilde taktım. Eleman bir PDF ile anlatmış zaten detaylı ama yine de belki de tersidir diye arkasına çeirip de denedim.
Power Supply meselesinden tam emin değilim, yani bende çalışmıştı ama sende çalışmayabilir. Eğer standart olanı kullanıyorsan ve elinin altında daha güçlü birşey varsa onunla dene.
Bendeki PSU gayet güçlü. Standart Oric PSU sundan daha güçlü. Microdisc'in adaptöründen güç alıyor. Yine de babam aküye bağladı çok daha güçlü amperaj versin diye. Yine değişen bir şey yok.
Ben 2GBlık bir kart kullanıyordum ve mini-micro SD değildi. Daha küçük kart yok mu elinde? Eski fotoğraf makinası veya benzer şeylerden kalma.
Sadece SD kart olunca hiç çalışmıyor, zaten defence force2da daha önceden alanlar da yakınmışlar. Anlaşılan elindeki retromaster yapımı cumulus'un kart konusunda daha stabil. Bu elemanın yaptıkları SD kart okuyamıyorlar. Ben yine de eski/yeni türlü SD ve SDHC kart denedim 2 gb'dan 16 gb'ya kadar. Bir kısmını hiç okumuyor. Okuduklarında karttaki .dsk imajları listeliyor, seçebiliyorum, oric'i resetleme işlemi yaptırtabiliyorum v.b. Diskten boot etme aşamasına gelince hop takılıveriyor. tek bir disk imajı bile açtıramadım hatta tamamen boş , sadece boot disk görev indeki imajlarda bile.
Sorun teşkil edebilecek parametre sayısını düşürmek lazım. Çünkü zaten Oric'in kendisi stabilite sorunlarından dolayı başlıbaşına ciddi bir sorun Üzgünüm ama böyle...
Microdisc sürücüsünü sorunsuz yükleyebiliyordu
Nereden cortladı anlamıyorum.
cevap verecek ya da fikir yürütecek olan retromaster ve alcofribas olabilir , genele hitap etmiyor farkındayım ama sorayım dedim. Defence force forumunda da sordum bakalım ne olacak..
Genele de hitap ediyor. Burada herkes, ama bugün ama yarın, Cumulus müşterisi potansiyeli barındırıyor.
Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak zaten
Bakalım aklımda sadece IDE kablosunu başkasıyla değiştirmek var.. Üretimi yapan metadata henüz cevap vermedi bakalım bir önerisi olacak mı. Umarım nihayi sonuç "senin Oric uyumsuz, sorunlu" aşamasında takılıp kalmaz.